Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 22, 2025, 16:52:15 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 56
  Print  
Author Topic: Турски овчарски кучета - породи, отродия, кръстоски.  (Read 671065 times)
0 Members and 45 Guests are viewing this topic.
Ejdan Remzioglu
Full Member

« Reply #90 on: January 17, 2009, 12:04:14 PM »

мислиш ли че една такава организация няма първо да проучи всички чобански кучета,та тогава да вземе  решение на кое чобанско да се спре,ако говорим за охрана от хора а не от хищници за това имат МАЛАКЛЪ,които са по териториални пазачи от колкото кангала като охранява от хищници в по голям периметър но винаги с няколко кучета,мисля че си ми чел постовете когато едните са със и вътре в стадото другите обикалят на по голямо растояние и се сменят периодично,ей това чудото при кангала, че се сменят а не като хукне да гони дивото и да остави не защитено стадото,а предполагам не си виждал МАЛАКЛЪ турския мастив да видиш ква агресия има и още нещо,за това ти казвам с мелези кангалчета никога няма да имаш ясна престава кое за кво се използва

а за агресия относителна работа винаги човек може да се намеси ДАБЪДЕ ЛИ ДАНЕ БЪДЕ ЛИ агресивно

ето ти малакъ на 74 дена кво правят мислиш че нямат агерсия ли
http://www.youtube.com/watch?v=fdEd5Zm6Lfg&feature=channel_page

Ejdan Remzioglu
Full Member

« Reply #91 on: January 17, 2009, 12:07:11 PM »

АКО ИМА КАРАКАЧАНИЯ И КюРДИСТАН щЕ ИМА
КАТО СА ПАСЛИ ОВЦЕТЕ НА СУЛТАНИТЕ И ПАШИТЕ С ТЕХНИТЕ КУЧЕТА ДА НЕ БИ ДА СА СТАНАЛИ КюРТСКИ lol

petko
Hero Member

« Reply #92 on: January 17, 2009, 12:08:34 PM »

.......aham osven chobanski i boini da vodiat taka li?ti shto imam chuvstvoto che se nadkurvash v momenta bylgaria li ima po kucheta ili "rodnata ti turkei .

pp ako imashe pone malko akul v glavat shteshe da posochish akbasha ,malaklu za men e dumichka idvashta ot gruckoto "malaka"  lol

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
petko
Hero Member

« Reply #93 on: January 17, 2009, 12:09:29 PM »

kiurdista e imalo bre  lol i e tochno tam deto se razkarvali kangalite i v irak syvremen vkliuchitelno

petko
Hero Member

« Reply #94 on: January 17, 2009, 12:18:21 PM »

,мисля че си ми чел постовете когато едните са със и вътре в стадото другите обикалят на по голямо растояние и се сменят периодично,ей това чудото при кангала, че се сменят а не като хукне да гони дивото и да остави не защитено стадото

lol ti li bre si go napisal tam ....a ot kude go prochete  lol ,dragi zabraviash neshto mnogo vajno ....az moje bi sum edin ot malkoto deto e izpolzval kangali za ohrana ,za razlika ot teb imam LICHNI nabliudenia ne citiram nito govori procheteni raboti pisani v povecheto sluchai ot hora koito ne sa vijdali kak raboti kangal ,drygi kato teb pyk niamat ochi da vidiat kak go pravi ti i chobanin da si nemojesh da go vidish basiram se 

az sum vijdal za razlika ot tbe kangali da ubivat vulk ,vsichki ama vsichki do edno skochiha ,ti mi pokaji klip deto edinia kangal podgonva vulk a ostanalite ostavat da "pazaiat"

Ejdan Remzioglu
Full Member

« Reply #95 on: January 17, 2009, 12:20:02 PM »

kiurdista e imalo bre  lol i e tochno tam deto se razkarvali kangalite i v irak syvremen vkliuchitelno

ДА БЕ ПЕТКО ВЕЧЕ ЧИСЛЕНОСТА НА ЕТНОСИТЕ ОПРЕДЕЛЯТ НОВИТЕ ТЕРИТОРИИ
КАТО НОВ ИЗРАЕЛ КАТО НОВО КОСОВО
щОМ В ЕДНА ТЕРИТОРИЯ НАСЕЛЯВАТ ДЕСТ ПРОЦЕНТА ОТ ДРУГА НАЦИОНАЛНОСТ НАЛИ ЗНАЕШ
ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ДАДЕ АВТОНОМИЯ А ТОВА БАЯ ДЪРЖАВИ ГО ПОДПИСАЛИ В ХАКА
А КюРДИТЕ СА В 4 ТЕ ДЪРЖАВИ ИРАК ИРАН СИРИЯ ТУРЦИЯ ОБщАТА ИМ ЧИСЛЕНОСТ Е НЯКЪДЕ КЪМ 30,40 МИЛИОНА А ОТ 1 ЯНУАРИ ИМАТ ПО НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ НА ТУРЦИЯ ЦЯЛ КАНАЛ НА КюРТСКИ

ИЗКАЗВАШ СЕ НЕПОДГОТВЕН naughty

petko
Hero Member

« Reply #96 on: January 17, 2009, 12:20:58 PM »

remzi gledam pishesh prodadeno v ANGLiA V SOFIA .tva kato reklama li triabva da se priema ,demek zabelejete kude chak sa mi ocenili kuchetata

ako uspeesh da prodadesh syshtite kucheta za syshtata cena na kurdjaliiski chobanin i da ti kaje evala stryvashe si .....shte te priznaia za tyrgovec

petko
Hero Member

« Reply #97 on: January 17, 2009, 12:23:49 PM »

ДА БЕ ПЕТКО ВЕЧЕ ЧИСЛЕНОСТА НА ЕТНОСИТЕ ОПРЕДЕЛЯТ НОВИТЕ ТЕРИТОРИИ
КАТО НОВ ИЗРАЕЛ КАТО НОВО КОСОВО
щОМ В ЕДНА ТЕРИТОРИЯ НАСЕЛЯВАТ ДЕСТ ПРОЦЕНТА ОТ ДРУГА НАЦИОНАЛНОСТ НАЛИ ЗНАЕШ
ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ДАДЕ АВТОНОМИЯ А ТОВА БАЯ ДЪРЖАВИ ГО ПОДПИСАЛИ В ХАКА
А КюРДИТЕ СА В 4 ТЕ ДЪРЖАВИ ИРАК ИРАН СИРИЯ ТУРЦИЯ ОБщАТА ИМ ЧИСЛЕНОСТ Е НЯКЪДЕ КЪМ 30,40 МИЛИОНА А ОТ 1 ЯНУАРИ ИМАТ ПО НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ НА ТУРЦИЯ ЦЯЛ КАНАЛ НА КюРТСКИ

ИЗКАЗВАШ СЕ НЕПОДГОТВЕН naughty

momche shte se syglasish li che arela na kiurdite i tozi na kangala suvpadat
i siguren li si che ne e syshtestvuval kiurdistan? tova che veche ne syshtestvyva a tezi hora sa ostanali malcinstva v stranite v koito ostavat teritoriata im neznachi che nikoga ne e imalo takava strana narod i tn t 

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #98 on: January 17, 2009, 12:29:04 PM »

Ето инфо по въпроса с кюрдския произход на Кангала.
http://landofthesunkurdistan.blogspot.com/2005/10/kurdish-national-pride-kengal-gammal.html

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Ejdan Remzioglu
Full Member

« Reply #99 on: January 17, 2009, 12:32:12 PM »

.......aham osven chobanski i boini da vodiat taka li?ti shto imam chuvstvoto che se nadkurvash v momenta bylgaria li ima po kucheta ili "rodnata ti turkei .

pp ako imashe pone malko akul v glavat shteshe da posochish akbasha ,malaklu za men e dumichka idvashta ot gruckoto "malaka"  lol

РОДИНАТА МИ Е БЪЛГАРИЯ ПЕТКО
ТОВА НЕ МИ ПРЕЧИ ДА СЪМ ТУРЧИН
САМО ДЕТО ТВОЯТА НЕ Е ЯСНА
И НАЦИОНАЛНОСТА ТИ НЕ Е ЯСНА
ТО МАЙ КАТО ПОРОДАТА КОЯТО
ТАКА ВЪРЛО ЗАщИТАВАШ,ЧУДЯ СЕ ДА ЛИ ТИ ПЛАщАТ ЗА РЕКЛАМИ ИНТРИГИ lol

petko
Hero Member

« Reply #100 on: January 17, 2009, 12:33:57 PM »

Ето инфо по въпроса с кюрдския произход на Кангала.
http://landofthesunkurdistan.blogspot.com/2005/10/kurdish-national-pride-kengal-gammal.html
to ubavo ama az nishto ne razbiram

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #101 on: January 17, 2009, 12:34:32 PM »

The nomadic Turkish tribes did not arrive in these areas of Anatolia (modern Turkey) until after the Battle of Manzikert in AD 1072, that is, about 800 years ago. However, the Kurds had been residing in the same geographical region--Kurdistan--for many thousands of years. Their name as the native population of there is recorded as early as 3,100 yeas ago in the inscriptions of king Tiglath-pileser I. This simple
chronology alone should overturn the present designation of the Kangal breed as a "Turkish" breed."

В резюме: Турците идват преди 800г в Анатолия, а данните за кюрдите като обитатели на тези земи са от преди 3100г. Интересен факт касаещ принадлежността на Кангала-Гаммала.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
petko
Hero Member

« Reply #102 on: January 17, 2009, 12:39:18 PM »

moje li da ne kreshtish remzi ,slojih rodnata v kavichki i chist turchin da se pishesh za men pak si bulgarin

ti si etnicheski bugarin be .ia kaji v turcia za turchin li te imaha
moiata rodina e Bulgaria ot pone 1400 godini ,spored edna ot teoriite za proizhoda na pomacite i ot predi tova ,smiata se (spored teoriata) che te sa zavareno naselenie ot prabulgarite

..ti dokoga bi si prosledil proizhoda? do baiazid?

Ejdan Remzioglu
Full Member

« Reply #103 on: January 17, 2009, 12:41:20 PM »

а тоя факт къде кога имали  империи тюрките и
нямали кучета  lol

http://www.youtube.com/watch?v=Rl_3rwl-fpg&feature=related

petko
Hero Member

« Reply #104 on: January 17, 2009, 12:46:13 PM »

а тоя факт къде кога имали  империи тюрките и
нямали кучета  lol

http://www.youtube.com/watch?v=Rl_3rwl-fpg&feature=related

tyrski e be remzi nikoi ne go osporva ,neboi se

a ti chival li si..daje mai se pruckashe che kangala e edno ot nai starite kucheta .....a ima po novi de sa po stari ot turcia i ot osmanskata imperia ....boje zapochvash da mi prilichash na g-nAtanasov o teoriata mu za prabulgarskia proizhod na bok

hora zashto za da narechete neshto svoe vi triabvat hiliadi godini? zashto to triaba da se rodilo s vas. hamerikancite na kolko godini sa? vilj kolko porodi imat veche ,tehni si ,ne evropeiski

Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 56
  Print  

Jump to: