Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 22, 2025, 22:23:16 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 56
  Print  
Author Topic: Турски овчарски кучета - породи, отродия, кръстоски.  (Read 671206 times)
0 Members and 42 Guests are viewing this topic.
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #180 on: January 23, 2009, 12:32:09 PM »

Еждан, тук не е авто форум "Кой има по лъскав джип на снимка".
Коментирай кучета

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Ejdan Remzioglu
Full Member

« Reply #181 on: January 23, 2009, 12:47:03 PM »

Еждан, тук не е авто форум "Кой има по лъскав джип на снимка".
Коментирай кучета

дадох сръвнение на петко казваше, че когато овчар си вземе кангал от мен,щал да признае моите,най малко пък искам петко да ги признае,зависта и злобата му натделява над всичко,НО И ДОБРЕ СИ ПУСКАШ КУЧЕТО ДА ЛАЕ clap
ако овчар си позволи хамър, бях му писъл
но и тъй не видяхме неговите кангали

ЗНАМ ЧЕ СИ ДЪРЖИШ НА ГАРГАРАНЧЕТО КОГАТО КРЕщИ И ОБИЖДА, НО КАТО АДМИНИСТРАТОР БЪДИ АДЕКВАТЕН КЪМ ВСИЧКИ ФОРУМЦИ
чета всички теми по всички форуми,но моето място е при темите на турските овчарски кучета

пп.та турския кангал си е едно идеално овчарско куче,като тоя хамър по горния Wink

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #182 on: January 23, 2009, 13:13:34 PM »

петко ти пише за оригиналните работни качества на кангала. И че те проличават когато работи със стадото.

Ето пример за диалога ви.
Той ти пише:
obicham istinskite neshta nepodpravenite barabar s defektite im i nedostatycite im

А ти какво му отговаряш:
най накрая призна че имаш мелези приличащи на кангал
ето ти хамър,а не хамур

Като как направи умозаключението за мелезите на база на горните му думи?

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Ejdan Remzioglu
Full Member

« Reply #183 on: January 23, 2009, 13:23:12 PM »

или е кангал или е мелез,трети вариант няма, освен ако не е малаклъ турски мастив
то е като при хрътката има хрътка той твърди че не може да тича и не по бързо от друго куче
какво работи да не е бордер коли,работата се състои в това да охранява стадото , а това всяко чобанско куче го прави и мелези подобни,за кави работни качества ще ми говори
върти като истъркана плоча
все едно говори колко добре му е охранено кучето,ами това не го прави чистопородно

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #184 on: January 23, 2009, 13:33:16 PM »

или е кангал или е мелез,трети вариант няма, освен ако не е малаклъ турски мастив
то е като при хрътката има хрътка той твърди че не може да тича и не по бързо от друго куче
какво работи да не е бордер коли,работата се състои в това да охранява стадото , а това всяко чобанско куче го прави и мелези подобни,за кави работни качества ще ми говори
върти като истъркана плоча
все едно говори колко добре му е охранено кучето,ами това не го прави чистопородно

Прав си -или е кангал или е мелез пък ако ще и да е наречен малаклъ.
Факт е че не всяко куче охранява ефективно стадо. Но ако имаш предвид под охрана да седи със стадото в равнината, на ачика и да лае по хора, палета и някой заблуден чакал, то тогава доста кучета ще се справят. Ако говорим за планинското животновъдство в райони с мечки и вълци, то нещата стават коренно различни.

И все пак тези ти обяснение не отговарят на въпроса ми -как направи умозаключениятя че след като Петко обича неподправените неща барабар с недостатъците и дефектите им, значи че има мелези приличащи на кангал.

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
petko
Hero Member

« Reply #185 on: January 23, 2009, 13:33:25 PM »

ei tva e hammur ,taka e i sys kangalite ti  v neta povecheto hamyri sa kato tozi de si lepnal ti ,sigurno ima i hora koito ne si i go predstaviat po dryg nachin ,zashtoto predstavata im e ot sobstvenici s obyrnati shapki
ednoto e funkcionalnost ,drygoto iluzia syzdadena na bazata na edna legenda

gornia ti post dokazava che nishto ne razbirash ,ama nishto  

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
milkojor
Sr. Member

« Reply #186 on: January 23, 2009, 13:36:26 PM »

абе хора давайте по темата не се отклонявайте

Балкана ражда Хора,Полето Тикви !!!
petko
Hero Member

« Reply #187 on: January 23, 2009, 13:40:11 PM »

karakitan ideiata mu e da me opiue ,i taka da se izkara "prav" ....kato da izvadish kompromat za politik na izbori

pp remzi az v momenta imam edno pale podaryk mi e ot edin turchin deto idava da lovuva v bg sys mestni priateli (obshti) za da ti stane kef sahte ti kaja che ne e samata chistoporodnost ,mojeh da si izkrynkam i ot razvydnik ,no choveka mi govoreshe kak v lovnia mu raion imalo koshara s kangali ,daveli bili vylci i negovite kucheta ,zatva go pomolih da mi donese ot tiah .kvo she stane pajivim pavidim

ot kazanoto ot men sega se nadiavam  po tvoite predstavi da si stanal po velik i razbirasht ot men  ili pa az po typ ,kakto ti haresva

Ejdan Remzioglu
Full Member

« Reply #188 on: January 23, 2009, 14:03:57 PM »

като заработиш със чистокръвни кангали ще разбереш и ще направиш разликата с мелезите кангалоподобни,но в люлин няма мечки и вълци, а само хиени на два крака
 ето сам си признаваш "поживьош с кангали и ще разбереш"
аз живея стях от 2001година,ако нищо не съм разбрал за тая порода, ами трябва да съм като теб бе петко,мечтател писател и мераклия.
от теб до сега нищо конкретно преразказваш само,кво си чул
покажи нещо твое дори да е кангалоподобно разкажи някоя случка нали си голем чобанин
стига си се ял с мен

petko
Hero Member

« Reply #189 on: January 23, 2009, 14:11:35 PM »

като заработиш със чистокръвни кангали ще разбереш и ще направиш разликата с мелезите кангалоподобни,но в люлин няма мечки и вълци, а само хиени на два крака
 ето сам си признаваш "поживьош с кангали и ще разбереш"
аз живея стях от 2001година,ако нищо не съм разбрал за тая порода, ами трябва да съм като теб бе петко,мечтател писател и мераклия.
от теб до сега нищо конкретно преразказваш само,кво си чул
покажи нещо твое дори да е кангалоподобно разкажи някоя случка нали си голем чобанин
стига си се ял с мен

az ne rabotq s kangali? nqmam pretenci da razwyjdam daje i za damazluk rqdko si ostawqm .kogato az imah knagl v estestvena sreda sred vylci ti beshe na piacat v istanbul i se chudeshe kvo da izmislish che da ne bachkash ,kazah pajivim pa widim ne s kangal wsichkite mi chobanski kucheta jiveiat sys kravi i za kravite ,ne za da mi plashtat smetkite ,niamam tvoia kiar da izglejdat v ochite na drygite hubawi

sluchki sym razkazval mnogo ,ti nito edna shtom ti se govori za rabotni kachestva zashto ne mi otgovariash?

petko
Hero Member

« Reply #190 on: January 23, 2009, 14:20:23 PM »

,мисля че си ми чел постовете когато едните са със и вътре в стадото другите обикалят на по голямо растояние и се сменят периодично,ей това чудото при кангала, че се сменят а не като хукне да гони дивото и да остави не защитено стадото

lol ti li bre si go napisal tam ....a ot kude go prochete  lol ,dragi zabraviash neshto mnogo vajno ....az moje bi sum edin ot malkoto deto e izpolzval kangali za ohrana ,za razlika ot teb imam LICHNI nabliudenia ne citiram nito govori procheteni raboti pisani v povecheto sluchai ot hora koito ne sa vijdali kak raboti kangal ,drygi kato teb pyk niamat ochi da vidiat kak go pravi ti i chobanin da si nemojesh da go vidish basiram se 

az sum vijdal za razlika ot tbe kangali da ubivat vulk ,vsichki ama vsichki do edno skochiha ,ti mi pokaji klip deto edinia kangal podgonva vulk a ostanalite ostavat da "pazaiat"
otgovori li mi tuk ,dosta staratelno izbiagvash temite za lichni vpechatlenia vsichko koeto kazvash e procheteno i...zabeleji neasimilirano ot "umnata ti glava ,vypreki che imash "istinski"kangali vypreki che si imal stado i kangali ..nishto vsichko napisano ot teb opira v kraina smetka do tova da narechesh kangalaite si na "chisti"

Ejdan Remzioglu
Full Member

« Reply #191 on: January 23, 2009, 16:04:15 PM »

на едни крави им плащат сметките на други кучетата,кой как може
няма малък среден и голям бизнес всичко е бизнес
а щом ще правиш бизнес би трябвало най добрите млекодойни крави да гледаш
същото е за всичко останало, а друго е търговец от тук купи и там продаде,ти точно там бъркаш
че всички производители ги искарваш търговци.
аз ни крия ни се срамувам че развъждам кангали и последно турски мастиви(малаклъ)
но ти това неможеш да асимилираш и завиждаш и по всякакъв начин искаш да ме злепоставиш
все едно аз да те обиждам абе "кравар чобанин такъв",така че дай да ги разграничаваме тези неща и се стараем кой квото може най добре да го прави
ти с твоите крави, аз с моите кангали и так далше
а който ги харесва дали в апартамент ще ги гледа или крави ще пази с тях, негова работа
но поне ще се горде е че има най доброто Wink

Ejdan Remzioglu
Full Member

« Reply #192 on: January 23, 2009, 16:11:09 PM »

Астра снимана преди два часа

[/URL][/img]

Бат баян
Jr. Member
**

« Reply #193 on: January 23, 2009, 17:15:56 PM »

България-Източни Родопи
Бат баян