Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 06, 2025, 00:20:15 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12
  Print  
Author Topic: Възможно ли е обединение - дискусия  (Read 209523 times)
0 Members and 5 Guests are viewing this topic.
petko
Hero Member

« Reply #90 on: January 15, 2009, 17:47:30 PM »

Кара,
Добре де казваш да се стигне до решение-разбирам компромисно което да устрои и двете страни.ОК..
 Аз сега ще се опитам да ти изброя разликите а след това ти ми дай идеята как да стане компромисния вариант.
-При нас кучетата са разнотипни,защото главно за нас по-важното е да запазим линиите -при вас се стремите да ги уеднаквявате.
-При повечето от нас кучетата сегашните кучета си приличат на предците им.При повечето от вас е обратнато.
-При нас имаме гуджи кучета и ги развъждаме-при вас не
-При нас има най-различни цветове -при вас не
-при нас с цел развъдната дейност да запази линиите се допускат кучета дори и с обратни захапки-при вас развъждането е като при немските овчарки/имайки в предвид ,че и вие претендирате за порода кучета селектирана от народа/
-ние изполваме много инбридинг-вие не го/винаги ми е било смешно защо?  Wink/

Има още много разлики.Но наистина дай някакъв съвет как според теб може да стане компромисния вариянт?

Tито влез в страницата в дог.бг озаглавена ку4ета от Г.Дел4ев и виж специално какви цветове са ку4етата ,ще видиш 4е има всякакви .ще видиш 4е и по тип има разлики .ние сме клуб към БОК но както виждаш равъждаме всякакви цветове и мога да кажа ,4е С.Попов не ни се меши в развъждането,защото още с основаването на клуба ни ,нашата идея беше да се развъдат ку4ета ,които по тип и цвят са характерни за Пиринския край и Западните Родопи.Така ,4е още от създаването си всеки местен клуб трябва да отстоява позициите си и местните традиции,а не да пла4е 4е някой му се меши в развъждането.вода4ите независимо дали се казват Попов,Седеф4ев,Петков са сложени да организират клубовете на национално  ниво а не да казват кой по какви калъпи да плоди.За съжаление много хора не разбират това и прекалено много слушат ,,онбашиите,,
iazuk vi togava standarta vi e za krasota vie kuv klub ste si kvo razvujdate kat daje nespazvate standarta ,dori vytre v standarta ima tolkoz miasto "za tvrene " i interpretaci che spoko moga da vkaram landzer ....i pak ne vi stiga .kavo e mesten klub? da ti kaja li kvo triabva da pravi edin klub deto se fali che trygnal kum fci i "svetovno"priznanie? da slusha ,da spazva pravilata .....maiko i she m razpravish vano che vlako ne vi bil podminal am prosto oshte ne bil doshul ..nema i da doide  

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #91 on: January 15, 2009, 18:10:48 PM »

Кара,
Добре де казваш да се стигне до решение-разбирам компромисно което да устрои и двете страни.ОК..
 Аз сега ще се опитам да ти изброя разликите а след това ти ми дай идеята как да стане компромисния вариант.
-При нас кучетата са разнотипни,защото главно за нас по-важното е да запазим линиите -при вас се стремите да ги уеднаквявате.
-При повечето от нас кучетата сегашните кучета си приличат на предците им.При повечето от вас е обратнато.
-При нас имаме гуджи кучета и ги развъждаме-при вас не
-При нас има най-различни цветове -при вас не
-при нас с цел развъдната дейност да запази линиите се допускат кучета дори и с обратни захапки-при вас развъждането е като при немските овчарки/имайки в предвид ,че и вие претендирате за порода кучета селектирана от народа/
-ние изполваме много инбридинг-вие не го/винаги ми е било смешно защо?  Wink/

Има още много разлики.Но наистина дай някакъв съвет как според теб може да стане компромисния вариянт?

Tито влез в страницата в дог.бг озаглавена ку4ета от Г.Дел4ев и виж специално какви цветове са ку4етата ,ще видиш 4е има всякакви .ще видиш 4е и по тип има разлики .ние сме клуб към БОК но както виждаш равъждаме всякакви цветове и мога да кажа ,4е С.Попов не ни се меши в развъждането,защото още с основаването на клуба ни ,нашата идея беше да се развъдат ку4ета ,които по тип и цвят са характерни за Пиринския край и Западните Родопи.Така ,4е още от създаването си всеки местен клуб трябва да отстоява позициите си и местните традиции,а не да пла4е 4е някой му се меши в развъждането.вода4ите независимо дали се казват Попов,Седеф4ев,Петков са сложени да организират клубовете на национално  ниво а не да казват кой по какви калъпи да плоди.За съжаление много хора не разбират това и прекалено много слушат ,,онбашиите,,
goce_07 с думите си подкрепяш казаното от мен, че развъждачите на БОК не спазват собствените си правила. От написаното от теб излиза че и ръководителя на организацията ви НКБОК нарушава клубните правила.  Пълна анархия и разцепление! А стандарта на породата е нещо като библията за селекционера. Май излиза, че единственото което ви свързва е името.

В мнението ти прозира и основният проблем пред българите като нация. Нямат правилно отношение към ръководителите и хората с по-висок ранг. Имат странни виждания за йерархията. Или безкритично се кланят на ръководителите като на Цар(но пък зад гърба им умират тайно да шушукат). Или напълно ги игнорират и отричат("абе кой е тоя, че ше ми казва кво да правя").
Постоянно лашкане между "осанна" и "разпни го"!
Нациите които успяват -уважават йерархията. Изкачването нагоре или надолу е заради показаните качества. Погледнете Германия, Япония.
В дивата природа също ясната йерархия осигурява просперитет на групата.

п.п. И да те поправя. Нито един от двамата Седефчев не е водач на клуб.  Wink

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
goce_07
Hero Member

« Reply #92 on: January 15, 2009, 18:26:22 PM »

4етете внимателно - казах ,,прекалено слушат онбашиите,,а не 4е не трябва изобщо да се съобразяват с ръководството.ли4но мое мнение е,4е тъй като в разли4ните 4асти на България ,ку4етата са се разли4авали - в дадени краища ,които принадлежат към изворните за породата трябва да се прави развъждане ,което по тип и кръв да е с преобладаващо местни ку4ета.това е един от на4ините да се съхрани първи4ният вид на породата.
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #93 on: January 15, 2009, 19:06:33 PM »

Чета внимателно. Въпроса бе за стандарта на клуба към който разбирам че се числите - НКБОК. Очевидно не ви интересува какво пише в него и го игнорирате. Както казах вече това което ви свързва с останалите в клуба и извън него е само името - БОК.

А първичният вид на породата може да се съхрани и на хиляди километри от извора ако се селектира само с чистокръвни кучета, следи се за оригиналния тип  и се използват за работата, която са вършили от векове  Wink.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
ТИТО
Hero Member

« Reply #94 on: January 16, 2009, 01:05:14 AM »

Wink     

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
petko
Hero Member

« Reply #95 on: January 17, 2009, 14:50:21 PM »

na bezliuden ostrov sled korabokrushenie ostanali mlad krasiv momuk i grozna devoika ,den dva vremeto si minavalo i vednij devoikta zagoriala popitala momuka zashto ne iska da pravi seks s neia ,onzi i kazal da se vidi kva e grozna pyrvo,ma minalo oshte vreme i momuka ne izdyrjal pochnal ia i onaz vednaga -e,vidia li che i v men ima nshto hubavo' .ima kazal momuka ,no pochakai kato go izkaram pak shte te pitam  lol

kato izkarat karakachanskite kucheta ot bok da vidia kvo she vi ostane  lol,motorista 

petko
Hero Member

« Reply #96 on: January 17, 2009, 15:01:54 PM »

Преди всичко по формиране на породата трябва да работят истински българи – не само по произход, но и по дух, и по национално самосъзнание.
Тези българи трябва да имат знания, сили и възможности да творят в сферата на кинологията.
Тези българи не трябва да робуват на лични страсти, мегаломански амбиции и налудничави идеи.
Тези българи трябва да знаят, да могат и да искат сътворяването на нещо стойностно, което да ни направи още по-горди със своя произход и историческа принадлежност.

Николай Атанасов
------ciatata e na jolip  ..boje taka ....znachi az poznavam samo edin takuv chovek ,choveka pisal go ,bulgarin.i po proizhod i po duh...o=i br br,

az pa gram ne sym syglasen s tova .....nezbraviaite bokovete i ot kyde idvat i koi gi e razvujdal  lol

organizacia na bylgarskia svetec li shte e imeto?az puk smiatam che porodata triabva da se syhraniava ot maniaci i bezkompromisni tipove koito sa obedineni pod edna obshta ideia KK bez znachenie dali asan ili asen ,ne i vajno da sa daskali po kinologia ,daje po mi se iska da sa chobani ,niama znachenie che edinia e gleda kucheto za kelepira "pari" a drygia za kelepira "spesteni ovce" a trtia za ideiata "kk" stiga da go praviat po pravilata
i ne smiatam che dobroto kk shte me napravi po gord bulgarin ,smiatam che to shte napravi po gorda Bulgaria 

petko
Hero Member

« Reply #97 on: January 18, 2009, 09:55:56 AM »

jolip poneje vse svetci shte razvujdat novata poroda ,da te popitam spored teb toz deto e pisal tezi iziskvania kum razvudchicite (s koito puk ti si syglasna)shte  kaje li ima li edin edinstven razvydchik na kk deto da otgovaria na tiah ....edva li az pone ne sym chul da se izkazva taka za niakogo .i vednaga vuznikva vyprosa za kavo obedinenie stava vypros sled kato vsichki shte sa bokchii(ot tiah viarvam shte posochi)

i da san bernar dokolkoto znam se prevejda sveti bernar ,poneje novata poroda shte se razvujda ot svetci mojete da ia krystite sanbulgar ,stava li za kompromisen variant za ime

akul obediniavaite se okolo kucheto ne okolo svetci ..nali to be nia vajnoto kvo stana

KARA
Full Member

« Reply #98 on: January 18, 2009, 10:12:50 AM »

Петко-прочети добре какво съм писала-не бъди черноглед и не чети между редовете.
Темата ми е за възможността от обединение на КК и БОК -обединение в името на кучето .

А за да има организация без лидери не може-светците са на небето-както ти бях писала и преди.Цитата на г-н Атанасов за мен е точен и истински-а не е задължително да се хареса на всички.
Не виждам за какво да споря с теб-просто нашите виждания са различни-но няма лошо.
Мнението на хората за възможност от  обединяване никога не е излишно-така ще разберем много неща от които да си вземем поука-а дали ще има такова обединение-дори и Господ сигурно не знае.
За мен има хубави кучета и в двата лагера.Има и такива които не отговарят на стандартите-пак в двата лагера-така че грешки има навсякъде-по-важно е дали искаме да ги поправим и как.
Ако МАКК е идеалната организация -така да е-нека върви напред а дали ще иска обединение тя си решава.
Моята тема е един вид анкета към всички-не е факт.
petko
Hero Member

« Reply #99 on: January 18, 2009, 10:18:44 AM »

Петко-прочети добре какво съм писала-не бъди черноглед и не чети между редовете.
Темата ми е за възможността от обединение на КК и БОК -обединение в името на кучето .

А за да има организация без лидери не може-светците са на небето-както ти бях писала и преди.Цитата на г-н Атанасов за мен е точен и истински-а не е задължително да се хареса на всички.
Не виждам за какво да споря с теб-просто нашите виждания са различни-но няма лошо.
Мнението на хората за възможност от  обединяване никога не е излишно-така ще разберем много неща от които да си вземем поука-а дали ще има такова обединение-дори и Господ сигурно не знае.
За мен има хубави кучета и в двата лагера.Има и такива които не отговарят на стандартите-пак в двата лагера-така че грешки има навсякъде-по-важно е дали искаме да ги поправим и как.
Ако МАКК е идеалната организация -така да е-нека върви напред а дали ще иска обединение тя си решава.
Моята тема е един вид анкета към всички-не е факт.
kara temata ti anketa e provetriavane na ustata ,ne iskam da te obijdam ,no ti ne predlagash nishto konkretno ,zadavash vupros koito vseki si go interpretira kakto si iska ,i ot tam otgovorite im niamat nikakvo znachenie ,zashtot vseki si go predstavia spord sobstvenite si vuzgledi

i makk ne e idelanata organizacia ,ti e po dobrata

KARA
Full Member

« Reply #100 on: January 18, 2009, 10:31:00 AM »

Пак не си прочел всичко от предните ми постове.
Не предлагам нищо-а какво да предложа-да не би от мен да зависи всичко.
Аз съм само човек който обича и отглежда тази порода-една от всички-не съм в състояние да предлагам и заповядвам.Интересно ми е мнението на повече хора.Радвам се че дори и Стартер е писал-при положение че тук не взе участие.А за проветряването на устата-то е навсякъде и във всички теми.
Разни хора-разни идеали.
Едни влизат да видят напишат и научат нещо за кучето-а други ей така да си запълват времето и да се  забавляват.
Малко са хората които наистина се вълнуват от породата и нейното съхраняване.
Очаквах сериозни изказвания и от двете страни-но за съжаление те са много малко.
МАКК или МОКК-без значение за мен-там също са хора свързани от идеята за кучето-а черни овце има навсякъде. Wink
petko
Hero Member

« Reply #101 on: January 18, 2009, 10:41:30 AM »

...of svetico ,a zabeliaza li startera kakvo kazva 'Eftime, и с теб бих работил за запазване на овчарското куче'

alfa'според мен трябва ако се съгласят за обединение да се избере някой друг нов за председател и тук идва най болниат въпрос как ще се нарича породата дали бок или каракачанка или пък някак друго име '

ti ne vijdash li che vseki si go inerpretoira po sobstven nachin?..ako "ojenish" niakogo na tozi princip mnoo byrzo shte posledva razvod ....mnogo hora vyv bok biaha zaslepeni ot visokoparnite slova i zatva minaha kum makk v posledstvie .za da govorish za obedinenie triabva da opredelish kum kakvo shte se obediniavash ,dobree zasega zashtot temata gravitira okolo razedinenieto ,no ako naistina si viarvash triabva da predlojish neshto

KARA
Full Member

« Reply #102 on: January 18, 2009, 11:14:59 AM »

Вярвам само на себе си и отговарям за собственните си действия.
Никога не се захващам с нещо което не е по-силите ми и нямам нужния опит и сили да го направя.
Един обикновен любител съм на тази порода-не мога да предложа нищо-само изказах мнението си по въпроса за възможно обединение-промяна на стандарта и ръководните органи-направено от хора които ще решат кои да са лидерите за тази промяна.Ще изберат нови или ще си останат старите. Глас народен-глас божи.
Не съм светица.
Вярвам в доброто у хората и искам ако мога да помогна за по-добро.
Да откриеш и най-малката частица добрина в някого какво по-голямо удовлетворение от това.

п.п.Между другото понеже все ти ме питаш бих искала и аз да ти задам един въпрос-какво мислиш за  МОКК.Споменаваш само МАКК като организация на КК.
« Last Edit: January 18, 2009, 13:18:14 PM by KARA » Logged
petko
Hero Member

« Reply #103 on: January 18, 2009, 15:58:47 PM »

mejdu drugoto ne gi znam ,az kato gledam tezi na koito simpatiziram sa vse makadji lol,karaman vyv vashia forum mai beshe mokadjia
znam che sa se delnali za pari nai veche(izuk im),predpochitam da e zaradi tova vmesto zaradi melezia

KARA
Full Member

« Reply #104 on: January 19, 2009, 13:06:16 PM »

mejdu drugoto ne gi znam ,az kato gledam tezi na koito simpatiziram sa vse makadji lol,karaman vyv vashia forum mai beshe mokadjia
znam che sa se delnali za pari nai veche(izuk im),predpochitam da e zaradi tova vmesto zaradi melezia
Мисля че много добре ги знаш-но не искаш да говорим за тях-защо защото са се отделили или защото не отглеждат типичното КК куче.
Сигурна съм че знаеш поговорката-когато една въшка се наяде-къде излиза.
Там е проблема че всеки който почне от малко да разбира и хоп отворил си ново дюкянче lol
Каквото е при нас-това е и при вас Петко-само името различно-иначе начина на поведение на хората е едно и също.
Мокаджиите не бяха ли Маккаджии- confused
Братята Стоеви не бяха ли и те. confused
Караман не го познавам-само от форума.

Не във кучетата е причината-а в хората. Wink
Кучето не избира името и стопанина си-сега стопанина какъвто е такова е и кучето му. Wink
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12
  Print  

Jump to: