Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 06, 2025, 00:00:39 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 12
  Print  
Author Topic: Възможно ли е обединение - дискусия  (Read 209517 times)
0 Members and 4 Guests are viewing this topic.
velislav6
Full Member

« Reply #75 on: January 15, 2009, 13:23:32 PM »

Ето например Кара ни показваше-учеше как трябва да изглеждат кучетата от едно кучило и сега е пуснала снимки на две сестри в дога в пълно противоречие с думите и.Така че продалжаваите да ни учите notworthy
Опитваш се да направиш впечатление на разбирач. clap
Тези кучета  двете сестри не са мое производство  едната е майка на моето куче-моите съм ги показала и сигурно добре си видял дали си приличат-ако искаш можем да  направим една поредица от твоето и моето родословно дърво  със снимки и така ще видим за какво говорим naughty
Мога да помоля производителя на тези сестри да ти даде отговор-искаш ли Wink
От 25 год. работи с тази линия excl
Гузен не гонен бяга.Кой ти говори за родословие,или се прави на разбирач.Искам да ти кажа че никой не може да ме убеди че двете кучета черни или и двете тигрови.
velislav6
Full Member

« Reply #76 on: January 15, 2009, 13:28:09 PM »

Взе да нарушаваш принципите си май.
Позна си писането
Не убиждам кучетата а питам Кара дали всичко е под калъп в БОК дали са еднакви.Или само така си говориме
KARA
Full Member

« Reply #77 on: January 15, 2009, 13:32:02 PM »

Ето например Кара ни показваше-учеше как трябва да изглеждат кучетата от едно кучило и сега е пуснала снимки на две сестри в дога в пълно противоречие с думите и.Така че продалжаваите да ни учите notworthy
Опитваш се да направиш впечатление на разбирач. clap
Тези кучета  двете сестри не са мое производство  едната е майка на моето куче-моите съм ги показала и сигурно добре си видял дали си приличат-ако искаш можем да  направим една поредица от твоето и моето родословно дърво  със снимки и така ще видим за какво говорим naughty
Мога да помоля производителя на тези сестри да ти даде отговор-искаш ли Wink
От 25 год. работи с тази линия excl
Гузен не гонен бяга.Кой ти говори за родословие,или се прави на разбирач.Искам да ти кажа че никой не може да ме убеди че двете кучета черни или и двете тигрови.
Нито съм гузна нито бягам-не разбрах съгласен ли си naughty
Малките вземат наследственни гени и от двамата родители и е нормално да са различни по цвят.Аз моите съм ги селекционирала и  вече 6 год. кучетата ми си приличат като две капки вода-въпрос на виждане е кой какво му харесва.
Предполагам че си видял това което съм качила 3 страници по назад-или виждаш това което ти отърва.Цвета ли определя кучето или породните белези Wink
« Last Edit: January 15, 2009, 13:34:46 PM by KARA » Logged
KARA
Full Member

« Reply #78 on: January 15, 2009, 13:34:12 PM »

Позна си писането
Не убиждам кучетата а питам Кара дали всичко е под калъп в БОК дали са еднакви.Или само така си говориме
Това за кълъпа приятелю е изтъркана и назубрена фраза-кълъпи за кучета няма.Когато се работи съзнателно и знаеш какъв продукт искаш да получиш-търсиш формулата-това е Wink
velislav6
Full Member

« Reply #79 on: January 15, 2009, 13:37:51 PM »

Позна си писането
от избягвам до спирам каква е разликата учителю
velislav6
Full Member

« Reply #80 on: January 15, 2009, 13:43:37 PM »

Позна си писането
Това за кълъпа приятелю е изтъркана и назубрена фраза-кълъпи за кучета няма.Когато се работи съзнателно и знаеш какъв продукт искаш да получиш-търсиш формулата-това е Wink
Кара не казвам че не ми харесва кучетата ти.Казвам че когато кучетата са от МАКК и са различни ги плюеме а когато от БОК ги хвалиме е това ти говоря това ми обясни
KARA
Full Member

« Reply #81 on: January 15, 2009, 13:52:55 PM »

Досега не ми се е случвало да плюя кучета-нито от МАКК нито от БОК.
Можеш да прочетеш всичките ми постове.
Има прекрасни екземпляри и в двата лагера.
Отделен е въпроса дали тези кучета отговарят на стандарта.
Без доказателство за омелезяване никога не бих си позволила да охарактеризирам което и да било куче за мелез.
Визуално кое и какво ми харесва и не ми харесва съм споделяла-но това си е само мое мнение което не налагам на никого-както казах всеки си има свое виждане относно цвят структура постановка на глава уши и т. н.
Всеки сам преценя какво да отглежда. excl
п.п. Аз кучета над70 см. в холката нямам. Ръстови подобрения никога не са ме вълнували Wink
« Last Edit: January 15, 2009, 13:57:13 PM by KARA » Logged
ТИТО
Hero Member

« Reply #82 on: January 15, 2009, 14:13:42 PM »

Карайте по темата..ПАк се отпуснахте.
Кара имам едно предложение за теб..Отговори ми мила,мислиш ли ,че трябва да има обединение и примерно в случая как можем аз и ти да се обединим/за кучетата става въпрос/ и как евентуално трябва да стане това.Дай ми идея и аз ще ти отговоря за моята..
« Last Edit: January 15, 2009, 14:16:22 PM by kennel tito » Logged

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
KARA
Full Member

« Reply #83 on: January 15, 2009, 14:16:25 PM »

Кара имам едно предложение за теб..Отговори ми мила,мислиш ли ,че трябва да има обединение и примерно в случая как можем аз и ти да се обединим и как евентуално трябва да стане това.Дай ми идея и аз ще ти отговоря за моята..
Е че ние с Велиславчо си пишем точно по темата naughty lol
KARA
Full Member

« Reply #84 on: January 15, 2009, 14:23:20 PM »

Кара имам едно предложение за теб..Отговори ми мила,мислиш ли ,че трябва да има обединение и примерно в случая как можем аз и ти да се обединим/за кучетата става въпрос/ и как евентуално трябва да стане това.Дай ми идея и аз ще ти отговоря за моята..
Много по назад мисля че обясних за това.

KARA
Jr. Member
     Re: НЕчистокръвни /мелези/
« Reply #12 on: January 11, 2009, 01:18:18 PM »
 -----------------------------------------------------------------

Винаги е възможно да има обединение excl
Трябва да се загърбят всички предразсъдъци-да се стигне до решение което да устройва и двете страни-даже и за името  а което е по-важно относно стандарта. excl
Млади и амбицирани хора със знания и опит и както казва Петко-КЕЛЕШИ да са готови да работят безкористно и всеотдайно за породата и за нейното международно признание.
При положение че вождовете и от двата лагера се познават отлично-нека седнат на една маса и да решат-друг е въпроса дали го искат. Wink
« Last Edit: January 15, 2009, 14:35:04 PM by KARA » Logged
ТИТО
Hero Member

« Reply #85 on: January 15, 2009, 14:39:28 PM »

Кара,
Добре де казваш да се стигне до решение-разбирам компромисно което да устрои и двете страни.ОК..
 Аз сега ще се опитам да ти изброя разликите а след това ти ми дай идеята как да стане компромисния вариант.
-При нас кучетата са разнотипни,защото главно за нас по-важното е да запазим линиите -при вас се стремите да ги уеднаквявате.
-При повечето от нас кучетата сегашните кучета си приличат на предците им.При повечето от вас е обратнато.
-При нас имаме гуджи кучета и ги развъждаме-при вас не
-При нас има най-различни цветове -при вас не
-при нас с цел развъдната дейност да запази линиите се допускат кучета дори и с обратни захапки-при вас развъждането е като при немските овчарки/имайки в предвид ,че и вие претендирате за порода кучета селектирана от народа/
-ние изполваме много инбридинг-вие не го/винаги ми е било смешно защо?  Wink/

Има още много разлики.Но наистина дай някакъв съвет как според теб може да стане компромисния вариянт?

« Last Edit: January 15, 2009, 14:41:39 PM by kennel tito » Logged

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
KARA
Full Member

« Reply #86 on: January 15, 2009, 15:00:28 PM »

Кара,
Добре де казваш да се стигне до решение-разбирам компромисно което да устрои и двете страни.ОК..
 Аз сега ще се опитам да ти изброя разликите а след това ти ми дай идеята как да стане компромисния вариант.
-При нас кучетата са разнотипни,защото главно за нас по-важното е да запазим линиите -при вас се стремите да ги уеднаквявате.
-При повечето от нас кучетата сегашните кучета си приличат на предците им.При повечето от вас е обратнато.
-при нас с цел развъдната дейност да запази линиите се допускат кучета дори и с обратни захапки-при вас развъждането е като при немските овчарки/имайки в предвид ,че и вие претендирате за порода кучета селектирана от народа/

Има още много разлики.Но наистина дай някакъв съвет как според теб може да стане компромисния вариянт?

Пак опираме до стандарта-както писах и в по предния си пост.
Когато има стандарт на породата всеки трябва да се съобразява с него независимо дали той му харесва и отговаря на неговото виждане.
Аз съм твърдо за инбридинга и го практикувам.
Нямам против гуджи кучета-имало е много такива от старите.
Какво следва excl
Създаване на един нов стандарт който да удовлетворява и двете страни да се решат всички въпроси относно името и да се създаде една организация в която да членуват всички които ги удовлетворява тази кауза .Не е невъзможно но незнам дали е лесно да се направи така че всички да са доволни-както се казва-''И вълкът сит и агнето цяло.'' Wink
Болна тема-според мен excl
petko
Hero Member

« Reply #87 on: January 15, 2009, 16:25:44 PM »

Кара,

Пак опираме до стандарта-както писах и в по предния си пост.
Когато има стандарт на породата всеки трябва да се съобразява с него независимо дали той му харесва и отговаря на неговото виждане.
Аз съм твърдо за инбридинга и го практикувам.
Нямам против гуджи кучета-имало е много такива от старите.
Какво следва excl
Създаване на един нов стандарт който да удовлетворява и двете страни да се решат всички въпроси относно името и да се създаде една организация в която да членуват всички които ги удовлетворява тази кауза .Не е невъзможно но незнам дали е лесно да се направи така че всички да са доволни-както се казва-''И вълкът сит и агнето цяло.'' Wink
Болна тема-според мен excl
vashia moje da si go smenite dokolkoto znam bok otpisaha gydjite i vsichko razlichno cherno bailo na praktika ,ne e vajno ikavo ti imash protiv ti si zastanala zad bok sledovatelno si dlujna da otpishesh gudjite ,kolkoto i guzna da ti e syvesta ,sushto i za cveta , na makk standarta si e i s gudji i s vsichki cvetove na praktika ti zastavash zad makk po vijdaniata si ...no si za bok

i kara ti oshte li viarvash che vsichki shte se obediniat zad edna organizacia po takuv nachin? kak si go predstaviash ,nie she priemem standarta vi (deto spored teb e po pravilen mai) a vie shte se syglasite s imeto taka li? kakvoto bilo bilo ,i vashte i nashte melezi ,selekciata kak ia vijdash ?motorista po nekuv karakachan?a? laikata deto e razdal titli ili stefan na vidni melezi da sydi kk? kaji mi koe shte e neshtoto deto shte izkara motorista ot "novata organizacia" ikaji mi kakvo shte stane s novata kogato motorista stane kuche s razvydna stoinost?

vij kak se kazva temata ,spored men ne e vuzmojno ot edna strana ,ot druga veche ima obedinenie no ne na klubove kakto si go predstaviash ti s usrednen i kompromisen variant a obedinenie na razvydchicite i chistite kucheta

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #88 on: January 15, 2009, 16:33:15 PM »

Ще направя малка вметка в дискусията по отношение на стандарта.
Факт е че стандартите на БПастирско куче, БОК и впоследствие БПланинско куче бяха написани с идеята КАКВО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИДЕАЛНОТО КУЧЕ според авторите на съответните стандарти. Постановка заложена при болшинството културни породи. Това доведе до описание не съвпадащо с кучето и съответно до игнориране на написаното в стандарта както при селекция, така и при оценки на екстериорни изложби. Примери бол

Ние тръгнахме по друга линия. Постарахме се да опишем кучето такова каквото е и каквото са го селектирали овчарите. За това не описвахме един идеален екземпляр, а поставихме рамките на типичността -"от-до". Като така целяхме развъдчиците да селектират старите линии, като запазват техните специфики. Това съответно ще доведе до запазване на генетичното богатство вътре в породата и избягане на ефекта "ботълнек" застигнал повечето културни породи. Така че концепциите на стандартите ни са различни.
Джоли сама казва че не е против късоопашатите защото ги е имало, НО стандарта на БОК третира този белег като порок. Ако тя използва такова куче ще наруши стандарта на клуба в който членува.  Wink

Ще завърша с това, че стандарта не трябва да удволетворява този или онзи, тази или онази група, А ТРЯБВА ДА ОПИСВА КУЧЕТО в неговият автентичен тип.  smile
« Last Edit: January 15, 2009, 16:36:32 PM by KaraKitan » Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
goce_07
Hero Member

« Reply #89 on: January 15, 2009, 17:41:14 PM »

Кара,

Tито влез в страницата в дог.бг озаглавена ку4ета от Г.Дел4ев и виж специално какви цветове са ку4етата ,ще видиш 4е има всякакви .ще видиш 4е и по тип има разлики .ние сме клуб към БОК но както виждаш равъждаме всякакви цветове и мога да кажа ,4е С.Попов не ни се меши в развъждането,защото още с основаването на клуба ни ,нашата идея беше да се развъдат ку4ета ,които по тип и цвят са характерни за Пиринския край и Западните Родопи.Така ,4е още от създаването си всеки местен клуб трябва да отстоява позициите си и местните традиции,а не да пла4е 4е някой му се меши в развъждането.вода4ите независимо дали се казват Попов,Седеф4ев,Петков са сложени да организират клубовете на национално  ниво а не да казват кой по какви калъпи да плоди.За съжаление много хора не разбират това и прекалено много слушат ,,онбашиите,,
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 12
  Print  

Jump to: