Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Национална изложба на Каракачански кучета, 11 ноември 2023г. гр.Казанлък.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 06, 2025, 11:14:32 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 41
  Print  
Author Topic: Стари дъФчащи бонбонки - тема за изтъркани въпроси  (Read 269763 times)
0 Members and 11 Guests are viewing this topic.
dandi
Hero Member

« Reply #255 on: November 27, 2012, 22:47:33 PM »

lol no
Левски
Sr. Member

« Reply #256 on: November 27, 2012, 23:41:19 PM »

"Левски",  открих една сватбарска поздравителна картичка за теб от 90-те години на миналия век. Поовехтяла е вече, но така е с историческите артефакти.
Впрочем на гърба на картичката има посвещение:
"С поздрав за всички пострадали от амнезия. Да ви припомним за щастливите мигове на една млада булка".
подпис: Китан и Тара   lol

А има ли резултат от тази връзка?
[/quote 

ти да виждаш закачени кучета
Левски
Sr. Member

« Reply #257 on: November 28, 2012, 05:22:35 AM »

захари не намесваи макк , в тая оргнизация има доста хора които уважавам и ценя ,а същото и че повечето кучетам са хубави,  изказвам си личното мнение  само за едни отделни енкземпляри които се водят за легенди но далеч не са такива
а за тази снимка това за мене не е скачка
Левски
Sr. Member

« Reply #258 on: November 28, 2012, 05:32:26 AM »

каракитане доста хора хресваха китан докато несе появи буян и се разочароваха от това куче
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #259 on: November 28, 2012, 06:01:26 AM »

"Левски" (язък ти за името което си избрал за акаунт), нещо вече ми се струва че ровиш само за интрига! Ха спри се де! Вече мисля че получи отговор на въпроса относно скачки!
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #260 on: November 28, 2012, 06:49:54 AM »

"Левски",  открих една сватбарска поздравителна картичка за теб от 90-те години на миналия век. Поовехтяла е вече, но така е с историческите артефакти.
Впрочем на гърба на картичката има посвещение:
"С поздрав за всички пострадали от амнезия. Да ви припомним за щастливите мигове на една млада булка".
подпис: Китан и Тара   lol

А има ли резултат от тази връзка?

ти да виждаш закачени кучета
а за какво инак кучката ще е там,ако не за скачка?
« Last Edit: November 28, 2012, 06:51:07 AM by todor_govedarci » Logged

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
vano
Guest
« Reply #261 on: November 28, 2012, 07:34:17 AM »

Историята малко започна да прилича на тази за Шаро Генерала и Попов, само че там самия Попов беше главно действащо лице, докато тук има адютанти на Драганов.

Не се ли замисляте, че щом Атила казва че Драганов е водил да запложда кучки, може би има някакви доказателства. И какво значи има ли поколение. И кой може да каже има ли или няма, освен Драганов. И не виждате ли как всичко се повтаря. Работят няколко човека заедно години наред, после им се разминават вижданията, разделят се и се почват плювните. И тази история е една и съща след всяко едно разцепление. Примери колкото щете. Що за манталитет имаме, що за племе сме.

Как така уж всички сме за тея кучета, а кучетата са ни последна грижа. Вместо да се радваме на успехите на другите, което означава, че породата се развива, че ще има хубави кучета с които ще може да се работи, то само завист и завист, и пак завист. Какво делите. Какво ви носят медалите от изложбите - слава, пари, благоденствие??? Може ли заради такива простотии да се стига до постоянни кавги. Като не ви харесват дадени кучета, ми игнорирайте ги - кой ви кара да работите с тях. Ама едно е кучето не ми харесва, друго е да заявите на всеослушание - това куче е мелез.

Защо като знаете че кучето е мелез, не се изправите лице в лице със собственика му и да му кажете, да му покажете доказателствата и фактите които имате. Или е по-добре като се съберте на някоя сбирка, да си шушуката по двама по трима, ама никой да не стане и да заявави това е така, защото..., а после да си има теми за плакнене на устите по форумите и то за сметка на накой, които недолюбвате. И как ще го заявите, като нямате доказателства, като всичко е само слухове, като версиите дори и на плювните се разминават... И не мислите ли че с такива подмятания обърквате новите кучкари, не мислите ли че така плюете върху 15-20 годишен труд на дадени хора.

Както казва народа шушу, мушу къща разваля - явно на там сте се запътили, ама вероятно не знаете и защо.
vano
Guest
« Reply #262 on: November 28, 2012, 07:39:24 AM »

В този си ред на мисли, си мисля да не се окаже че Митко е заплождал и на Шаро Пепеляновиа
дали някои знае, дето толко се говори че е мелез.

А дали не е. Как може да се докаже. Е в моя форум, Евтим казва, че го е водил да запложда.

Шаро Пепеляновия
Не го харесват много хора, бил Азиатец ?!?!

Азиатец  а колко от  "инжинерите"   ме  молеха  да ги  водя   при  юсеин   щото се имаме  да им  пуска     шаро

Като гледам как са се наели в КК фоума, че Драганов е плодил на Китан, сега остава да кажеш че и на Шаро е плодил, след като е заявявал че е мелез Smiley

Инженера  го  водих  при  юсеин   даси  плоди  кучка    Wink

Ама дали е така??? Щом сме тръгнали да вярваме на всичко, значи ще трябва да вярваме и на това. Или ще вярваме избирателно...
« Last Edit: November 28, 2012, 07:39:57 AM by vano » Logged
петко
Hero Member

« Reply #263 on: November 28, 2012, 07:45:27 AM »

направо си е същата история само че там каракитан изкара пак от архива снимка на малък шаро

краси на теб не би ти помогнал и днк тест

каракитан прави ми впечатление ,че при китан е почти еднакъв (разбираи дълъг)косъма на всякъде затва е като халище  и е добре да се мерят на много места щото кана2 с неините дваисе санта не може да се мери с китан .....пак 20 санта косъм
петко
Hero Member

« Reply #264 on: November 28, 2012, 07:49:48 AM »

на мен пък шаро ми мяса повече на гръцко отколко на азиат
rex
Hero Member

« Reply #265 on: November 28, 2012, 08:09:40 AM »

След мнението на vano едва ли има още какво да се каже толкова, но наистина едно нещо прави впечатление всеки път. Срещу спокойното и аргументирано поведение на КараКитан, опонентите обикновено говорят с недомлъвки, правят се намеци за някакви мистерии. Относно Китан това е незнам-коя си поредна спекулация, от както аз следя материята в последните 6-7 години. Ама досега не съм видял една снимка на санбернара, нито пък някой каза "аз го видях с очите си". А пък се вижда цяла една линия по това куче с типични потомци, които стабилно унаследяват фенотипа на основателя и.
В крайна сметка това прави впечатление на хората - последователния и аргументиран подход към нещата от една страна, срещу подхвърляния, безтегловни намеци и понякога откровени простащини от другата.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Zahari
Hero Member

« Reply #266 on: November 28, 2012, 08:21:02 AM »

,,ЛЕВСКИ,,съжалявам че така приемаш фактите,на твое място ги бих приел като просветление.
 Относно МАКК резолтата расте отново в полза на МАКК???- защоли , мисли го за домашно.
 Относно несъществуването на някои стари легенди за теб!!!,помисли дали без тях щеше да ги има
днешните легенди.
Pagan_fire
Hero Member

« Reply #267 on: November 28, 2012, 08:29:29 AM »

Историята малко започна да прилича на тази за Шаро Генерала и Попов, само че там самия Попов беше главно действащо лице, докато тук има адютанти на Драганов.

Не се ли замисляте, че щом Атила казва че Драганов е водил да запложда кучки, може би има някакви доказателства. И какво значи има ли поколение. И кой може да каже има ли или няма, освен Драганов. И не виждате ли как всичко се повтаря. Работят няколко човека заедно години наред, после им се разминават вижданията, разделят се и се почват плювните. И тази история е една и съща след всяко едно разцепление. Примери колкото щете. Що за манталитет имаме, що за племе сме.

Как така уж всички сме за тея кучета, а кучетата са ни последна грижа. Вместо да се радваме на успехите на другите, което означава, че породата се развива, че ще има хубави кучета с които ще може да се работи, то само завист и завист, и пак завист. Какво делите. Какво ви носят медалите от изложбите - слава, пари, благоденствие??? Може ли заради такива простотии да се стига до постоянни кавги. Като не ви харесват дадени кучета, ми игнорирайте ги - кой ви кара да работите с тях. Ама едно е кучето не ми харесва, друго е да заявите на всеослушание - това куче е мелез.

Защо като знаете че кучето е мелез, не се изправите лице в лице със собственика му и да му кажете, да му покажете доказателствата и фактите които имате. Или е по-добре като се съберте на някоя сбирка, да си шушуката по двама по трима, ама никой да не стане и да заявави това е така, защото..., а после да си има теми за плакнене на устите по форумите и то за сметка на накой, които недолюбвате. И как ще го заявите, като нямате доказателства, като всичко е само слухове, като версиите дори и на плювните се разминават... И не мислите ли че с такива подмятания обърквате новите кучкари, не мислите ли че така плюете върху 15-20 годишен труд на дадени хора.

Както казва народа шушу, мушу къща разваля - явно на там сте се запътили, ама вероятно не знаете и защо.

Какво повече да се каже...може и да имам по-лично отношение,но няма как да се съмняш и да хвърляш кал по човек,който винаги спокойно ще ти оговори и докаже със факти.Каквото и да съм попитал,винаги ми е отговорено,не искам да прозвучи като хвалба,но се радвам и уважавам такива хора,за каквото и да става въпрос.
Такива ли смачкани хора сте,че винаги другите да са виновни,стига с това излияно напрежение.
Такива сме българите,свити,смачкани "моето е най-добро" и край.Така не се живее.
Винаги ще се намери един "велик разбирач-майстор".Не ти харесва куче,не се занимавай с него,радвай се на живота.
Напълно прав е vano .... радвайте се за успехите на колегите си,или поне си гледайте само в собствената паница.

"Искай съвет от този, който умее да побеждава самия себе си"
   Леонардо да Винчи
Nomad
Hero Member

« Reply #268 on: November 28, 2012, 09:19:16 AM »

Очевидно възела е тръгнал да се разплита и трябва да се кара докрай.
В началото на миналата година оттук-оттам се заговори,че Д.Драганов е водил да запложда на Китан.
Спорове много.
На срещата в Смилян на 23.07.2011г. лично го чух и от Атила.Конкретен пример - кучката Тара Горан.
От множество пресмятаници,възможно било  кучилото което дава Тара и в което е и кучето Гарант, от което
тръгна полемиката,да е син на Китан.Лошо няма.Но в племенната книга на МАКК кучето е записано като син на
Сирак. Д. Драганов също твърди,че кучето е по Сирак.
От тук искам да задам въпроса-защо ако е имало някакви съмнения относно бащата на Гарант,кучето е допуснато в
регистрите на МАКК.Това са важни неща и трябва да се изяснят,иначе си заравяме главите в пясъка и продължаваме.
Поста ми е с най-добри чувства.
Колега Zahari,вместо да броиш резултата,мисля,че и ти си заинтересован да има яснота по горния въпрос,защото
 май и при тебе има потомци по Гарант,
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #269 on: November 28, 2012, 09:36:21 AM »

Персонолно отговарям на Андрей, относно вписването на регистъра на МАКК. Най-напред официалната версия за произхода на Гарант е тази подадена от Д. Драганов, впоследствие и развъдните документи които ми даде и подписа Тошко от Р. Поле. Така е заведено в племенната книга на МАКК. Относно заплождането на Тара Х Китан, както вече е ясно, е факт, но дали се е окучила кучката само Драганов знае! Така че такива са фактите и така е записано.

П.П.Лично мое мнение е че кучетата които вървят по Гарант не ми приличат много на тези които са произлезли по Китан, но това е само мое мнение!
Pages: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 41
  Print  

Jump to: