Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Юбилейна изложба на български породи кучета, 24 септември 2022г. гр.Пловдив -Мемориал д-р Т.Гайтанджиев - резултати

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 12, 2025, 13:47:36 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 35
  Print  
Author Topic: Стари фотографии  (Read 357784 times)
0 Members and 5 Guests are viewing this topic.
Kastello
Jr. Member
**

« Reply #30 on: November 01, 2008, 21:36:18 PM »

Музейна сбирка -Тр. университет Ст.Загора
KARA
Full Member

« Reply #31 on: January 09, 2009, 10:08:18 AM »

Г-н Петров кажете си мнението за тази снимка-мисля че вече сте я виждали веднъж. smile
« Last Edit: January 09, 2009, 14:15:48 PM by KARA » Logged
petko
Hero Member

« Reply #32 on: January 09, 2009, 17:59:15 PM »

karak koi e gospodin petrov?

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
petko
Hero Member

« Reply #33 on: January 09, 2009, 18:29:27 PM »

lol ..da sega ia vidiah ,....vuv vanovia forum.kara prava si kucheto triabva da e bulgarsko ,karakachanite osven che sa go syhranili nishto drygo ne sa napravili ,nito sa go narekli na sebe si,ne shtoto sa skromni prosto niamat navika da patentovat..typi ovchari,pri tva nomadi,daje ne sa si pravili truda da si se snimat po bairite s kuchetata si ,naistina ne ne vseki karakchanin e imal fotoaparat ,no vse pak toi e bil izmislen,mojeha spoko da pratiat decata do solun da dokarat niakogo da gi uvekovechi ,ei taka za spomen,aman zaman kato presicaha granicata(koga oshte be razresheno) da pomoliat voennia reporter da gi shtrakne s vzetot nazam ot granicharia kuche.
vij bulgarite veche sa dryga rabota te naistina sa napravili mnogo za kucheto i s pravo to se naricha bok ,znachi nai goliamata im zasluga e che sa stupvali po sushtata zemia sys kucheto ,onazi zemia koiato otkradnaha ot vizantiicite barabar s pogranichnoto naselenie ,sledavashtata im zasluga e che go izvadiha ot stadata na karakachanite ,barar s ovcete im i sys samite tiah i gi "doblijiha oshte poveche do bulgarskot",sled tva oshte edna malka zasluga pochnaha da gi poiztrepvat malko barabar i s ludogorskoto (bulgarskoto de )gonche i pomiite i nakraianagolemia prinos syzdadoha klub nkbok.....e toi veche go dooformi

kude sa krakachanite nazad v zaslugite ,daje i tva niama da razberem ,zabeleji kolko klipcheta ima na karakachani v neta i kolko sa praveni v bg (predi demokraciata) Bulgaria skupa ,kolkoto i nepriatno da mi e da go kaja e car po pravene na istoria ,ele za etnosite a bulgaria e rodina na karakachanite ot 16 vek nasam  ....pri uslove che te sa elinizirani traki ,moje da se kaje che sa i ot predi asparuhovite bulgari tuk

petko
Hero Member

« Reply #34 on: January 09, 2009, 19:20:39 PM »

lol...mejdu drugoto gyrcite oshte davat nariadite si s podobna stoika  che i pushka

CheGevara
Jr. Member
**

« Reply #35 on: January 09, 2009, 19:41:19 PM »

lol...mejdu drugoto gyrcite oshte davat nariadite si s podobna stoika  che i pushka
Верно, че гръцките граничари носеха такива пушки до преди 10 години. Сега не знам  no Ся да не каже някой , че и кучето е гръцко  confused
petko
Hero Member

« Reply #36 on: January 09, 2009, 19:42:12 PM »

Верно, че гръцките граничари носеха такива пушки до преди 10 години. Сега не знам  no Ся да не каже някой , че и кучето е гръцко  confused
i ti li si bil gavazin be?

vijdal li si kak davat zapochest ,ebati maitapa ,she mi e stranno da gi vidia s kalalshnik ka li she go podmiatat
.....ako triabva da sme tochni pushkata edva li e syshtata ,makar i da e karabina
« Last Edit: January 09, 2009, 19:45:08 PM by rovshan » Logged

CheGevara
Jr. Member
**

« Reply #37 on: January 09, 2009, 20:08:02 PM »

vijdal li si kak davat zapochest ,ebati maitapa ,she mi e stranno da gi vidia s kalalshnik ka li she go podmiatat
.....ako triabva da sme tochni pushkata edva li e syshtata ,makar i da e karabina

Не съм бил гавазин ама съм ги виждал  :naughty:Мисля, че пушките им бяха по- дълки от тази на снимката. Ама те и толкова пазеха границата, минаваха отвреме на време да белосат пирамидите  biggrin
petko
Hero Member

« Reply #38 on: January 10, 2009, 12:46:35 PM »

Не съм бил гавазин ама съм ги виждал  :naughty:Мисля, че пушките им бяха по- дълки от тази на снимката. Ама те и толкова пазеха границата, минаваха отвреме на време да белосат пирамидите  biggrin
paziat ia na syvsem dryg princip ,e ne tolkoz strogo kato nashta ,vse pak edva li niakoi bi rygnal kum Bulgaria ,za obratnoto ne se pritesniavat tolkova ,po skoro biha ti dali politichesko ubejishte 

granicata se belosva tu ot bg tu ot gyrcia poveche nabliudavat ,sluchvalo se e da ....akam v grucko i kato se vyrna v zastavata da me chakat razyznavachi ,az pyrvo shtiah da otricham shtoto presichaneto na granicata se nakazvashe mnogo losho  lol,ma ro-to mi vika iskash li da ti pokaja kude si akal? ...i omeknah ,zaobiasniavah se che v nasho be mnogo golo i duhashe (puk niamashe lista lol) kazami da byda blagodaren che ne sa me grymnali ,po nashite zakoni togava ako gruk be vliazal taka (puk i bulgarin) s orujie ,imahme pravo da streliame bez preduprejdenie

da pitam ..kara pyk ti niakoi po erudiran ako smetne,tova kuche e granicharsko(ot karakachanska poroda mai lol) i ako triabva da sym tochen strajevo ,toest izpolzva se nai veche da dava haber i da hape ako se naloji .ta misulta mi tova "razvujdane" li e suzdalo porodata bylgarsko OVCHARSKO kuche .i da si pomisli i za oshte mnogoto podobni kucheta izpolzvani ili ne po prednaznachenie ili ne tochno v sushtata specialnost ili v stada bez zaplaha ot hishtnici ili kato onova, patu li beshe
imalo e i bash chobanski razbira se

ia sia da razgledame kuchetata  s  "privatiziranite" ovce ot dyrjavata prez 30te godini na minalia vek ....niama da se vrushtam oshte po nazad che she stane hepten frapirashto.kude sa bili tezi kucheta,ne samo che sa bili do edno sys stada te sa bili i v baira ,chesto i koshara sa niamali shtoto sa nomadstvali baia put si e v dvete posoki i kogato sa napraviali niakoi zaslon po skoro v sravnenie s tezi na "usednalite narodi"e bil pak vuv gorata ,ne vuv seloto tva e mnogo vajno za napadeniata ot hishtnici
ta tezi mi ti dokumentirani(shtot si mislia che realnata broika e poveche) 188 500 ovce ot kolko OVCHARSKI kucheta sa se ohraniavali pri she gi turia po 1 na 50, kucheta v razcveta na silite si .....3670 niakude vse CHOBANSKI ,nito edno ot tiah ne bi bilo ostaveno samo zaradi broikata ili ot patriotizym ili da se izpolzvalo za kakva da e dryga cel ...vkliuchitelno i granicharsko i sindjir kiopek.dostatychni li sa tezi kucheta ,koito sa bili poveche i v tochnata sreda da oformiat edna stabilna populacia ,populacia razvyjdana vuv vyzmojno nai tochnata sreda,uvajaemia ot vas i visokoerudiran ,gospodin Atanasov znae che imaenno tazi sreda e oformila kucheto a ne granichar kiopeka koito moje i da e karakachan ,obratnoto ne .za smetka na tova toi kazva ....che nomadite vzemali nagotovo ot socialno evoliuiralite narodi lol,tva go kazva toi i stava vypros za karakachanskoto kuche ,zer e chopnal lafa ot niakude za da go nagodi kum negovata si izdyrjana teoria ,da bih bil suglasen ako sporehme karakachanite li sa napravili turnovskata krepost ,ma da mi kaje che te ne mogat da syzdadat poroda mi e smeshno ot bok shte napraviat poroda ako mojeha da se vyrnat tezi vremena
znaesh li kolko raboti nauchih gospodin Atanasov dokato gledah jivotni i kolko greshki dopusnah ako az biah nasledstven chobanin kato tiah ,shtiah da gi znam oshte dokato rastiah predi da sym imal moi i kravi kucheta tezi hora sa izrasnalli s tova ,tva im e bilo ne samo rabotata tva im e bil jivota
 lol lol :lol:http://www.youtube.com/watch?v=B6pHSpZIlBg gamoton skilos

« Last Edit: January 10, 2009, 13:19:18 PM by rovshan » Logged

petko
Hero Member

« Reply #39 on: January 10, 2009, 16:13:45 PM »

oooo,joly gledam poddyrjate s gospodin Atanasov logichni tvurdenia ,ti mu zadavash vupros na koito znaesh otgovora a toi puk obicha da kazva ,i ot negovite usta zvuchi po dostoverno nali e erudiran,ne che ti nemojesh da vidish che na snimkite ne sa karakachani ovchari ,ma toi da go kaje ,i kvo she dokajesh che e bulgarsko voinishko kuche?

..ta pitai go toz ..manliher mislia che e ,bulgarski li e? za cyrvulite spor niama
vyv segashnata granichna policia a i bivshite granichni voiski kato beshse nok ...ili podobiata mu ,sledva li che kuchata biaha bok?

pp kara iskam da te pitam tova bylgarski voinik li e ili germanec (estestveno ot gdr) mobiliziran barabr s kucheto si ?

http://www.nsgp.mvr.bg/History/second_period.htm?ill=2
mamka mu neshte da se aktivira neshto ....te tuka e kara
« Last Edit: January 10, 2009, 18:13:37 PM by rovshan » Logged

KARA
Full Member

« Reply #40 on: January 10, 2009, 17:54:34 PM »

oooo,joly gledam poddyrjate s gospodin Atanasov logichni tvurdenia ,ti mu zadavash vupros na koito znaesh otgovora a toi puk obicha da kazva ,i ot negovite usta zvuchi po dostoverno nali e erudiran,ne che ti nemojesh da vidish che na snimkite ne sa karakachani ovchari ,ma toi da go kaje ,i kvo she dokajesh che e bulgarsko voinishko kuche?

..ta pitai go toz ..manliher mislia che e ,bulgarski li e? za cyrvulite spor niama
vyv segashnata granichna policia a i bivshite granichni voiski kato beshse nok ...ili podobiata mu ,sledva li che kuchata biaha bok?

pp kara iskam da te pitam tova bylgarski voinik li e ili germanec (estestveno ot gdr) mobiliziran barabr s kucheto si ?http://www.nsgp.mvr.bg/History/second_period.htm?ill=2
Къде да го видя  този войник.confused
Да-водим разговор с г-н Атанасов-уважавам знаещите и
винаги търся мнението им.Не знам защо това ви учудва.
Той с вас също водеше нормален диалог при Вано-но неразбрах вие защо сам направихте така че да ви сложат бан.Проблема си е ваш и аз не вземам отношение.На вас какво не ви се нрави в моите писаници-незнам Wink
petko
Hero Member

« Reply #41 on: January 10, 2009, 18:08:02 PM »

na syshtoto miasto de si izkopala strajara s karakachankata ima i granichar s nemec
ma za nego ne pitash kuv e

na gospodin Atanasov znaniata edva li sa ti neobhodimi za da vidish che na snimka e bulgarski voinik a ne pastir ,mislia che tursish ..otnoshenieto mu ,daje ne go i tyrsish ,iskash  da go izkaje

i ne mi govoriu na vie ako mojesh  ...znam che mojesh de doskoro na ti mi govoreshe ,daje na vypreki,sega vie ,gospodin ?ne e tozi nachina da mi pokajesh distanciranost i serioznost uvajenie ili tam kvoto si mislish   Wink

ot na vano foruma znaesh shto napusnah ,ma ne razbrah kuv e problema ?

KARA
Full Member

« Reply #42 on: January 10, 2009, 19:34:44 PM »

na syshtoto miasto de si izkopala strajara s karakachankata ima i granichar s nemec

na gospodin Atanasov znaniata edva li sa ti neobhodimi za da vidish che na snimka e bulgarski voinik a ne pastir ,mislia che tursish ..otnoshenieto mu ,daje ne go i tyrsish ,iskash  da go izkaje

i ne mi govoriu na vie ako mojesh  ...znam che mojesh de doskoro na ti mi govoreshe ,daje na vypreki,sega vie ,gospodin ?ne e tozi nachina da mi pokajesh distanciranost i serioznost uvajenie ili tam kvoto si mislish   Wink

Ти си много трудна личност   naughty
Опитвам се да съм любезна-но щом не искаш-давай по нашенски.
Не те дистанцирам-а винаги пиша така на хора които не познавам или уважавам.
За немската овчарка-да видях я но тя не ми направи такова впечатление. Wink
А снимката която качих я имах още преди да я намеря в нета-затова се допитах до г-н Атанасов-моята беше много мътна-бях я качила в ДОГ -ако си спомняш и не бях сигурна дали е български войник.
Сега моя отговор задоволява ли те naughty
vano
Guest
« Reply #43 on: January 10, 2009, 19:53:14 PM »

i ne mi govoriu na vie ako mojesh  ...znam che mojesh de doskoro na ti mi govoreshe ,daje na vypreki,sega vie ,gospodin ?ne e tozi nachina da mi pokajesh distanciranost i serioznost uvajenie ili tam kvoto si mislish   Wink

Петко с ква операционна система си Windows XP или Linux, та да взема да ти пратя едно tool-че да си инсталираш и да пишеш на кирилица, че особено дългите ти постове направо докато им прочета края и забравям началото.
petko
Hero Member

« Reply #44 on: January 11, 2009, 10:08:25 AM »

ot vista vano dooo kak mu beshe imeto beisik,to tva ezik mai beshe ma niama znachenie 

za pametta vano vzima ekstrakt ot ginko biloba ,pomaga i iogata

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 35
  Print  

Jump to: