Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 22, 2025, 22:52:26 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 53 54 [55] 56
  Print  
Author Topic: Турски овчарски кучета - породи, отродия, кръстоски.  (Read 671461 times)
0 Members and 118 Guests are viewing this topic.
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #810 on: October 06, 2013, 20:14:15 PM »

Кангал убива вълк
http://www.youtube.com/watch?v=RFgEmI1Eu7w

Хм... вълкът нещо много изстрадал ми се вижда, останал без сили, едва диша, а кучето не изглежда да е уморено от гонитба или борба, нито по вълка нито по кучето има следи от давене, кръв, рани...нищо, особено на кучето нищо му няма, пък все си мисля че въпреки бодлите на врата му вълка няма да му прости....
Абе добре, че стават модерни овчарите и си носят телефони и друга техника та да могат да записват клипове на "автентични" борби между предварително обработени(полу умъртвени) вълци и смелите кучета пазачи на стада....Не осъзнават ли, че така само правят антиреклама на кучетата не знам...такъв вълк и човек да го захапе ще го удави no
« Last Edit: October 06, 2013, 20:15:05 PM by DonKrasi » Logged

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #811 on: October 06, 2013, 20:23:37 PM »

Имаше преди време едни подобни клипове - единия беше кангали срещу вълк и пак така дават няколко кучета давят вълк, ама вълкът взел-дал, кой ги знае какво са го правили(хората) преди това....другият пък още по-зле "кангали давят мечка" и аз си викам лелее какво ли ще е това чудо бе, а то какво било....!? Пуснали кучетата, ама не срещу мечка, ами срещу малко мече голямо горе-долу колкото кучетата - позор........за отношение и жал към животното да не говорим.... excl

Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
Ariman
Hero Member

« Reply #812 on: October 06, 2013, 20:25:37 PM »

DonKrasi, да не би ти да си снимащият?! lol
« Last Edit: October 06, 2013, 20:29:06 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #813 on: October 06, 2013, 20:30:05 PM »

АЗ!? Никога не бих снимал такъв нагласен клип, още по-малко пък бих се хвалил с него  Wink no

DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #814 on: October 06, 2013, 20:33:05 PM »

Мислех, че си разбрал отпреди Аримане, че не си падам по такива нагласени мъчения Wink

Ariman
Hero Member

« Reply #815 on: October 06, 2013, 20:42:04 PM »

Трябва да си прекалено комплексиран, извратен, болен мозък, за да си "падаш" по такива неща. Но живота е друго, в самата природа има насилие, което е част от нея...да речем неизбежно.
Мислех че си разбрал, какво ти казвам - несериозно е да се коментира захвърлено в интернет пространството клипче, без да знаеш каквито и да било обстоятелства и подробности за него, ако си държал крака на вълка докато кучетата ти го давят, бих се съгласил с казаното от теб, но не си... нищо лично.
« Last Edit: October 06, 2013, 20:42:54 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #816 on: October 06, 2013, 20:53:06 PM »

В природата е друго, там е естествено,подбор, кръговрат, закона на джунглата....
Съгласен съм, че няма много смисъл да се коментира, но не се сдържах понеже мисля, че е нагласено и съм против това.....но както казваш не съм бил там и не мога да съм сигурен затова спирам с тая тема smile

петко
Hero Member

« Reply #817 on: October 07, 2013, 07:43:08 AM »

клипа си ми изглежда реален ,и да отсега нататък ще се гледат бая такива клипове ,щото всеки втори е фотаджия lol,не съм ловец и при нас чакали няма ама тва не ми изглежда много или техните вълци са бамбашка
...на тва голото кангала си го настига като нищо
Garu
Full Member

« Reply #818 on: October 08, 2013, 16:31:38 PM »

Кангал убива вълк
http://www.youtube.com/watch?v=RFgEmI1Eu7w

Хм... вълкът нещо много изстрадал ми се вижда, останал без сили, едва диша, а кучето не изглежда да е уморено от гонитба или борба, нито по вълка нито по кучето има следи от давене, кръв, рани...нищо, особено на кучето нищо му няма, пък все си мисля че въпреки бодлите на врата му вълка няма да му прости....
Абе добре, че стават модерни овчарите и си носят телефони и друга техника та да могат да записват клипове на "автентични" борби между предварително обработени(полу умъртвени) вълци и смелите кучета пазачи на стада....Не осъзнават ли, че така само правят антиреклама на кучетата не знам...такъв вълк и човек да го захапе ще го удави no
Доста съм съгласен с теб.Ще допълня че напрактика куче да догони здрав възрастен вълк /може би са 250 м от стадото/ е направо невъзможно.Вълка е може би около 40 кила.Може фотографа дето дотича запъхтян да го е позастрелял не много качествено преди това.
Но има и друг вариант вълка да е спрял да бяга в един момент и да е приел боя с кучето.Кангала имаше и нашийник което е голямо предимство за така или иначе сериозен пес като него.Може и да е фатална грешка от страна на вълка.Интересно ми е тоя овчар само с едно куче ли си пасе овцете  Wink
петко
Hero Member

« Reply #819 on: October 08, 2013, 18:03:54 PM »

гару според тебе кангала колко кила е? и според тебе нормално колко е един вълк ,лично аз смятам че тоя я имаше я не 25 кила ,даже на чакал ми замяса ма може и от снимките да е щото кангала му изпъваше бая шията

виждал съм големи уж отрепани вълци ама на кантара 30 -35 кила

много работи могат да се случат и без да е нагласен филма ,сам каза нормално вълк с куче не се срещат
lingo diesel
Full Member

« Reply #820 on: October 31, 2013, 05:35:26 AM »

Може ли да ми дадете повече информация за акбаша ,много съм търсил в нета но навсякъде пише едно и също.Каква е разликата му с кангала като поведениe ,четох че като за овчарски кучета били послушни.В България някой гледа ли работещи такива или изобщо ?
kangal-dog.de
Newbie
*

« Reply #821 on: November 07, 2013, 18:00:11 PM »

I would say there are no fundamental differences relating to the working capability between Akbash dogs and Kangal dogs. The picture below shows a flock in Turkey with Akbash dogs in the foreground and a Kangal dog in the background. The brown dog is a LGD from Turkmenia.

All of them working together as a team on the same flock.

In the USA there are many Akbash type dogs on the flocks. But often fenced with the sheep.
The officials of the Livestock Guarding programm in Germany doesn't recommend the Asian LGDs for their flocks, but the well known Maremmano and Patou.
They say, these dogs are a little bit too aggressive towards tourists and their dogs.
But the situation in Germany is different than in the Pirin mountains. It's not possible to work with LGDs without fences or shepherds.

SIMBEN
Hero Member

0888313132

« Reply #822 on: December 28, 2013, 09:29:51 AM »

Кангал, кангал, ама................

снимка от нета

"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО."
                                         (Екзюпери, Малкият принц)
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #823 on: December 28, 2013, 10:59:28 AM »

Като е Кангал да не е безсмъртно? Вълците са си вълци, не ги бърка какво е кучето.
Това може да се случи на всяко куче в реална работна среда, включително и на КК.

петко
Hero Member

« Reply #824 on: December 28, 2013, 13:10:56 PM »

Кангал, кангал, ама................
калпав модел викаш ,като му гледам производителите ,друго си е да е правилно произведено нали,дето в единоборство едно към едно ,ако не друго шансове ще има ,ех ако имаше такива от феислифта и изчистени от "детските болести" за модела,ама няма страшно тои кангала и тои "нова"порода ама има вече и при него мераклии да го спасяват,да се чуди човек как е оцелял досега и тои и екосистемата 

донкраси в развъдник обаче не може да се случи ,просто са добре оградени ...

когато видите клипче кангал да дави вълк ама вълка нещо сбъркан ,обратното обаче въпреки ,че се среща по рядко е нещо нормално ,на прима виста кангала е със побеляла муцуна де да знам дали не е и сакат щото много от него не е останало ,а вълците ядът и мърша дори изяждат собствените си събратя когато се наложи ,нахвърлят се всички на наи слабия член на глутницата ,като нищо ГЛАДНИ вълци биха изяли куче

може би симбен ми пусна снимката защото казах че кангала е куче та дрънка ,да така е ако щеш и сто снимки да ми пуснеш няма да промениш мнението ми защото то не е от снимки и писаници ,ти лично от там си оформяш мненията и мирогледа като те гледам как спасяваш лешояди и вълци развъждаики кучета ,писаниците на биолози и еколози ги остави не че не са верни ама са от съвсем друг ъгъл погледнати
 реално еи тази снимка дето си я пуснал може да сстане ако е едно куче и глутница гладни вълци ,аако е един я тои я кангала ,аз залагам на кангала още повече ,че там дето ги има ги гледат по няколко
научи първо какво е вълка за чобанина и кога и как напада и тогава говори за опазване на вълка от чобанина
вълците ядът дивеч затуи не са боици а ловци (да не се шашкаите селекцията при тях е ловни качества и изържливост на глад,при кучетата борба за женската ,в развъдник на по правилни се пуска)тои ако е наяден ама хич не е смел ,никога наяден вълк не напада стадо(охранявано) щото го е страх и от хората и от чобанските кучета стига да не са страхливи ,тръгнат ли му обръща даже не чака да види дали могат да го удушат ,е ако не е ял много време тои си знае че или ше яде или ше мре ,да ама насреща си има кучета обикновенно физически силни и в добра кондиция ,между другото кучетата когато изгладнеят също не спазват иерархията започват по слабите да посягат на храната въпреки че знаят че ше ядът гиостеривцата от домината
още повече ,нападенията често са от единични вълци ,това са изгонени наи често млади вълци от глутницата и понеже те по трудно биха уловили дивеч се натискат краи стадата ,глада им притъпява страха и вдига агресията ,да ама го чакат няколко кучета дето не бягат ...така че симбен не е нужно да произвеждаш правилно да устояват в единоборство ...такъв филм няма напрактика залитанията в краионости кои би победил вълка или кучето са безплодни понякога единия понякога други ,аз залагам на кучето...преди всичко щото обстоятелствата са в негова полза

Pages: 1 ... 53 54 [55] 56
  Print  

Jump to: