petko
|
 |
« on: January 10, 2009, 16:01:03 PM » |
|
mda ,nikoi bokchii ne mi otgovori ako az resha da stana tehen,chlen ,da sa obedinia taka da se kaje sys karakachanskoto si kuche ,toest kuche koeto ne figurira v tiahnata plemenna kniga ili registyr ako imat takuv ,kak adjeba shte stane tova ? goce ti chlen li si na nkbok? ..ili kyvto vi e kluba bok
|
|
|
|
USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
|
|
|
goce_07
|
 |
« Reply #1 on: January 10, 2009, 16:22:17 PM » |
|
да 4лен съм на НКБОК.за приемането не знам как става.ама щом може Горан да стане КК или БОК,що да не може КК да влезе в БОК или пък БОК да влезе в клуб на КК.и според мен това на изложбите де не се допускат ку4ета от конкурентни организации-визирам вси4ки-е супер голяма глупост.крайно време е да се организира една мегаизложба или по то4но събор ,която да е на вси4ки организации и да е един голям преглед на породата където всеки може да си свери 4асовника.
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #2 on: January 10, 2009, 16:29:26 PM » |
|
да 4лен съм на НКБОК.за приемането не знам как става.ама щом може Горан да стане КК или БОК,що да не може КК да влезе в БОК или пък БОК да влезе в клуб на КК.и според мен това на изложбите де не се допускат ку4ета от конкурентни организации-визирам вси4ки-е супер голяма глупост.крайно време е да се организира една мегаизложба или по то4но събор ,която да е на вси4ки организации и да е един голям преглед на породата където всеки може да си свери 4асовника.
vuzmojno v smisul kakuv ,ti si mislish taka ili shte mi posochish putia taka kakto sa go napravili makk tam mogat da idat vsichki kucheta dori i shar dryg e vyprosa che she si ostanat na ring dve ili shte produljat kato razvudnik to po i nakrai ne bi bilo losho naitina edna mega izlojba na bulgarskite kucheta da se vidi koi do kude e stignal pp ti razbra li mi vyprosa ako az doida s moeto kuche deto sym kupil ot karakitan da kajem aide s rodoslovie ot makk? kak adjeba shte me vkliuchite v plemennata kniga i kak shte mi izdadete rodoslovie ? v makk vidiah kakuv e pytia daje ima hora izminali go ,pri vas kak e ?ili samo na prikazka dai da se obedinim
|
|
|
|
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #3 on: January 10, 2009, 17:12:55 PM » |
|
vuzmojno v smisul kakuv ,ti si mislish taka ili shte mi posochish putia taka kakto sa go napravili makk tam mogat da idat vsichki kucheta dori i shar dryg e vyprosa che she si ostanat na ring dve ili shte produljat kato razvudnik to po i nakrai ne bi bilo losho naitina edna mega izlojba na bulgarskite kucheta da se vidi koi do kude e stignal pp ti razbra li mi vyprosa ako az doida s moeto kuche deto sym kupil ot karakitan da kajem aide s rodoslovie ot makk? kak adjeba shte me vkliuchite v plemennata kniga i kak shte mi izdadete rodoslovie ? v makk vidiah kakuv e pytia daje ima hora izminali go ,pri vas kak e ?ili samo na prikazka dai da se obedinim Обаждаш се на батети Стефчо Попов и си готов - той познава всички кучета поименно, а като се има предвид че ги е произвел всичките веднага ще ти спретне едно родословие и твоето куче ще стане наследник на Караман Кьор и Беловски Мурад 
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #4 on: January 10, 2009, 17:27:19 PM » |
|
aham e veche e deset na nula za makk ....boje seriozno vano ,ti ne chlenuvash ,taka li e ili se buzikash ?
|
|
|
|
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #5 on: January 10, 2009, 19:42:35 PM » |
|
aham e veche e deset na nula za makk ....boje seriozno vano ,ti ne chlenuvash ,taka li e ili se buzikash ?
Не членувам. А и нямам намерение. Просто за момента имам доста различия във вижданията си и с двете организации за БОК. За мен НКБОК почти не функционира, след като и селекцията вече уж се контролира от БРФК. А при БКК за БОК тече нормалния за БГ процес на напускане на хора, за съжаление според мен едни от най-кадърните и правилно работещи. Е за какво да членувам, да плащам членски внос и да подпомагам безхаберието на управляващите тези клубове ли? Колкото и да ми е тъжно това е положението при БОК клубовете - много приказки и малко работа.
|
|
|
|
|
|
|
Balchev-Balkan
Jr. Member

|
 |
« Reply #6 on: January 10, 2009, 20:00:21 PM » |
|
Не членувам. А и нямам намерение. Просто за момента имам доста различия във вижданията си и с двете организации за БОК. За мен НКБОК почти не функционира, след като и селекцията вече уж се контролира от БРФК. А при БКК за БОК тече нормалния за БГ процес на напускане на хора, за съжаление според мен едни от най-кадърните и правилно работещи. Е за какво да членувам, да плащам членски внос и да подпомагам безхаберието на управляващите тези клубове ли? Колкото и да ми е тъжно това е положението при БОК клубовете - много приказки и малко работа. 
|
|
|
|
,,САМО СЛАБИТЕ СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ПОРЯДЪК . СИЛНИТЕ ВЛАДЕЯТ И ХАОСА ......... ,,
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #7 on: January 11, 2009, 10:27:09 AM » |
|
kara ti shte mi otgovorish li kak predlaga da se obediniat bok ? na vano mi se vidia dosta neseriozno predpolagam che ne e chak tolkova zle strategiata im za obedinenie ...imali niakoi izvyrvial tozi pyt ,az dosega samo razceplenia sum vijdal ,mai samo makk imat napravena realna krachka v tazi nasoka
vano ima li sluchai karakachandjia da mine v bok organizacia ,obratnoto e fakt .i zashto spored teb e taka ?
|
|
|
|
|
|
|
KARA
|
 |
« Reply #8 on: January 11, 2009, 10:39:01 AM » |
|
kara ti shte mi otgovorish li kak predlaga da se obediniat bok ? na vano mi se vidia dosta neseriozno predpolagam che ne e chak tolkova zle strategiata im za obedinenie ...imali niakoi izvyrvial tozi pyt ,az dosega samo razceplenia sum vijdal ,mai samo makk imat napravena realna krachka v tazi nasoka
vano ima li sluchai karakachandjia da mine v bok organizacia ,obratnoto e fakt .i zashto spored teb e taka ?
-------------------------------------------------------------------------------- Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение.  Какво да ти отговоря повече-то тук е казано както трябва. Според мен Петко-всеки иска да е по-далеч и да гледа сеир.Да си начело на нещо си е отговорност и трябва да търпиш критики и обвинения а не всеки ги обича.Обединение не че неможе да има-но не вярвам че ще стане-поне в близко време-мое мнение.Може би ще минат години-ако дотогава все още има келеши като нас да гледат и развъждат тази порода.Многократно съм заявявала че и в двата лагера имам много добри приятели-и за мен това е по-важно  А може би разцеплението е цел на някои хора-нали си чувал -РАЗДЕЛЯЙ и ВЛАДЕЙ. Но от това не печели породата била тя КК или БОК всичко е интрига за съжаление.
|
|
« Last Edit: January 11, 2009, 10:42:39 AM by KARA »
|
|
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #9 on: January 11, 2009, 10:51:45 AM » |
|
znachi niama v bok organizaciite
\v amakk ima
mi ne govorete za obedinenie shtoto nishto ne predlagate
|
|
|
|
|
|
|
CheGevara
Jr. Member

|
 |
« Reply #10 on: January 11, 2009, 10:59:35 AM » |
|
За да има обединение трябва да има и компромиси  Но въпроса е кой ще ги направи  Не мисля, че и двете организации са склонни на този етап. По скоро ще се поставят условия
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #11 on: January 11, 2009, 11:09:49 AM » |
|
За да има обединение трябва да има и компромиси  Но въпроса е кой ще ги направи  Не мисля, че и двете организации са склонни на този етап. По скоро ще се поставят условия chakai be bratche ti za kvo obedinenie govorish be?dai vsichko na edno miasto? bok da preminat pod shapkata na makk ili obratnotot taka li?che tva shte e nai goliamata glupost be estestveno che she ima uslovia ,ti kat trygna za obedinena evropa niamashe li uslovia ? makk se obediniavat s bokadjii ako si zabeliazyl pitah obratnoto dali vaji po putia na logikata vsichko se obediniava kum makk shtoto drugite ,vuobshte ne predlagat takova ,pone zasega .hubavoto i na makk e che ne vzimat prosto ei taka a ima ring dve s drygi dumi obedinenie na chistite kucheta , kvo mi doide na akula sia pri uslovie che izlizat ot nkbok chisti pyk si ostavat melezi .....mnoo skoro shte drupne v druga posoka ,dosta se razrejda kryvta na kk v bok pp i bez tva e goliama skuka dnes chuite tva http://www.youtube.com/watch?v=6PI9v4hxiT4
|
|
« Last Edit: January 11, 2009, 11:12:14 AM by rovshan »
|
|
|
|
|
KARA
|
 |
« Reply #12 on: January 11, 2009, 11:18:18 AM » |
|
\v amakk ima
Има хора които са избрани от членовете и те решават. За добро или лошо те са тия които ще решат дали искат и могат да обединят клубове и организации. Не знам дали само в името обаче е проблема.  За да си член на една организация трябва да и вярваш и да споделяш идеите и нали.Как ще накараш някого да нарича кучето си когато той вече е решил че иска да го нарича БОК или КК. Без компромиси не става-но никой не иска да ги направи засега.Така че най-добре е всеки да си гледа това което има и да си го нарича както иска. Ако някога има официално регистрирана порода-тогава всеки да решава за себе си. Но ако искаш да участваш и да бъдеш полезен за една кауза-според мен ти трябва да членуваш независимо къде-там където твоите възгледи съвпадат с тези на организацията-за да можеш да се опиташ да промениш нещата които не ти харесват.Без да си член и да имаш право на глас е все едно да преливаш от празно в пусто-пишеш си тук или другаде и си чешеш езика. От тези форуми никой не е свален или избран за някой-не е този начина. МАКК има организация-не съм против но и те се разделиха-защо :confused:Защото всеки втори в България е всезнаещ и всеможещ-разбира от всичко и става велик.Да признаеш по-добрия по-знаещия и по-можещия -НЕ ВСЕКИ ГО МОЖЕ  Когато условията са изгодни и за двете страни-обединение може да има  Кучетата на С.Стоев участвали ли са на изложби съдени от С.Попов-като какви и кога-можеш ли да ми отговориш 
|
|
« Last Edit: January 11, 2009, 11:24:29 AM by KARA »
|
|
|
|
|
CheGevara
Jr. Member

|
 |
« Reply #13 on: January 11, 2009, 11:29:06 AM » |
|
\v amakk ima
Има хора които са избрани от членовете и те решават. За добро или лошо те са тия които ще решат дали искат и могат да обединят клубове и организации. Не знам дали само в името обаче е проблема.  За да си член на една организация трябва да и вярваш и да споделяш идеите и нали.Как ще накараш някого да нарича кучето си когато той вече е решил че иска да го нарича БОК или КК. Без компромиси не става-но никой не иска да ги направи засега.Така че най-добре е всеки да си гледа това което има и да си го нарича както иска. Ако някога има официално регистрирана порода-тогава всеки да решава за себе си. Но ако искаш да участваш и да бъдеш полезен за една кауза-според мен ти трябва да членуваш независимо къде-там където твоите възгледи съвпадат с тези на организацията-за да можеш да се опиташ да промениш нещата които не ти харесват.Без да си член и да имаш право на глас е все едно да преливаш от празно в пусто-пишеш си тук или другаде и си чешеш езика. От тези форуми никой не е свален или избран за някой-не е този начина. МАКК има организация-не съм против но и те се разделиха-защо :confused:Защото всеки втори в България е всезнаещ и всеможещ-разбира от всичко и става велик.Да признаеш по-добрия по-знаещия и по-можещия -НЕ ВСЕКИ ГО МОЖЕ  Когато условията са изгодни и за двете страни-обединение може да има  Кара не си прав.... Останаха ли още избрани  Май не  нЕМОЖЕ ДА ИМА ИЗБРАНИ, като няма ЧЛЕНОВЕ  Ровшане според мене БОК никога няма да приема караканджиите, защо ли  Щото тогава и там тябва да има два ринга  То новите бокове толкова се различават, че ако дойде някой чужд съдя ше се обърка, че съди няколко породи 
|
|
|
|
|
|
|
petko
|
 |
« Reply #14 on: January 11, 2009, 11:33:04 AM » |
|
\v amakk ima
Има хора които са избрани от членовете и те решават. За добро или лошо те са тия които ще решат дали искат и могат да обединят клубове и организации. Не знам дали само в името обаче е проблема.  За да си член на една организация трябва да и вярваш и да споделяш идеите и нали.Как ще накараш някого да нарича кучето си когато той вече е решил че иска да го нарича БОК или КК. Без компромиси не става-но никой не иска да ги направи засега.Така че най-добре е всеки да си гледа това което има и да си го нарича както иска. Ако някога има официално регистрирана порода-тогава всеки да решава за себе си. Но ако искаш да участваш и да бъдеш полезен за една кауза-според мен ти трябва да членуваш независимо къде-там където твоите възгледи съвпадат с тези на организацията-за да можеш да се опиташ да промениш нещата които не ти харесват.Без да си член и да имаш право на глас е все едно да преливаш от празно в пусто-пишеш си тук или другаде и си чешеш езика. От тези форуми никой не е свален или избран за някой-не е този начина. МАКК има организация-не съм против но и те се разделиха-защо :confused:Защото всеки втори в България е всезнаещ и всеможещ-разбира от всичко и става велик.Да признаеш по-добрия по-знаещия и по-можещия -НЕ ВСЕКИ ГО МОЖЕ  Когато условията са изгодни и за двете страни-обединение може да има  Кучетата на С.Стоев участвали ли са на изложби съдени от С.Попов-като какви и кога-можеш ли да ми отговориш  kara zabraviash che v makk ima obedinenie ....na chistite kucheta ,v drygata niama nikakvo na stoev kuchetata sa sydeni kato bok ?moga da predpoloja ,che sa sydeni vyv vremeto mejdu sofiiskata organizacia i predi syzdavaneto na makk .te i na to po sa sydeni? e i? to i atansov e govorel za kk e i? toi i stefan e sydil kk e i? iskam da te pitam ti zashto si chlen na nkbok ,zashto e podobrata ot makk spored teb i ne podceniavai interneta moje da okaje po goliamo vlianie ot ....partiino sybranie ,na stefcho vsichki mu rykopliaskate ,ot strah li ot ,ot neznam si kakvo ,daje si mislia che choveka e malko podveveden tuka nikoi ne go jali ,moje da prochete mnogo za sebe si ,ubeden sum che i lujlivi tvyrdenia shte ima no sum siguren che i si pripoznava mnogo istini, a ako moje i da si gi priznae ....
|
|
|
|
|
|
|
|