ТИТО
|
 |
« Reply #75 on: December 10, 2010, 19:42:40 PM » |
|
Щом си мераклия трябва да се разтърсиш по с.Костенец.Там като се почне от овчари,овце,кучета,коне/и по принцип стока/,ножове,багли, луканки и т.н. все им е мераклийско..От край време се знае.
|
|
|
|
"Каракачанското куче побеждава или не се връща"...!
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #76 on: December 28, 2010, 18:02:20 PM » |
|
|
|
|
|
Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца 
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #77 on: December 28, 2010, 18:13:51 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariman
|
 |
« Reply #78 on: December 28, 2010, 18:22:28 PM » |
|
Ето я разликата, за която говориме толково много!  Мераклийски са Костенските !  Тодоре какво стана с това куче от "наше село",преди му качваше снимки - ако е живо и имаш възможност,нащракай го скоро!
|
|
|
|
Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #79 on: December 28, 2010, 18:27:14 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariman
|
 |
« Reply #80 on: December 28, 2010, 18:40:07 PM » |
|
Че покриват изцяло гръкляна на кучето,да така е ,но за по - надеждни не бих казал.Трудно е цялото им използване.Влага,жега,бълхи - скапват козината на кучето в този участък!А и свободата на движение се ограничава доста.А и хубаво стадо, с хубави кучета и на всичките като им набия по един такъв цилиндър ,провалям си цялата работа !(в рамките на шегата)  Да,точно за това куче говорех,ваше така ли ,радва ме много,пък и лют щом е,разкажи повече за него в някоя от темите,в крайна сметка на пролет ще си го приберете ли ?! 
|
|
|
|
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #81 on: December 28, 2010, 18:44:42 PM » |
|
Че покриват изцяло гръкляна на кучето,да така е ,но за по - надеждни не бих казал.Трудно е цялото им използване.Влага,жега,бълхи - скапват козината на кучето в този участък!А и свободата на движение се ограничава доста.А и хубаво стадо, с хубави кучета и на всичките като им набия по един такъв цилиндър ,провалям си цялата работа !(в рамките на шегата)  Трудно,ама според мен не чак толкоз!Да запаряват доста,но пък си мисля,че е по-добре да няма достъп до гръкляна на кучето  Инак не са много угледни,но пък ефикасността е по-важна споре мен 
|
|
|
|
|
|
|
ТИТО
|
 |
« Reply #82 on: December 28, 2010, 22:00:45 PM » |
|
Според мен целите багли са по-бързия и лесен начин да се направят багли но в никакъв случай не мога да се съглася ,че са по-ефикасни щото били цели по гърлото..МАлко ми звучи дрън - дръг... Най-важното за кучето е баглите да са здрави и да не се крияват и да са леки да не му тежат...Затова един от най-хубавите материали е старата джага за рязане на дърва..
|
|
|
|
"Каракачанското куче побеждава или не се връща"...!
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #83 on: December 28, 2010, 22:51:30 PM » |
|
Според мен целите багли са по-бързия и лесен начин да се направят багли но в никакъв случай не мога да се съглася ,че са по-ефикасни щото били цели по гърлото..МАлко ми звучи дрън - дръг... Най-важното за кучето е баглите да са здрави и да не се крияват и да са леки да не му тежат...Затова един от най-хубавите материали е старата джага за рязане на дърва..
Ми тез който съм показал не са никак тежки(поне така си мисля аз),а за здравината съм абсолютно съгласен!Но тез целите за мен си имат свойте предимства и аз лично бих избрал тях 
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #84 on: January 14, 2011, 04:38:58 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariman
|
 |
« Reply #85 on: January 14, 2011, 14:09:12 PM » |
|
Изящество!  Джоко Росич:"На един мъж, все един път в живота му,ще му потрябва нож и е хубаво като му потрябва,баш тогава да е при него!"
|
|
|
|
|
|
|
Александър Христов
|
 |
« Reply #86 on: January 14, 2011, 15:06:26 PM » |
|
Изящество!  Джоко Росич:"На един мъж, все един път в живота му,ще му потрябва нож и е хубаво като му потрябва,баш тогава да е при него!"  Страхотно!!
|
|
|
|
Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #87 on: November 02, 2011, 11:36:14 AM » |
|
Чакай да се похваля,имам си две чисто нови каишки за беките  
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #88 on: November 02, 2011, 13:07:15 PM » |
|
Интересни каишки,за пръв път виждам така да се поставят татралки(дори всякакъв вид звънци) за каишката 
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #89 on: November 02, 2011, 16:24:38 PM » |
|
Здрасти Дънди,какво да ти кажа,това е запазената марка на майстора дето ги прави или по-точно е начин за по-бързо поставяне  В интерес на истината виждал съм да прави много такива-веднъж имаше поръчка за 26-27 каишки и все така ги прави  Само че тогава на всяка беше различна подредбата на мънистата и имаше повече цветове,по заръка на клиента естествено.Тогава и аз помагах да нанизваме и измисляме различни комбинации със маниста,нали е мой човек,а и ми беше интересно  Не е сложно-парче кожа,прокарана през звънчето и двата и края са захванати с рапид. 
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
|