Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 06, 2025, 19:32:31 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 12
  Print  
Author Topic: Възможно ли е обединение - дискусия  (Read 210259 times)
0 Members and 3 Guests are viewing this topic.
CheGevara
Jr. Member
**

« Reply #30 on: January 11, 2009, 14:01:49 PM »

Знаеш ли какво-когато една организация се докаже че работи-то хората ще преценят сами и ще решат къде да членуват.

krivvame ot temata chakam predlojenie za obedinenie ot alternativite a syshto i taka kavo tochno predlagat ,malko sled tova i rezultat
От БОК няма, кой да я предложи щото този клуб съществува само на документи а УС е съставен от Попов и приближените му, като полит бюро на КПСС   lol От там само условия ще поставят  lol Новия МОКК за сега са много нахъсани и не ми се вярва да предложат нещо  Wink Остава НК за БОК, която все още работи в няква степен  Wink Но там командва пък друг тоталитарен режим, близък до този на БОК  clap Та според мен от други организации за сега предложения няма да има  no и да поясня , че това си е лично мое мнение  cheers
пс. Кара ти нали си в УС- опонирайме ако не е така?
petko
Hero Member

« Reply #31 on: January 11, 2009, 14:04:51 PM »

kara mai ednistvenite deto ne apelirat za obedinenie sa tezi deto go praviat na praktika
tva mi beeshe misulta ,vsyshtnost obedinenieto e fakt ,no niakoi v slipata si viara pak apelira bez da go vijda ,apelira za kvo ..za razedinenie napraktika .tozi apel bez iasna politika ka shte stane tova mi izglejda taka ..elate pri nas be ostavite gi drygite
drygite be da go kazvat daje sym chuval che neshat na praktika go praviat veche

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
CheGevara
Jr. Member
**

« Reply #32 on: January 11, 2009, 15:31:09 PM »

Интересна тема .Заглавието може да се каже и по друг начин."Възможно ли е връщането  назад,но не в развитието а в истината?".

Някой написа темата "Възможно ли е обединение".Наистина възможно ли е??
 И ако да -как да стане?
Аз лично не виждам светлина в тунела no.Или пък що не.Но няма да стане лесно с Българи.Българина е инат човек,завиждащ и много му е трудно да признае грешките си /завалията/.
Кажете Вие.. notworthy
Много черногледо гледаш Тито  hmm И след, като ТИ влезе в МАКК, каква е истината, коятно те озари, че нещо не схванах  hmm
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #33 on: January 11, 2009, 15:33:16 PM »

znachi niama v bok organizaciite

\v amakk ima

mi ne govorete za obedinenie shtoto nishto ne predlagate
Има хора които са избрани от членовете и те решават.
За добро или лошо те са тия които ще решат дали искат и могат да обединят  клубове и организации.
Не знам дали само в името обаче е проблема. Wink
За да си член на една организация трябва да и вярваш и да споделяш идеите и нали.Как ще накараш някого да нарича кучето си когато той вече е решил че иска да го нарича БОК или КК.
Без компромиси не става-но никой не иска да ги направи засега.Така че най-добре е всеки да си гледа това което има и да си го нарича както иска.
Ако някога има официално регистрирана порода-тогава всеки да решава за себе си. Но ако искаш да участваш  и да бъдеш полезен за една кауза-според мен ти трябва да членуваш независимо къде-там където твоите възгледи съвпадат с тези на организацията-за да можеш да се опиташ да промениш нещата които не ти харесват.Без да си член и да имаш право на глас е все едно да преливаш от празно в пусто-пишеш си тук или другаде и си чешеш езика.
От тези форуми никой не е свален или избран за някой-не е този начина.
МАКК има организация-не съм против но и те се разделиха-защо :confused:Защото всеки втори в България е всезнаещ и всеможещ-разбира от всичко и става велик.Да признаеш по-добрия по-знаещия и по-можещия -НЕ ВСЕКИ ГО МОЖЕ excl excl excl
Когато условията са изгодни и за двете страни-обединение може да има cheers
Кучетата на С.Стоев участвали ли са на изложби съдени от С.Попов-като какви и кога-можеш ли да ми отговориш Wink
KARA, от 2005г има призната порода и то от най-висшия специализиран орган в Република България. Та този орган призна автохтонната порода овчарско куче - КАРАКАЧАНСКОТО КУЧЕ.
1. Защо вече над 3 години вие(привържениците на името БОК) като граждани на тази страна игнорирате този факт?
2.До кога доброто желание, тактичното изчакване и протегнатата ръка от страна на МАКК ще се приемат за слабост?
3. Трябва ли МАКК и държавните институции да пристъпят към по-крути законови мерки в защита на признатата порода за да приемете фактите?
4. Докога ще се размиват усилията на любителите със яловите спорове за името и кой българин бил по-българин? С това се цели да се измести фокуса от гигантския проблем за отделянето на кръстоските от чистокръвните кучета.

п.п. да напуснеш организация, която върви на грешен път също е начин да промениш хода на историята. Организация без членове е мъртва. А членове напускат, когато вече не откриват идеите заради които са се обединили.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
KARA
Full Member

« Reply #34 on: January 11, 2009, 16:02:29 PM »

KaraKitan въпросите ти са отправени към мен затова ти отговарям.
Аз лично никога не съм отричала че имате документ за регистрация на породата.
Всеки е свободен да избира къде да членува и това си е негово право.
Аз не робувам на личности а на идеи а те са свързани с името Българско.
Ако НК БОК спре дейността си аз ще отглеждам моите кучета за собствено удоволствие без да се съобразявам какви са.
Най-малко искам да споря с Вас защото първо съм във форума на КК и второ не виждам основателна причина за това.
Уважавам мнението Ви даже и да е различно от моето.
Желая Ви успех в развъждането и нека всеки намери своето място под слънцето.
Благодаря за гостоприемството smile
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #35 on: January 11, 2009, 16:43:43 PM »

kara ti shte mi otgovorish li kak predlaga da se obediniat bok ? na vano mi se vidia dosta neseriozno predpolagam che ne e chak tolkova zle strategiata im za obedinenie ...imali niakoi izvyrvial tozi pyt ,az dosega samo razceplenia sum vijdal ,mai samo makk imat napravena realna krachka v tazi nasoka

vano ima li sluchai karakachandjia da mine v bok organizacia ,obratnoto e fakt .i zashto spored teb e taka ?

Първо - незнам да има човек, който от МАКК да е отшъл при БОК, ако изключим началото - все пак в началото доколкото знам всички са били в един клуб Каракачанско куче с председател Д. Драганов. Тука има хора които са присъствали на тези събития и могат да кажат каква е била причината и какво точно е станало, че се е случило това разцепление.

Питаш защо според мен е така ли? Ами явно в МАКК са намерили това което търсят. Всеки си има някакви възгледи и начин на работа. Ако те не съвпадат с "линията" по която работи даден клуб е нормално да не е удовлетворен и да потърси промяна.

Vano, От МАКК няма хора преминали към клуб за БОК.
А ето историята с началото на разцепленията накратко. "Национален клуб Каракачанско куче"(София) започна  да се разпада още на втората си година. Причината бе опитите на председателя Д.Драганов да налага авторитарно собственото мнение за породата върху всички членове. Заради това, че каракачанеца Горан бе обявен от председателя за идеал на породата и бе поставен на логото на НККК напуснаха първите хора измежду които и Вальо Точката. Ние с брат ми несъгласни с действията на Драганов напуснахме през 1995г. след изложбата на българските породи в Плевен. Направихме тази стъпка поради ред причини. Някои от които:
- Оказа се, че записаното от нас каракачанско куче Китан ще се оценява на изложбата в Плевен 95 не като такова,а под ново име "Българско пастирско куче".
-Второ: на същата изложба Д.Драганов представи книжката "Българско пастирско куче". Месеци по-рано на сбирка на клуба Драганов и Миро Арсенов поискаха от нас фотоси на каракачански кучета за да илюстрирали с тях книжка в която щяли да публикуват клубният стандарт за Каракачанското куче на НККК. Идеята бе добра и дадохме снимки. Та на въпросната изложба в Плевен Митко Драганов и Тони Тояганова бяха изкарали за продажба вече готовата книжка носеща заглавието "Българско пастирско куче". Бяхме меко казано неприятно изненадани, както от заглавието така и от текста казващ че вече нямало КК, а БПК. За капак снимките не бяха надписани с авторите си, което означаваше, че авторите на текста си приписват авторство и на снимките. В допълнние в началото на снимките се мъдреше реклама на р-к Горан, което пък създаваше впечатление в читателя че следащите кучета са също от този развъдник.
- Трето: за CACIB София 1995 излезе брой на списание Моят приятел КУЧЕТО. Та в него Драганов бе публикувал частта от текста на книжката с описанието на породата БПК. Статията бе илюстрирана от снимки на каракачански кучета. Публикуваните там снимки на Китан и негови кутраци са наши. Автор на останалите е Стефан Василев. Но Драганов най-нагло се беше написал като автор на фотографиите илюстриращи текста му. Това е не само неморално, но и в нарушение на Закона за авторското право.
- Четвърто: Драганов още тогава прокламираше, че Каракачанското куче трябва да единствено черно-бяло и с остроклиновидна глава за да се отличавало от шарпланинеца, кавказката овчарка и средноазиатската овчарка. Не веднъж сме спорели с него по този въпрос. Дори още пазя в архива си една негова скица, как трябвало да изглежда главата на КК гледана отгоре - остър ъгъл. В качеството му на председател на националният клубза породата(признат от БРФК)се опита да наложи авторитарно собственото мнение за клубна политика. Тези които не бяха съгласни напуснаха. някои останаха.
Както се видя впоследствие в този клуб остана само един мега развъдник носещ името Горан на Драганов. Другите членове на клуба нямаха свои клубове, а отглеждаха с договор кучета на р-к Горан. Така че процесите на преименувания, авторитарност и разцепление започнаха от действията на Драганов в оглавяваният от него Национален клуб Карак.куче.
В тези първи години Ст.Попов все още беше един от тези, които отглеждат каракачански кучета. НКБОК бе основан и съдебно регистриран години по-късно, когато тогавашният председател на БРФК Кушлев започна да се заиграва успоредно и с Попов въпреки, че по тогавашният устав на БРФК във федерацията можеше да членува само един клуб на породата(НККК на Драганов). Оттам тези действия на Кушлев и Драганов тръгна политиката разделяй и владей. И тя ни докара до сегашното положение.
След като напуснахме НККК ние започнахме да работим за оригиналното каракачанско куче заедно с колегите от Ст Загора. Действахме извън структурите на БРФК и въпреки техните действия. Така постепенно се стигна до клубовете на КК в Перник и Ст Загора, а по късно и до МАКК като структура която да обедини хората, които искат да съхранят породата в нейната автентичност.
« Last Edit: January 11, 2009, 16:53:01 PM by KaraKitan » Logged

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
ТИТО
Hero Member

« Reply #36 on: January 11, 2009, 16:46:50 PM »

CheGevara ,,
За теб гледам на нещата черногледо ,за мен гледам реално.
 Много трудно ли ти е да разбереш?Понапъни се малко и готово.Истината съм я казвал много пъти.
 Прочетете и това което пише за разцеплението Каракитан ,защото това е истината за тези които не я знаят.А от там си направете изводите кое и как.
« Last Edit: January 11, 2009, 16:48:52 PM by kennel tito » Logged

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #37 on: January 11, 2009, 16:50:05 PM »

KaraKitan въпросите ти са отправени към мен затова ти отговарям.
Аз лично никога не съм отричала че имате документ за регистрация на породата.
Всеки е свободен да избира къде да членува и това си е негово право.
Аз не робувам на личности а на идеи а те са свързани с името Българско.
Ако НК БОК спре дейността си аз ще отглеждам моите кучета за собствено удоволствие без да се съобразявам какви са.
Най-малко искам да споря с Вас защото първо съм във форума на КК и второ не виждам основателна причина за това.
Уважавам мнението Ви даже и да е различно от моето.
Желая Ви успех в развъждането и нека всеки намери своето място под слънцето.
Благодаря за гостоприемството smile

KARA в спора се ражда истината!
И знаеш ли какво? Предлагам ти тук да изпишеш постигнатото за породата и оттам за БЪЛГАРИЯ от привържениците на името/идеята/ БОК.  Пък после аз ще напиша това което са направили за породата и оттам за БЪЛГАРИЯ привържениците на КК.
Дето се казва дайте да си видим постиженията в името на България! И кой с дела е показал, че повече милее за българското!   smile

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
ТИТО
Hero Member

« Reply #38 on: January 11, 2009, 16:59:06 PM »

И аз съм за...
 Защото някой каза:..."ще победи само този който работи".Под работи се разбира и това което е постигнато.Ами то отдавна тогава МАКК е абсолютен шампион в категорията,като години наред защитава пояса без конкуренция.Като предлагам да започнем с кучетата защото тях поставям на първо място.
 Нека например се почне от там.Запазени линии кучета и т.н.

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #39 on: January 11, 2009, 17:19:07 PM »

И да допълня, че през всичките тези години привържениците на Каракачанското куче са работили като опозиция извън структурите на БРФК.
Докато привържениците на БОК през същите тези дълги години бяха "богопомазани" от БРФК и както се казва в ръка им беше и ножа и хляба за да регистрират порода.

Та нека да видим кой какво успя да направи от своята позиция за родната порода и за БЪЛГАРИЯ.  smile

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
CheGevara
Jr. Member
**

« Reply #40 on: January 11, 2009, 19:11:52 PM »

Чакайте сега! започнахте да се величаете. Нали темата е за обединение  confused Кво сме направили, другите нищо  confused Нали за обединението трябват компромиси confused или греша  confused  Ако греша значи и вие не сте по различни от другите три организации  no
CheGevara
Jr. Member
**

« Reply #41 on: January 11, 2009, 19:38:27 PM »

И аз съм за...
 Защото някой каза:..."ще победи само този който работи".Под работи се разбира и това което е постигнато.Ами то отдавна тогава МАКК е абсолютен шампион в категорията,като години наред защитава пояса без конкуренция.Като предлагам да започнем с кучетата защото тях поставям на първо място.
 Нека например се почне от там.Запазени линии кучета и т.н.

И аз съм За  eek За човек, който е работил и е постигнал нещо  notworthy Но за мен ти Тито не се вписнаш в тоя списък  no Отиде на пазар, купи някви кучета и готово  clap И айде и аз съм там  naughty Пък сега говориш в множествено число- Ние от МАКК  no и ше определяш правилата, да ама не  Wink затова и вие ще си останете там 20-30 или колко сте човека  cheers Така обединението не е възможно  no
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #42 on: January 11, 2009, 21:52:06 PM »

Чакайте сега! започнахте да се величаете. Нали темата е за обединение  confused Кво сме направили, другите нищо  confused Нали за обединението трябват компромиси confused или греша  confused  Ако греша значи и вие не сте по различни от другите три организации  no

Учудваш ме с този коментар. Къде видя величаене?!?
Предложих да сравним открито делата на двете групи - поддръжниците на Каракачанското куче и  поддръжниците на Българско овчарско куче. Да се види черно на бяло кой какво е направил в последните 15 години за кучето и респективно за България. С това искам да се спрат яловите обсъждания кой е по българин и кво ли още не..
И вече със свалени карти на масата да се говори за обединяване на позиции.
Толкова сложно нещо ли ви предлагам?  smile

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
ТИТО
Hero Member

« Reply #43 on: January 11, 2009, 22:07:14 PM »

Мой човек само с купуването на тези кучета за мен аз направих не малко.Ако не ги бях взел сигурно шяха да отидат на неподходящи места и да се претопят набързо както следва.И след това щяха както и сега да казват ами ето имаме от  Тито,Шабан,Бодровското,Арап,Сирак,Пчелинския Караман и много други костенски кучета.То те и сега имат"САМО" дето не си приличат с тези кучета...  :lol:незнам защо.
  Да ти разясня нещо.С купуването на този развъдник аз продължавам с същия принцип на развъждане.Рангел и Петьо са плътно до мен и тримата си помагаме в решения и т.н.Не е просто ей така -хоп,купуваш и чао.Ама каквото и да ти обеснявам ще ти трудно да разбереш как се купуват 34 кучета,а в последствие момчетата ми подариха и още 12 кучета.
 Ако с 5 линии кучета не се вписвам в тоя "списък" то здраве да е -но все си мисля ,че не е точно така.

За какъв пазар говориш бе красавец? :no:Айде върви и си купи на пазара такива кучета..Успех.ХУбаво е усещането да знаеш. naughty
Аз правила не определям но винаги ще подкрепям тези дето ги определят в МАКК с всичко което мога.ТАм драги си има УС.Аз съм само един  развъдчик.

Съмнявам се само да сме 20-30 човека и да останем толкова.То само в нашия Софийски клуб има вече над 60 човека.Не ни бери грижата ти на нас.От мен запомни едно нещо....В МАКК се събира качество не количество...
айде лека вечер..

« Last Edit: January 11, 2009, 23:07:49 PM by kennel tito » Logged

CheGevara
Jr. Member
**

« Reply #44 on: January 12, 2009, 10:30:36 AM »

Мой човек само с купуването на тези кучета за мен аз направих не малко.Ако не ги бях взел сигурно шяха да отидат на неподходящи места и да се претопят набързо както следва.И след това щяха както и сега да казват ами ето имаме от  Тито,Шабан,Бодровското,Арап,Сирак,Пчелинския Караман и много други костенски кучета.То те и сега имат"САМО" дето не си приличат с тези кучета...  :lol:незнам защо.
  Да ти разясня нещо.С купуването на този развъдник аз продължавам с същия принцип на развъждане.Рангел и Петьо са плътно до мен и тримата си помагаме в решения и т.н.Не е просто ей така -хоп,купуваш и чао.Ама каквото и да ти обеснявам ще ти трудно да разбереш как се купуват 34 кучета,а в последствие момчетата ми подариха и още 12 кучета.
 Ако с 5 линии кучета не се вписвам в тоя "списък" то здраве да е -но все си мисля ,че не е точно така.

За какъв пазар говориш бе красавец? :no:Айде върви и си купи на пазара такива кучета..Успех.ХУбаво е усещането да знаеш. naughty
Аз правила не определям но винаги ще подкрепям тези дето ги определят в МАКК с всичко което мога.ТАм драги си има УС.Аз съм само един  развъдчик.

Съмнявам се само да сме 20-30 човека и да останем толкова.То само в нашия Софийски клуб има вече над 60 човека.Не ни бери грижата ти на нас.От мен запомни едно нещо....В МАКК се събира качество не количество...
айде лека вечер..

Тито пак говориш в множествено число  confused Ти си говори от твойта лична позиция, а не от софийската група в МАКК  no Виж Каракитан, колко добре ми обясни  cheers А пък въобще не мие грижа за вас, аз съм просто любител на породата и мие мило за нея. говорим за обединение в името на кучето!
Тито-В МАКК се събира качество не количество...
Това ми прозвуча, като ни сме си добре и така, други не ни трябват  eek Що така бе Тито. С такива изказвания, ка ще стане Wink
А Каракитане в БОК нищо не е правено освен да се организират изложби, от които да се събират кинти  Wink с една дума, от каквото е имало килипир това са правили, но за кучето нищо  no
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 12
  Print  

Jump to: