Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 06, 2025, 19:30:16 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 [2] 3 4 ... 12
  Print  
Author Topic: Възможно ли е обединение - дискусия  (Read 210258 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
ТИТО
Hero Member

« Reply #15 on: January 11, 2009, 11:54:05 AM »

Ей това с двата ринга изкара очите на много хора ама защо?
 Има толкова въпроси.
Ама как ,не може така.Хора като М.Балчев и много други даже се чувстват обидени.Това е дискриминация-според него.Много би искал да се нареди сред другите в първи ринг ама пусто му име -А ,Мите?За други не го приемат професионално.Напротив.Аз съм много"ЗА"двата ринга.Нека всички които дойдат да разберат кое е и кое не е истината и защо така.Това и прави двата ринга много неудобни понякога .Това се прави благодарение и на качествени съдии - които  В МАКК за радост има а в БОК трудна работа,това не е тайна.Имал съм удоволствието да преценя една голяма част от тях.
 ОТ друга страна съм се питал.-Абе ти представяш ли си ако в БОК направят 2 ринга.КАкви ще бъдат критериите на оценяване.Колко приличащи на каракачанските ще има в първи и колко ще бъдат в втори ринг.Или пък може и съвсем празен да остане първия ринг.Или пък най-добре да обърнат нашия втори за техен първи и обратно.Ужас. no
 Или сега някой ще каже ,абе мани го тоя.Те са едни и същи кучета ама наречени с различни имена.Хахахахах clap Да ама не.Бяха преди много години още в самото начало когато нямало друго освен Каракачанско куче.След това се народиха много "патриоти" дето го кръстиха БОК и хвърляха доста прах в очите на млади мераклии/дори и на мен/ с патриотичните думички"българско"..А то в  един момент от "българско"наистина стана БОК-ама с турското значение на БОК.
 Заради тези неща ценя аз МАКК.Заради това ми е драго че съм член на МАКК.Там има с кого да се говори и работи.
Нека ме извинят модераторите .По принцип е отговор с последните постове..
« Last Edit: January 11, 2009, 12:07:15 PM by kennel tito » Logged

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
petko
Hero Member

« Reply #16 on: January 11, 2009, 12:02:49 PM »

tito az kato chette taka si predstaviat obedinenieto "hepsi koz"...hepsi bir de" 

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
velislav6
Full Member

« Reply #17 on: January 11, 2009, 12:04:52 PM »

Тито много ми хареса последното изречение. :cheers:Мисля че това е отговора на въпроса на  rovshan от БОК в МАКК clap clap clap
ТИТО
Hero Member

« Reply #18 on: January 11, 2009, 12:05:53 PM »

Или пък съдята да казва"епси кьопек шампионму-ашколсун",а за Стефчо"бян бурда сян коркма".

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #19 on: January 11, 2009, 12:10:59 PM »

Направих тази нова тема тъй като дискусията вече бе започната на друго място. Моля продължете разискванията тук.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
petko
Hero Member

« Reply #20 on: January 11, 2009, 12:13:37 PM »

Wink
« Last Edit: January 11, 2009, 12:21:10 PM by rovshan » Logged

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #21 on: January 11, 2009, 12:21:54 PM »

Wink Все пак никой не може да надрасне мирогледа си. Но пък може да признае очевидното. Фактите. Пък било то свои грешки или постижения на опонента.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
vano
Guest
« Reply #22 on: January 11, 2009, 12:52:31 PM »

kara ti shte mi otgovorish li kak predlaga da se obediniat bok ? na vano mi se vidia dosta neseriozno predpolagam che ne e chak tolkova zle strategiata im za obedinenie ...imali niakoi izvyrvial tozi pyt ,az dosega samo razceplenia sum vijdal ,mai samo makk imat napravena realna krachka v tazi nasoka

vano ima li sluchai karakachandjia da mine v bok organizacia ,obratnoto e fakt .i zashto spored teb e taka ?

Първо - незнам да има човек, който от МАКК да е отшъл при БОК, ако изключим началото - все пак в началото доколкото знам всички са били в един клуб Каракачанско куче с председател Д. Драганов. Тука има хора които са присъствали на тези събития и могат да кажат каква е била причината и какво точно е станало, че се е случило това разцепление.

Питаш защо според мен е така ли? Ами явно в МАКК са намерили това което търсят. Всеки си има някакви възгледи и начин на работа. Ако те не съвпадат с "линията" по която работи даден клуб е нормално да не е удовлетворен и да потърси промяна.
KARA
Full Member

« Reply #23 on: January 11, 2009, 13:05:08 PM »

znachi niama v bok organizaciite

\v amakk ima

mi ne govorete za obedinenie shtoto nishto ne predlagate
Има хора които са избрани от членовете и те решават.
За добро или лошо те са тия които ще решат дали искат и могат да обединят  клубове и организации.
Не знам дали само в името обаче е проблема. Wink
За да си член на една организация трябва да и вярваш и да споделяш идеите и нали.Как ще накараш някого да нарича кучето си когато той вече е решил че иска да го нарича БОК или КК.
Без компромиси не става-но никой не иска да ги направи засега.Така че най-добре е всеки да си гледа това което има и да си го нарича както иска.
Ако някога има официално регистрирана порода-тогава всеки да решава за себе си.
Но ако искаш да участваш  и да бъдеш полезен за една кауза-според мен ти трябва да членуваш независимо къде-там където твоите възгледи съвпадат с тези на организацията-за да можеш да се опиташ да промениш нещата които не ти харесват.Без да си член и да имаш право на глас е все едно да преливаш от празно в пусто-пишеш си тук или другаде и си чешеш езика.
От тези форуми никой не е свален или избран за някой-не е този начина.
МАКК има организация-не съм против но и те се разделиха-защо :confused:Защото всеки втори в България е всезнаещ и всеможещ-разбира от всичко и става велик.Да признаеш по-добрия по-знаещия и по-можещия -НЕ ВСЕКИ ГО МОЖЕ excl excl excl
Когато условията са изгодни и за двете страни-обединение може да има cheers
Кара не си прав.... Останаха ли още избрани  confused Май не  no нЕМОЖЕ ДА ИМА ИЗБРАНИ, като няма ЧЛЕНОВЕ  no Ровшане според мене БОК никога няма да приема караканджиите, защо ли  confused Щото тогава и там тябва да има два ринга  lol То новите бокове толкова се различават, че ако дойде някой чужд съдя ше се обърка, че съди няколко породи  lol
Всеки е прав за себе си excl
За мен е правилно когато една организация не работи да се сменят ръководните органи а не организацията. excl
Когато не си член не можеш да предивяваш никакви искания относно работата на тази организация защото така е нормално-членуваш-гласуваш.
Как без членове да има организация-че то това е смешно.Всеки си седи на компа и дава мнение а не иска да участва в работата-така е по-лесно но не и нормално.
Къде са чистите кучета-това може да се докаже само с ДНК тест.
Според мен хубави кучета има и при КК и при БОК.
Като се разделиха  МАКК и МОКК  НК БОК и БКК за БОК по каракачани или по българи станаха.
Знаеш ли какво-когато една организация се докаже че работи-то хората ще преценят сами и ще решат къде да членуват.
Това е решението-да се докажеш с работа.
А спорът ще е безкраен защото всеки има свой мироглед и робува на него.Не съм тук за да убеждавам който и да е за нещо-така че продължавайте може и да се намери решение-ще съм доволна ако го откриете. clap

« Last Edit: January 21, 2009, 16:58:06 PM by KARA » Logged
petko
Hero Member

« Reply #24 on: January 11, 2009, 13:26:33 PM »

a taka vano va makk namirat tova koeto tursiat ,v bok razocharovanie ,zatva

kara stiga s tva dnk i dokazvane i bez nego se vijda ,ne razchitai na tova che ne moje da se dokaje che melziat v bok

horata otkazali se ot bok zashto sa v mak ? shto ne ti triabva ni dnk test daje i mngo da razbirash za da vidish .

zasega edinstvenite predlojili realno obedinenie sa makk i edinstvenite dokazali che e vuzmojno ,ostanalite da mulchat ako obichat ili da predlojat neshto konkretno ,puk posle da dokajat che vuzmojno ,kakto go dokaza makk

vano
Guest
« Reply #25 on: January 11, 2009, 13:32:08 PM »

Знаеш ли какво-когато една организация се докаже че работи-то хората ще преценят сами и ще решат къде да членуват.

Ей това е истината.
petko
Hero Member

« Reply #26 on: January 11, 2009, 13:40:13 PM »

Ей това е истината.
ne sum mnogo syglasen ,ako se dokaje che raboti za kakvo? mi az kato gledam mnogo hora sa v bok ot "patritizym" i rabotata mu po otnoshenie na selekciata ne gi vulnuva mnogo prosto iskat da sa za bok ,ne da si zatvariat ochite te vuobshte ne vijdat kucheto ,mnogo ot tiah neznaiat kak triabva da izglejda

raboti v kakva nasoka syshto e vajno ,ele za men .bok moje i s melezi da napravi edna konsolidirana poroda bez da vadi ot selekciata kucheta kato motorista verno li e? az sum protiv tova ?kolkoto shte da e ednotipna i konsolidirana 

krivvame ot temata chakam predlojenie za obedinenie ot alternativite a syshto i taka kavo tochno predlagat ,malko sled tova i rezultat

velislav6
Full Member

« Reply #27 on: January 11, 2009, 13:41:15 PM »

Ей това е истината.
Кои какво разбира под работа.Едните се стремят кучетата ми да са черно-бели и големи.А другите да запазят кучетата такива каквито са били cheers
ТИТО
Hero Member

« Reply #28 on: January 11, 2009, 13:53:39 PM »

Интересна тема .Заглавието може да се каже и по друг начин."Възможно ли е връщането  назад,но не в развитието а в истината?".
  -  Единия тръгнал да прави собствена порода-планински кучета.Принцип"залязваща звезда". notworthy
  -  Другия тръгна да прави нова порода кучета -3в1 като кафето Нестле.Неговата идея имаше доста последователи.Мода-американска .Принцип"всяко ново барче е за около няколко месеца-следващото моля"..Обаче по патриотичен начин."Българското над всичко". clap
  -Третия имаше доста хубави кучета ,ама в последно време го подкара едно през гьотере и с каквото му дадат.Принцип "задънена улица". eek
  -Следващия "От нащо по убаво нема .Всичко е тръгнало от нас ама само тръгнало"..Принцип "модела и марката работи за името-след това името работи за моделите и марките,новите модели са много по-некачествени от старите". lol
  -Постоянния,първия и единствен"Запазиха кучетата.Трудно с цената на всичко.Искат да запазят типа,вида и традициите.Принцип"бавно ама славно"-Въпреки ,че бяха наречени дори и предатели. cheers
  -А многото други" нямат ни бегло понятие от каракачански кучета.Пуста спортна злоба ще ги кара винаги да се  крият и да доказват а най-лошото е че си и вярват даже по форумите"... Принцип-"Докато има телета ще има и касапи"или пък"Когато мъж пийне малко говори това което няма и не може". confused

Някой написа темата "Възможно ли е обединение".Наистина възможно ли е??
 И ако да -как да стане?
Аз лично не виждам светлина в тунела no.Или пък що не.Но няма да стане лесно с Българи.Българина е инат човек,завиждащ и много му е трудно да признае грешките си /завалията/.
Кажете Вие.. notworthy
« Last Edit: January 11, 2009, 14:01:32 PM by kennel tito » Logged

KARA
Full Member

« Reply #29 on: January 11, 2009, 13:54:44 PM »

a taka vano va makk namirat tova koeto tursiat ,v bok razocharovanie ,zatva

kara stiga s tva dnk i dokazvane i bez nego se vijda ,ne razchitai na tova che ne moje da se dokaje che melziat v bok

horata otkazali se ot bok zashto sa v mak ? shto ne ti triabva ni dnk test daje i mngo da razbirash za da vidish .

zasega edinstvenite predlojili realno obedinenie sa makk i edinstvenite dokazali che e vuzmojno ,ostanalite da mulchat ako obichat ili da predlojat neshto konkretno ,puk posle da dokajat che vuzmojno ,kakto go dokaza makk

Петко по въпроса за обединението моето мнение беше до тук excl
Понеже ти ме попита мисля че отговорих доста изчерпателно.
Не съм тук за да агитирам-всеки носи глава на раменете си и решава за себе си.В крайна сметка ако всички бяхме еднакви  и мислехме по един и същ начин нямаше да е интересно Wink
Мога само да пожелая успех на всички които отглеждат тези кучета независимо с каква цел. excl
« Last Edit: January 11, 2009, 13:57:53 PM by KARA » Logged
Pages: 1 [2] 3 4 ... 12
  Print  

Jump to: