Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 22, 2025, 23:13:59 PM

Login with username, password and session length

Pages: [1] 2 3 ... 56
  Print  
Author Topic: Турски овчарски кучета - породи, отродия, кръстоски.  (Read 671599 times)
0 Members and 71 Guests are viewing this topic.
Бат баян
Jr. Member
**

« on: December 28, 2008, 19:03:39 PM »

ADMIN: Името на темата е променено поради изпълването и със съдържание касаещо не само Кангала, но и другите местни и новосъздаващи се турски породи и отродия едри кучета. /29май 2010/

Кангал-Турско овчарско куче.
« Last Edit: May 29, 2010, 12:24:22 PM by KaraKitan » Logged
Бат баян
Jr. Member
**

« Reply #1 on: December 28, 2008, 19:23:35 PM »

Здравейте колеги,нов съм във форума,но си позволих да открия нова тема.                   
Въпреки,че има анатомични и морф. разлики,както и разлика в тезата за произхода на кангала и каракачанското куче,те са много сродни-характер,раб.качества,издражливост.
Това е мое лично мнение,защото гледам заедно двете породи,макар и в неработна среда и кангалите са от скоро.Утре ще пробвам да кача снимки.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #2 on: January 06, 2009, 15:25:38 PM »

Добре дошъл Бат баяне! Добра идея за темата!
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #3 on: January 07, 2009, 08:02:24 AM »

Нека да почна с малко мои любими снимки от нета! Кучета които наистина ме кефят!

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #4 on: January 07, 2009, 08:07:44 AM »

Кефи....

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #5 on: January 07, 2009, 08:21:56 AM »

Още мои любими снимки на кангали...

Бат баян
Jr. Member
**

« Reply #6 on: January 07, 2009, 17:50:12 PM »

Наско Вучков за пореден път доказва ,че е асистент по животновътство,но академик в
"кучкарлъка".Избрал е снимки на истински кангали.Може би половината от популацията в Турция е омешана най вече с кучета от мастифен тип.Турците/за разлика от българските кучкари/ не го крият и ги наричат "малакъ".Подбрал съм снимки и от двата типа,но поради "голямо разбиране" на компютрите ще ме изчакате ден,два да ги кача.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #7 on: January 08, 2009, 07:00:37 AM »

Благодаря за комплимента но далеч не се считам за Академик в кучкарлъка, просто ми харесва примитивния тип на Кангала който тип все по рядко може да се види по снимките из нета и то при произведени кучета от съвременна селекция по развъдниците. Да не говорим за България! Ето Кангали снимани у нас, единия е внесен от Сивас а другият е негов син роден у нас! Кучетата охраняват стадо овце и доста добре се справят с тази си задача!
Тези кучета са едни от малкото които много ме кефят като екстериор, доближоаващ се до снимките по-горе!

...и сина му на единадесет месеца.

STARTER
Hero Member

« Reply #8 on: January 08, 2009, 15:15:19 PM »

Малко снимки на кучета със стада от миналата и по-миналата година от Турция.

STARTER
Hero Member

« Reply #9 on: January 08, 2009, 15:17:15 PM »

STARTER
Hero Member

« Reply #10 on: January 08, 2009, 15:19:31 PM »

petko
Hero Member

« Reply #11 on: January 08, 2009, 15:32:15 PM »

doktore predi godini kogato vliazoh v neta me uchudi neshto ......natiskash kopcheto za aziat ..nema za damazluk snimka s haivancheta ...s vsichki porodi beshe taka s izkliuchenie na kangala ,shtarknesh kangal pochti vsichko be divo ili s ovce ili do nekoi amudja kato tozi s pruchkata de meri kanagala ili dete bosonogo ,niakvi poruteni kushti ,kiyrd,takava mi ti obstanovka ,chat pat na onazi de v afrika gi polzva za opazvane na gepardite

poiavi se onur sys negovia na dva kraka da pokaje kolkobil goliam i sega pochti vsichki snimki sa po istanbulskite ulici debeli uraneti kucheta 

sledvashtot miasto otdeto she si vzema kiopek shte e ...irak moje bi lol

ia kachete edna snimka ima ma edin diadka  s dva kangala edin do drug mnoo me kefiat ,seshtate li se

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #12 on: January 09, 2009, 06:33:49 AM »

Абсолютно си прав! Комерсиализацията не води до нищо добро за аборигенните породи! Примерите са много! Съвременните азиатци, представяни по световните изложби, огромни, тежки, отпуснати с дебели кожни гънки и огромни уши. Какво общо имат със старите фотографии на аборигенни кучета от Туркмения или старите записи на традиционните тестове пак там! Пример и с съвременните изложбени Кавказци и така натататък та да стигнеш и до нашата мила картинка!
Жалко за кангала ако последва тяхната съдба! Но мисля че при Онур Канлъ има много ценни кучета, поне по фотографии изглеждат много добре.
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #13 on: January 09, 2009, 12:59:12 PM »

Не го познавам лично Онур Канлъ, но обстоятелството, че отглежда не само аборигенните породи а и мелезираният мастифоиден вариант на Кангала "малаклъ" не ми говори добре за него. Мирише на комерсия и изложбени рингове. Но проблема си е на турците.
От друга страна от доста години има достатъчно чисти кангали изнесени в западна Европа и САЩ и развъждани в специлизирани клубове за кангал. Така, че дори и в Турция да омесят съвсем нещата ще има и чистокръвен материал за тези които го харесват.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Ejdan Remzioglu
Full Member

« Reply #14 on: January 10, 2009, 14:07:50 PM »

ЗДР,кангалджии  cheers

и тук browse го няма Wink

Pages: [1] 2 3 ... 56