Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 22, 2025, 22:55:46 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 46 47 [48] 49 50 ... 56
  Print  
Author Topic: Турски овчарски кучета - породи, отродия, кръстоски.  (Read 671486 times)
0 Members and 108 Guests are viewing this topic.
pitbul
Sr. Member

« Reply #705 on: May 24, 2011, 12:19:36 PM »

еииииииииииииииии Българйо кога ще направиш такива кучета,,,Българио,........НИКОГА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ

confused
пояснение....много по добри работни качества
За каква работа иде реч? Рингови бойци??? Ръстови гиганти?

Разберете бре хора, България си има идеалното куче, което просто трябва да съхрани. Куче което се е справяло перфектно със задачата си векове наред. Ако не беше така, какво е пречело на местните овчари бидейки векове в границите на Османската империя да подменят Шаровците с турските песове? Очевидно е, че не са го направили. Wink Жокерче: потърси информация за габаритите на вълка и мечката в Анадола и у нас и може да схванеш основната причина защо овчарите ни са си съхранили местното куче.
Тъй че МЕРСИ, но няма да правим "такива кучета" за щастие.

нито бойци нито гиганти...куче гледано в градски условия,никога не виждало пиле,камо ли овца,закарвам го на обора и тръгва със стадото.Става въпрос за овчарски инстинкт.Закарай 2 или 3г куче живело в града при стадо и гледаи чудо.
« Last Edit: May 24, 2011, 16:42:57 PM by KaraKitan » Logged
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #706 on: May 24, 2011, 16:37:43 PM »

Куче отглеждано в двор или апартамент да тръгне със стадото не е нещо рядко или невиждано при каракачанеца. В личната ми практика имаме няколко кучета, които не само тръгнаха със стадо, но и дълги години успешно го охраняваха. И то в планински райони с висока гъстота на едри хищници.

Иначе браво за твоя, че е тръгнал, сега остава да се докаже и срещу нападатели. cheers

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Ariman
Hero Member

« Reply #707 on: May 24, 2011, 16:43:38 PM »

Браво, след питанката ми има доста раздвижване с точни мнения за случващото се с турските кучета - да имаха наистина добро овчарско куче , но да развалиха всичко, така че дано България да не стига до това положение, въпреки че на там е тръгнала...

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
Pagan_fire
Hero Member

« Reply #708 on: May 24, 2011, 17:26:26 PM »

еииииииииииииииии Българйо кога ще направиш такива кучета,,,Българио,........НИКОГА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ

confused
пояснение....много по добри работни качества
За каква работа иде реч? Рингови бойци??? Ръстови гиганти?

Разберете бре хора, България си има идеалното куче, което просто трябва да съхрани. Куче което се е справяло перфектно със задачата си векове наред. Ако не беше така, какво е пречело на местните овчари бидейки векове в границите на Османската империя да подменят Шаровците с турските песове? Очевидно е, че не са го направили. Wink Жокерче: потърси информация за габаритите на вълка и мечката в Анадола и у нас и може да схванеш основната причина защо овчарите ни са си съхранили местното куче.
Тъй че МЕРСИ, но няма да правим "такива кучета" за щастие.

cheers  notworthy

"Искай съвет от този, който умее да побеждава самия себе си"
   Леонардо да Винчи
pitbul
Sr. Member

« Reply #709 on: May 25, 2011, 06:41:05 AM »

Куче отглеждано в двор или апартамент да тръгне със стадото не е нещо рядко или невиждано при каракачанеца. В личната ми практика имаме няколко кучета, които не само тръгнаха със стадо, но и дълги години успешно го охраняваха. И то в планински райони с висока гъстота на едри хищници.

Иначе браво за твоя, че е тръгнал, сега остава да се докаже и срещу нападатели. cheers

да каракитане,за това съм очарован,че на третата седмица 1чакал и 1лисица бяха мъртви.ас съм долу в полето,има и вълци но са по рядко.поздрави
pitbul
Sr. Member

« Reply #710 on: May 25, 2011, 08:01:31 AM »

Браво, след питанката ми има доста раздвижване с точни мнения за случващото се с турските кучета - да имаха наистина добро овчарско куче , но да развалиха всичко, така че дано България да не стига до това положение, въпреки че на там е тръгнала...
ариман здравей,горе долу си прав,но все още има чисти кангали които много добре вършат работа и неса на килограм,а са много стегнати и атлетични кучета.поздрави Wink
Ariman
Hero Member

« Reply #711 on: May 25, 2011, 08:21:56 AM »

Привет Питбулче, има истина, в това което казваш и не отричам че има много добри кангали!
   Умисъла ми беше,че и при тази порода наблюдаваме същия синдром, както при повечето овчарски кучета - омелезяването, кръстоските, ръст и килограми, използването на кучета за бой със себеподобни и прочее...губи се корена.
   При нас чистопородните кангали не са толкова много ,така че по думите ти разбирам, че явно си попаднал на хубаво куче,успех с него и не жали снимки!  cheers

pitbul
Sr. Member

« Reply #712 on: May 25, 2011, 11:07:58 AM »

Привет Питбулче, има истина, в това което казваш и не отричам че има много добри кангали!
   Умисъла ми беше,че и при тази порода наблюдаваме същия синдром, както при повечето овчарски кучета - омелезяването, кръстоските, ръст и килограми, използването на кучета за бой със себеподобни и прочее...губи се корена.
   При нас чистопородните кангали не са толкова много ,така че по думите ти разбирам, че явно си попаднал на хубаво куче,успех с него и не жали снимки!  cheers
благодаря ти от сърце за хубавите думи.по горе съм пуснал няколко снимки на новата смяна,за сега се очертават много сериозни,а за напред ще видим.като си ида на село ще щракна мама и тате обещавам.поздрави cheers
pitbul
Sr. Member

« Reply #713 on: May 25, 2011, 11:25:13 AM »

pitbul
Sr. Member

« Reply #714 on: May 25, 2011, 11:30:07 AM »

Ariman
Hero Member

« Reply #715 on: May 25, 2011, 12:59:44 PM »

Питбулче, не съм разбрал, че тези симпатяги са твой - дай повече информация за тях, родители, произход, впечатления...

pitbul
Sr. Member

« Reply #716 on: May 25, 2011, 13:10:50 PM »

Питбулче, не съм разбрал, че тези симпатяги са твой - дай повече информация за тях, родители, произход, впечатления...
родителите са при приятел както писах по горе,като си ида на село ще ги снимам и ще ги пусна
pitbul
Sr. Member

« Reply #717 on: May 25, 2011, 13:15:07 PM »

in_love in_love
pitbul
Sr. Member

« Reply #718 on: May 25, 2011, 13:22:38 PM »

специялно за Ариман cheers
Ariman
Hero Member

« Reply #719 on: May 25, 2011, 17:03:26 PM »

Браво,Питбулче, най - важното е, че са там където трябва да бъдат и вършат това, за което са създадени! cheers

Pages: 1 ... 46 47 [48] 49 50 ... 56
  Print  

Jump to: