Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 22, 2025, 23:21:50 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 56
  Print  
Author Topic: Турски овчарски кучета - породи, отродия, кръстоски.  (Read 671638 times)
0 Members and 64 Guests are viewing this topic.
Balchev-Balkan
Jr. Member
**

« Reply #225 on: January 25, 2009, 18:36:12 PM »

clap cheers

,,САМО СЛАБИТЕ СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ПОРЯДЪК . СИЛНИТЕ ВЛАДЕЯТ И ХАОСА ......... ,,
Ejdan Remzioglu
Full Member

« Reply #226 on: January 25, 2009, 18:49:37 PM »

СУЛТАНА очкавано кучило след 10 дена Wink

Ejdan Remzioglu
Full Member

« Reply #227 on: January 25, 2009, 18:51:53 PM »

петкоо нищо не каза за баракинята,занасяше желев за бараци Wink

petko
Hero Member

« Reply #228 on: January 26, 2009, 14:27:38 PM »

IA PREKRUSTETE TEMAMATA NA FOTOGALERIA NA VYDNIK REMZI

...remzi ti zashto "prisystvash" tolkoz uporito v tozi sait? vyv vanovia forum neshto ne spisvash ,nali tam sa razbranite hora? .strah te e che shte ima miasto v bgneta kudeto niama da ima snimki na vsiaka stranica na srednoselskite ti ovcharki?

ne sym byzikal jelev ,prosto iskah da vidia na kuv princip 'aborigennoto"mu razvujdane e stanalo chistoporodno i dali mogat da se vkliuchvat kucheta na koito toi niama danni,osven samoto kuche

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
petko
Hero Member

« Reply #229 on: January 26, 2009, 15:00:53 PM »

за мастива това видях от миналата година насам женската ми крейза ми уби едно дого и две гончета и рани две хрътки,а кангала си е по интилигентно и то налита но по слушат,но тези мечки малаклъ немож ги спреш, а и не само мое мнение и наблюдение
от турция с които си пиша и които 80% ходят по борби и имат повече наблюдения това разказват

1788   Кинология / Кучета пазачи на стадата / Re:Кучета пазачи на стадата  -: Декември 04, 2007, 07:08:43 pm 
Цитат на: emetic в Декември 04, 2007, 05:51:33 pm
Цитат на: remzi в Декември 03, 2007, 06:12:00 pm
За 10 години са минали над 50 порди кучета през ръката ми,мераклия съм на ирланския вълкодав,според специалисти това са двете породи които давят вълк едно към едно,е аз още не съм видял моите кангали да са се срещали с вълк,но убиха да в буквалния смисъл убиха бая кучета в това число каракачанки и кавказки.

След като имат инстинкт да убиват ти не трябва ли да ги пазиш да не убият? Или ти си им ги пускал да видиш какво ще стане?

Какво ти пускане те са свободни и се движат с козите,като подгонят чуждо куче,докато стигна да ги разтърва то вече е мъртво убито, на хора и др.животни не посягат.аз и питбули съм отглеждал но такива убийци на кучета не съм виждал,говоря от лични наблюдения,а не на книга.Това е поведението на кангала,а дали се харесва или не,това е друг въпрос и аз дължа сумати кучета на приятели на които кучетата бяха убити от кангалите, ако мога да стигна на време мога да ги разтърва,аз съм против кучешките бойове и съм правоверен мюслюманин и знам какво е грях и хуманност,за разлика от други.....

ta koe  e verno remzi.kangala "inteligentno" stanal za ima niama dve godini ,pak si nauchil neshto novo mai

pp irlandskia vulkodav bil davil vulci  lol lol lol  ,tva e nai goliamata domosharka sred kuchetata narecheni vulkodavi ,i dokato vsichki ostanali sa se polzvali za ohrana ,toi e bil tejka lovna hrytka ,syvremenia mu variant niam mnogo obshto(da ne kaja nishto)s niakogashnia .toi e wyzstanoven ne zapazen

petko
Hero Member

« Reply #230 on: January 26, 2009, 15:19:23 PM »

1682   Кинология / Кучета пазачи на стадата / Re:Турски кангал  -: Януари 29, 2008, 05:01:37 pm 
Цитат на: Mad Max в Януари 29, 2008, 04:11:06 pm
Цитат на: remzi в Януари 29, 2008, 03:56:13 pm
за сао нямам наблядения също и за каракачанки,тогава нямах стадо ,на времето като имах каракачанки, ето този е от моята женска каракачанка,линията им е от балчик,там един ги развъжда каракачанките,може и да го знаеш,които работят с тези две породи,нека те отговорят или те само са чували от чобани,не знам пишещите тук някога дали са излизали с овцете на къра и имат ли практика,ванко казва че си дава кучето на овчаря и то свиква с овцете, ето ти едно обяснение

-----------
remzi, тактично избегна въпроса ми.. Относно "ходенето с овце" и "работата с овце" - балкан разлика. Бързата социализация и работоспособността са свързани, но не е задължително едното да води до другото.

------------tova puk be mad maks v opit da pocherpi ot"izvora".otkaza se vposledstvie

еее не така на висок стил,че не ги схващам добре,аз съм селско момче,малко въпросите да са по простички народен език де се вика,аз едно куче го "социализирам"ех че ми е смешна тая думичка, че ми напомня за онова време,чакай че се откланям от темата,значи на каишка и го водиш навсякъде "оремака,на центъра в града,на шосето където задължително минават тирове ,гърмя с пушката и това цял месец и вече е социалист другар с всички,имах един кангал, който се плашеше от истрел,но свикна на диви прасета и го продадох като свинар оня жълтия,"реднос" в сайта ми го има, даже несъм писал кангал,а куче свинар.а с козите и овцете просто свикват с тях,това е в кръвта им,от американската фондация за опазване на гепардите кангала е обявено за "идеалното пастирско куче",това го казват те ,а не аз, някой пак погрешно ще ме разбере. ето го жълтия ми кангал МАДЖАР с токущо родено яре http://www.youtube.com/watch?v=jIUBv6btng8

socializacia  lol ,na tva li si me nauchil remzi?

Ejdan Remzioglu
Full Member

« Reply #231 on: January 26, 2009, 16:29:03 PM »

ами кат не качваш твои кангали ще гледаш моите бе петко,аз не съм като тебе пеперутка от тцвят на цвят,ти си вещ по всички чобански никъде не видях ни твои кангали ни дриго чобанско
ти си майстор на клавиатурата
ЕЙ ТЪЙ щЕ ЧЕТЕШ И щЕ КАЧВАШ МОИ ПОСТОВЕ,ЗА ТЕБ МОЖЕ ДА СА СМЕШНИ НО СА ИСТИНСКИ
АКО ВСЯКО ИСТИНСКО НЕщО Е СМЕШНЕ СМЕЙ СЕ БЕ петко то друго не ти остава naughty
ти нали знаеш кои се смеят с повод и без повод excl

те другите си отварят теми дирекно на своите кучета от еди кое си село или град, без да казват породата,поне аз качвам мои снимки на кангали само в темите за кангал naughty

ТИ СИ ПЕТКО ,давай clap

малко на Астра, Средоселци Разградско

petko
Hero Member

« Reply #232 on: January 26, 2009, 16:46:00 PM »

....da te nakaram li da propishesh vyv vanovia forum...dostatychno e da pusna edna snimka i si gotov ti prosto zalivash forumite sys snimki na tvoite kucheta ako vleze niakoi da ne propusne da razbere za srednoselskite ti ovcharki ,che imash za prodavane ,che chakash da rodi i prochee

pp otvori si i ti tema za tvoite kucheta ,az ne smiatam che kangal e srednoselskata ovcharka ,navsiakyde za neia cheta

Ejdan Remzioglu
Full Member

« Reply #233 on: January 26, 2009, 16:50:52 PM »

дай да четем за твоите и как работят как ги храниш как давят вълци, кой ти е подарил и т.н

petko
Hero Member

« Reply #234 on: January 26, 2009, 16:52:33 PM »

дай да четем за твоите и как работят как ги храниш как давят вълци, кой ти е подарил и т.н
pisal sum go  lol,nali si me chel s interes kogato debiutira  v neta??

Ejdan Remzioglu
Full Member

« Reply #235 on: January 26, 2009, 16:59:02 PM »

да четох с един аватар на магарешка глава май беше с атанасов като сте писали,та аз съм в нета от скоро бе петко от 2005г.а и не съм писал по форуми,ти ка ровиш мои постове постарай се да качиш и твои, а кой те знае кой си какъв си като пишеш ссъс сто ника, останах с впечетлението че нямаш нито едно куче,ако имаше поне щеше да им качиш снимки,ти си майстор на преразказите santa

Ejdan Remzioglu
Full Member

« Reply #236 on: January 27, 2009, 21:05:24 PM »

малко пдаряващи се кангали за социално слаби като петко за да могат да си позволят Wink
http://www.tuzlaninkopekleri.com/

petko
Hero Member

« Reply #237 on: January 28, 2009, 13:58:50 PM »

малко пдаряващи се кангали за социално слаби като петко за да могат да си позволят Wink

petko
Hero Member

« Reply #238 on: January 28, 2009, 14:14:53 PM »

abe vushkoo  ,ti si kato mechkatar mangal ,pochti syshtia biznes imash

remzi srednosleskite ovcharki za kvo se izpolzvat? osven za izbivane na kompleksi ,kakva e razlikata mejdu tezi de si pusnal? ....2000 leva
i nekoi dryg kompleks
kakvo shte pravish kogato iluziata izchezne remzi? ami malkite deto prodavash nali sa chisti?kat vzemat i te da serat tiah niama kak da opliuesh .
togaz parazit kato teb ot kvo she se hrani?da ne doidesh da mi rinesh giubriata  lol,hora kato teb sa vinovni vsichki chobanski kucheta da izchezvat shte izchezne i iluziata kvo she prodavasn togaz ? koia e 52 ta poroda? .da ne stane kat onzi nemski razvydnik de gnAtanasov pokazavshe?  biggrin

petko
Hero Member

« Reply #239 on: January 28, 2009, 15:30:30 PM »

Много е важно преди решим да развъждаме кучето си да отговорим на следните въпроси:
1. Струва ли си кучето ни да има поколение? za dva bona da
 - Принадлежи ли към дадена порода и отговаря ли на описанието на тази порода? niama koi da go ospori
 - Има ли документ, който да удостоверява горното?.absurd
 - Здраво ли е? koi znae
 - Работоспособно ли е?hich daje
 - Ще бъдат ли потомците достойни представители на тази порода в страната и др.? zavisi
 - Защо е важно това куче да остави поколения след себе си? za da iam

2. Готови ли сме да посрещнем това поколение по-добре отколкото сме посрещнали собственото си куче?o da , dva bona otgore se posreshtat lesno
 - Имаме ли възможност да отделим средства за изхранване, обезпаразитяване, имунизиране, ветеринарни паспорти, вписване и издаване на документи, които да удостоверяват, че кутретата принадлежат към дадена порода? ,niakoi ot razhodite lipsvat ,stryva si razbira se
 - Способни ли сме да им осигурим стопани, които да се отнасят достойно с тях? vajnoto e da plashtat,"uchenia ne bil vinoven za atomanat bomba",koi kvo she go pravi si e negova rabota
 - Готови ли сме да поемем отговорността на своят личен избор за съешаване на нашето куче и честно да споделим очакванията си пред бъдещите стопани? pred koi da otgovaria? ochakvaniata sa visoki  ,po 2000.....e posle moje i za 300

3. Как се отнасяме към своето куче?
 - Храним ли го редовно? nema nachin kolko po goliamo izglejda tolkoz po dobre ,daje si vdiga i sobstveia rust chovek taka ,niakak si vyrvi izprawen
 - Обезпаразитяваме ли го редовно вътрешно и външно? predpolagam
 - Имунизираме ли го редовно?pak da
 - Разполагаме ли с документ, който да потвърждава отговорите на горните въпроси по точката? ....pri uslovie che e kihnal za pyrvoto shto da niama ,daje tva po moje da go ima ,dokumenta e reklama

4. Направили ли сме правилният избор за съешаване с нашето куче?
  - Принадлежи ли партньорът към дадената порода и отговаря ли на описанието на тази порода? goliam e ,tva e nai vajnoto
  - Има ли документ, който да удостоверява горното?ne
  - Здраво ли е? koi znae
  - Работоспособно ли е? kva mu e raboata
  - Ще бъдат ли потомците достойни представители на тази порода в страната и др.?
  - Защо е важно това куче да остави поколения след себе си?
  - Притежава ли качества, които да го отличават с нещо повече от останалите представители на породата?
  - Как се отнасят стопаните му с него/нея /обезпаразитяване, имунизиране, изхранване и т.н./?
  - Ако вече е имало поколения, как оценяваме резултата от това?

5. Подсигурили ли сме достоверността на мераците си?
  - Сигурни ли сме, че женската е готова?
  - Имаме ли свидетел, който да потвърди акта?
  - Разполагаме ли със документ и снимков материал, който да докаже акта?
  - Присъства ли ветеринарен лекар, или човек с опит, който да реагира ако изникне неочакван проблем?

Не забравяйте, че не е задължително всяко породно куче да бъде използвано за разплод. Това няма да навреди нито на вас, нито на кучето, но може да навреди на породата.

....otgovori mi remzi kyde si v tozi vyprosnik?

Pages: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 56
  Print  

Jump to: