Martin
Newbie

|
 |
« Reply #105 on: July 29, 2016, 11:57:41 AM » |
|
Здравейте колеги, някой може ли да качи снимки на кованите нашийници които са в темата снимките вече за изчезнали.Намерил съм ковач трябват ми модели да покажа какво искам.Благодаря предварително на отзовалите се!
|
|
|
|
|
|
|
Xaramiata
Jr. Member

|
 |
« Reply #106 on: July 29, 2016, 18:17:32 PM » |
|
 мисля от тази тема бе тази снимка
|
|
« Last Edit: July 29, 2016, 18:19:00 PM by Xaramiata »
|
|
|
|
|
EXIIIT
Jr. Member

|
 |
« Reply #107 on: August 22, 2016, 12:20:14 PM » |
|
Не знаех къде да отнеса въпроса и затова го пускам тук. Към колегите които животните са им в централен Балкан. При Вас как е с вълците тази година, при мен / района м-у Шипково и Рибарица/ пред балкана е много зле положението, от началото на пролетта 6 нападения. Последното от събота - 18 овце, едно теле и две кучета заминаха. Прави ми впечатление , че зимата нямаше инциденти, но от пролетта насам много.Колегите които пасат по високото да споделят при тях как е. В този период на годината би трябвало да са по високото вълците, а не при нас в ниското. Другото което ме озадъчава е че раните на кучетата са предимно по корема, а не по вратовете където са нашийниците?? Като разпрани са отдолу.
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #108 on: August 22, 2016, 13:10:19 PM » |
|
Вълците са там където има храна. В случая където има домашни животни, подходящи за нападение. Раните на кучетата са логични. Същите се получават и когато екип от две или повече кучета нападнат едно. Първото атакува главата на нападнатото, а второто търси слабините, като най уязвима зона. Вълкът трябва да е млад и глупав за да атакува шията, където знае че има желязо.
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
EXIIIT
Jr. Member

|
 |
« Reply #109 on: August 22, 2016, 13:25:38 PM » |
|
Вълците са там където има храна. В случая където има домашни животни, подходящи за нападение. Раните на кучетата са логични. Същите се получават и когато екип от две или повече кучета нападнат едно. Първото атакува главата на нападнатото, а второто търси слабините, като най уязвима зона. Вълкът трябва да е млад и глупав за да атакува шията, където знае че има желязо.
Съгласен съм, че са там където е храната ,но по-високото също има доста стада и то без охрана/ овце крави телета коне/??? Пък не съм чул там да имат такива главоболия, или може би не са споделили и всеки се оправя както може.
|
|
|
|
|
|
|
Zahari
|
 |
« Reply #110 on: August 22, 2016, 14:46:21 PM » |
|
Колко кучета имаш,какви са и на каква възраст?
|
|
|
|
|
|
|
EXIIIT
Jr. Member

|
 |
« Reply #111 on: August 23, 2016, 08:51:21 AM » |
|
Осем кучета КК имам които са с овцете на паша. Възръста е различна, има млади по на 1,5 -2 год. има и по на 3,4, 6 - 7годишни.Тези дето дадоха фира едното е на 2 год /мъжко/, другото на 5 год./женско/.
|
|
|
|
|
|
|
aleksandar_angelov
Newbie

|
 |
« Reply #112 on: December 03, 2016, 10:51:42 AM » |
|
Здравейте, Искам да попитам за координати на хора, изработващи нашийници с шипове. Благодаря предварително! П. С. За сефте пиша тук и се надявам да не съм сгафил нещо. 
|
|
|
|
|
|
|
Zahari
|
 |
« Reply #113 on: December 03, 2016, 14:32:41 PM » |
|
Кажи какво те интересува,аз изработвам ковани.
|
|
« Last Edit: December 03, 2016, 14:33:16 PM by Zahari »
|
|
|
|
|
Zahari
|
 |
« Reply #114 on: December 03, 2016, 14:39:48 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Zahari
|
 |
« Reply #115 on: December 03, 2016, 14:43:32 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Zahari
|
 |
« Reply #116 on: December 03, 2016, 14:46:03 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
tinkata
Newbie

|
 |
« Reply #117 on: January 27, 2017, 23:00:06 PM » |
|
Здравейте на всички  Искам да попитам дали можете да ми препоръчате някой ковач, който би могъл да ми направи чобански гюслюк нещо подобно на някой от тези https://www.sourcemp3.org/watch/fN4acSB0FUE#.WIvPIn2lvOkСвързах се с човека от клипа, той е испанец, но не му се занимава с доставка за България. Тук опитах с един ковач от Пловдив, но е несериозен и само ме размотава та надявам се ако имате надежден човек да ми преропъчате. След последната схватка се разминахме на 1 сантиметър от артерията и наистина ми трябва нещо по - сериозно като гюслюците от клипа. Ако някой иска мога да пратя снимки на около 10 -15 работни вида нашийника, а не декоративни дето не вършат работа
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #118 on: August 04, 2017, 19:59:38 PM » |
|
Вярно ли е че птичата тор е много по подходяща за лятно торене на градината от оборната?
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #119 on: August 05, 2017, 06:52:25 AM » |
|
Да, вярно е.
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
|