Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 22, 2025, 22:22:01 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 56
  Print  
Author Topic: Турски овчарски кучета - породи, отродия, кръстоски.  (Read 671192 times)
0 Members and 30 Guests are viewing this topic.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #165 on: January 22, 2009, 11:14:56 AM »

Еждан,
казваш по-борбени са Турските мастифи и с по добри качества на пазачи! Кое те кара така да мислиш? С какво превъзхождат чистопородните кангали? По-държеливи на болка ли са, или са по-резки при атаката, или пък са по-издръжливи? Според мен във всяко едно отношение старата кръв е по добра!
Поздрави!
Ejdan Remzioglu
Full Member

« Reply #166 on: January 22, 2009, 11:46:21 AM »

за мастива това видях от миналата година насам женската ми крейза ми уби едно дого и две гончета и рани две хрътки,а кангала си е по интилигентно и то налита но по слушат,но тези мечки малаклъ немож ги спреш, а и не само мое мнение и наблюдение
от турция с които си пиша и които 80% ходят по борби и имат повече наблюдения това разказват

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #167 on: January 22, 2009, 11:59:55 AM »

Борбеноста при кангала е прословута - все пак за едно охраняващо домашни животни куче, това е необходимост! Но работата в екип е още по-важно. Малаклъ който се селекционира само в насока борбеност, губи от другите ценни качества заради това и не може да се използва като куче пазач на стада от хищници! Казваш, "убила, нахапала" и т.н, но все пак и категорията на кучетата е от огромно значение при турнирните схватки - та нима борбеността на питбула не е по-голяма дори! За мен кангала е комплекс от сила интелект и издръжливост, приложим за охрана на стада, качества които "подобрения" вариант няма според мен!
petko
Hero Member

« Reply #168 on: January 22, 2009, 14:48:59 PM »

ето един между кангал и малаклъ  и известните специалисти разказват как в изложби от 300,400кангала чистокръвните са 3,4 на брой  http://www.youtube.com/watch?v=BwwYTusl-tI
demek ti ako idesh s twoite she gi izkurtish taka li? .po turchin i ot hodjata

i petko neznae turski ..to mai i ti

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
petko
Hero Member

« Reply #169 on: January 22, 2009, 15:56:54 PM »

за мастива това видях от миналата година насам женската ми крейза ми уби едно дого и две гончета и рани две хрътки,а кангала си е по интилигентно и то налита но по слушат,но тези мечки малаклъ немож ги спреш, а и не само мое мнение и наблюдение
от турция с които си пиша и които 80% ходят по борби и имат повече наблюдения това разказват
lol lol :lol:inteligentno kazwash moia e izbil mnoo poweche ,samo chobanskite biaha desetki ,doktore toi taka kazwa shtot e internet razbirach...taka razkazwali v turcia

malaklu kavo e doktore ?utejneni kangali vsledstvie na krystosvane,selektirani za boi s drygi dumi haraktera plius oshte neshto  ...dori i samo kangali da polzwash selektirash li gi po tezi kachestva shte im gi podobrish

na aziatskite ringove koi kyrti nai mnogo,turkmenskia alabai li? toi ne li borben ,navsiakude edno i sushto ,zatva symtrygnal kum irak  :lol

Ejdan Remzioglu
Full Member

« Reply #170 on: January 22, 2009, 16:34:22 PM »

петко като почнеш да качваш снимки на твои кангали и почнеш да пишеш на кирилица
тогава се включи сега боксуваш на място като стара ифа,до сега нищо същественно от теб само питаш май по заобиколен начин се учиш после търсиш мои постове и ги цитираш товали ти е практиката и знанията за кангала clap

малко на Астра,чистокръвен турски кангал

petko
Hero Member

« Reply #171 on: January 22, 2009, 16:36:16 PM »

до сега нищо същественно от теб само питаш май по заобиколен начин се учиш после търсиш мои постове и ги цитираш товали ти е практиката и знанията за кангала clap

lol citiram gi ama da se posmeem  lol

Ejdan Remzioglu
Full Member

« Reply #172 on: January 22, 2009, 16:40:15 PM »

така ще е салкъма е на много високо затова е кисело,друго какво и остава на лисицата naughty

petko
Hero Member

« Reply #173 on: January 22, 2009, 16:43:59 PM »

така ще е салкъма е на много високо затова е кисело,друго какво и остава на лисицата naughty
lisicata ot pazara ne iade grozde ....pazardviata kvo obshto ima s lisicata? ni grozde znae kak se kopae ni lisicata mu go qla

Ejdan Remzioglu
Full Member

« Reply #174 on: January 22, 2009, 17:19:56 PM »

еми тогава се облизвай и си мечтай за такива кангали младо овчерче naughty

1-Онур Канлъ
2,3,4-Еждан Ремзиоглу

Balchev-Balkan
Jr. Member
**

« Reply #175 on: January 22, 2009, 17:55:46 PM »

clap clap clap naughty lol cheers notworthy

,,САМО СЛАБИТЕ СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ПОРЯДЪК . СИЛНИТЕ ВЛАДЕЯТ И ХАОСА ......... ,,
Ejdan Remzioglu
Full Member

« Reply #176 on: January 22, 2009, 18:31:35 PM »

има една турска реклама написана на една кола ягур
"назар етме не олур чалъш сендеде олур"
не урчасвай моляте, работи и ти да имаш това

cheers cheers cheers

petko
Hero Member

« Reply #177 on: January 23, 2009, 10:16:36 AM »

има една турска реклама написана на една кола ягур
"назар етме не олур чалъш сендеде олур"
не урчасвай моляте, работи и ти да имаш това

cheers cheers cheers
ima i edin bulgarski laf ,na turskite vafli samo folioto im e po krasivo,nito vaflata e po hubava ,nito e po goliama 

ne vijdam snimkite ma....s onur na ringa se meri ,ne v sobstvenoto si syznanie
zatva ti kazvam iluzionist ,te praviat taka ,pokazwat ti v ednata ryka neshto(v sluchaia na onur kiopeka) prez tva vreme doka go gledash ,izkarvat ot drygata ryka neshto (v sluchai tvoite) i ti se chudish kak adjeba otidoha tam ,iluzia ,te sa si otdelni prosto celta e da go omagiosash i da si pomisli che e syshtoto
magiata na chobanskoto kuche e vyv estestvenata mu sreda po vreme na rabota dragi ,razbirat go mnogo malko hora ,to e kato da vidish lyv v kletka i v savanata ,to e kato da vidish edna gora barabar s izgnilite lista punove v neia ,s nepravilno oformenata korona i kalta po zemiata ....i da go sravnish s park podyrjan ot armia gradinari ,aranjiran esteticheski s aleiki ot kamyk i chista treva bez gnili lista s pravi stroini dyrveta bez ni edno izsyhnalo klonche po tiah ......na men si mi e kef purvoto s kalta  sizgnilite dyrveta s izsyhnalia klon i prochee vyprops na vkus kazvat niakoi ,men ako pitash vypros na mirogled ,obicham istinskite neshta nepodpravenite barabar s defektite im i nedostatycite im

pp pokaji mi hamura deto sym triabvalo da go imam

Ejdan Remzioglu
Full Member

« Reply #178 on: January 23, 2009, 11:39:25 AM »

,obicham istinskite neshta nepodpravenite barabar s defektite im i nedostatycite im

pp pokaji mi hamura deto sym triabvalo da go imam
[/quote]

най накрая призна че имаш мелези приличащи на кангал lol
ето ти хамър,а не хамур

а твоя може би е такъв естствен кален с жива тяга lol

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #179 on: January 23, 2009, 12:28:52 PM »

Айде спрете се с личните си нападки де!!!
Давайте по темата!!!
 Петко, именно това се опитвам да кажа - че ако някой иска да "подобрява" по определен признак - може да го прави и без да е необходимо да се прибягва до кръстосване! Навсякъде е така - водени от мерак по борбите, хората в стремежа си да имат "универсалният убиец" прибягват до какви ли не "експериментални бърканици"! Но всеки бияч, рано или късно си намира майстора - това е порочна практика породена от комерсиалните кучешки борби! Нелепа картинка!
Жалко е обаче за погубените други ценни качества в резултата от кръстосването! Веднъж объркана "генетичната кръстословица" поправяне няма - всичко е изгубено!!! Така е и при Азиатеца, и при Кавказеца, така става и при Кангала - комерсиалното унищожава оригиналното!!!
 Еждан, последното куче от по-горните снимки, за мен има перфектната глава в профил за кангала! Поздравления! От какви родители е, имаш ли снимки?
Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 56
  Print  

Jump to: