Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. February 27, 2025, 23:26:13 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 10 11 [12] 13
  Print  
Author Topic: Кучета с неясен произход  (Read 185244 times)
0 Members and 5 Guests are viewing this topic.
Лайк
Newbie
*

« Reply #165 on: February 29, 2012, 11:37:13 AM »

Как става това - родителите черни, а децата черно бели, даже едното с преобладаващо бяло.
Абе учил съм биология ... ама не ми се връзва да няма едно поне черно.

Ето я и обявата:
продаваме 3 мъжки кученца и 1 женско от породата- българско овчарско куче. Родени са на 17.01 , ваксинирани са . прилагам и снимка на родителите цена 200 лв 0899879676 0888677655
http://www.kuchetata.com/obiava_41040.php

Ariman
Hero Member

« Reply #166 on: February 29, 2012, 13:12:55 PM »

Единствено по презумпция можем да приемем истинността на представената обява, камо ли да очаквате адекватно вярно заключение, а относно биологията, оставете я като комплексна наука - насочете се към генетиката, там бихте открили отговор кое, как се унаследява.
« Last Edit: February 29, 2012, 13:13:18 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
wagner
Newbie
*

« Reply #167 on: April 29, 2012, 16:53:23 PM »

за съжаление виждам че от 1998 година насам нищо не се е променило и разногласията продължават.
Едно време не толкова отдавна имаше основно каракачани(кучета де),немски овчарки и булонки.
Човек лесно правеше избор какво куче да си вземе.А сега само каракачаните се водят няколко породи.
Ми той човек ако иска да си вземе куче по - добре да не чете нищо предварително, иначе почва да се чуди дали няма на някоя изложба недорасляк като оня пазарджишки циганин Стефан Попов да му дисквалифицира кучето като кръстоска с ландзер( като преди това има 3-то място на друга изложба) или да избира на кои изложби да ходи на МАКК ли, на БОК ли.
Извинявайте ама аман от търгаши и от интересите им .
И май нещо не схващам но имбрийдингът навремето не се толерираше?
vano
Guest
« Reply #168 on: November 06, 2012, 07:39:06 AM »

Нещо интересно, написано в групата във фейсбук Smiley

Здравка Гешева:
Добре ,тогава!!!Ти си го изпроси!!!СТЕФАН ПОПОВ ПРОДАВАШЕ КУТРЕТА ОТ МАРТА ПО 400 ДОЛАРА И КУЧКАТА Я Е ЗАПЛОЖДАЛ НА АЗИАТЦИ!!!ОЩЕ НЕЩО!!!

Siana Manolska:
Predi 15-17 godini dinko hodi do velingrad s ba6ta mi( samo ve4er i to nqkolko godini podred s razli4ni jenski) da zaplojdat karaka4anki na edin kavkazec 4erno-bql . Nqma smisal zdravke da se zaqjda6 po golqma sam i pove4e sam vijdala i znaq. Ima o6te istorii za Dinko ama ne iskam to4no tuk da gi razkazvam Dido ot Bansko znae moje dosta i toi da vi kaje.
« Last Edit: November 06, 2012, 07:42:10 AM by vano » Logged
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #169 on: December 24, 2012, 15:26:13 PM »

#
Еко Ферма Елата
хахаха интересно ставало от време на време тука.. Относно сивата кучка на снимката.Да точно така .Направихме проверна относно породността на сивата кучка на Славейко от Ихтиман/имбред.3-4 на нея/ . Кучетата се бракуваха в последствие.Не искам да засягам никого но като гледам и Динко пише тук.. Та като ще си идваме на думата на тази кучица от снимката прабаба и-същата е и баба на Карабаш на Динко от Славейко доколкото знам. Коментарите ги оставям на вас. Незнам за друго но не е излъгал Тодор с проверките. Да така е -правят се и се показва много ясно ще се бракуват ли кучетата след това или не. Според мен е правилен подхода-но жалко ,че не всички го правят.
събота в 22:34 · Редактирано · Харесвам
#
Еко Ферма Елата Smiley
събота в 22:32 · Редактирано · Харесвам
#
Desislav Dimitrov
Росене а как бракувахте шибиловата линия по недоказана проверка
събота в 22:35 · Харесвам
#
Еко Ферма Елата
Не ги бракувах аз -брайкуваха ги други. Аз си бракувах само моите след като се уверих. За Шибил-ако имаш в предвид -дупнишките ,доколкото знам там се знаеше по кои кучета вървят -но нямам преки наблюдения. Аз съм доволен с направеното от мен ,че ги бракувах. Нямах никаква вина ,че не знаех -но поправих грешките на други-кой премълчава ,кой лъже.България е много малка и всичко излиза на яве. Кучката при Боре и Петър в Долна баня върви по същата кръв но след като отиде при тях в последствие се разкриха всички мръсотии-но вече всичко е чисто. Но те си го знаят де.Извиних се и на тях и съм им казал-въпреки че пак казвам аз нямах вина. Не е грешно когато не знаеш но грешно е когато го знаеш и да премълчиш или пък умишлено да излъжеш . А направете си сметка колко хора тук имат или нямат грехове...Аз заплодих кучката на куче и след като се родиха и се раздадоха кутретата -след това ми казаха информацията.При мен ми отне доста време но всичко проверих. Сега ми е спокойно .. Успех желая на всички колеги без значение от кой клуб ,порода или вяра да са те .Да сте живи и здрави всички и ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ.
събота в 22:59 · Редактирано · Харесвам
#
Desislav Dimitrov
Красе от Невестино друго казва и точно тези две кучета дето Явор ги е взел от адаша му не са от тази линия дето я бракуваха а вьрвят по рижия буян така че там си тьрсете проблема
събота в 22:40 · Харесвам

Това са цитати от тема във Фейсбук, към които не мога да остана безучастен!
Най-напред - Поклон пред Росен за показаната смелост и кураж да каже честно и ясно фактите такива каквито са! Въпреки плюнките които се изсипаха по негов адрес той показа че милее за чистопородността на кучето и това което му коства наистина много - да спре от развъждане част от кучетата си, които носят кръв от Мето, го направи именно и само в името на Каракачанското куче! Дай Боже повече такава воля и мерак на всички развъждачи!

Второ към Десислав Димитров от Дупница, наистина бракуването на кучета в Дупнишкия край се предприе пак поради същата причина - наличие на кръв от Мето в същите тези кучета. В района на Дупница преди 10 -на години остава да се ползва за разплод друга дъщеря на Мето - Деси (сестра на Меца на Славейко). Та не става да се мери с двоен аршин - за един да важи правилото да не използва кучетата с тази кръв, а друг да може! Няма как да стане това! Поне не в МАКК! Та въпросната Деси е баба на въпросния Шибил през баща. Това са фактите за да е ясно на всички!
« Last Edit: December 24, 2012, 15:28:26 PM by kennel Vucho » Logged
nasko
Newbie
*

« Reply #170 on: February 18, 2013, 21:23:16 PM »

Здравейте на всички.За първи път пиша във форума и още не се справям добре.Ще опитам тия дни да кача снимки на кучето ми за произхода,на което не знам много.Ще се радвам да си кажете мнението за него.Благодаря предварително.
nasko
Newbie
*

« Reply #171 on: February 27, 2013, 19:59:12 PM »

« Last Edit: February 28, 2013, 09:16:02 AM by KaraKitan » Logged
nasko
Newbie
*

« Reply #172 on: February 28, 2013, 20:21:22 PM »

благодаря за помощта.       мечо на 8м и 9,5м.Моля кажете си мнението.                                     
Ivanov
Full Member

« Reply #173 on: March 01, 2013, 02:26:07 AM »

Здравейте, аз пиша за първи път във форума, казвам се Иванов, търся информация за моето куче.

Намира се в село Скутаре, Пловдивско, казва се Гаспар, стапанина му беше едно момче от съседна държава, мисля че от Македония или от Сърбия, и той имаше две, но замина внезапно, загубих връзка с него, а на мен ми остави едното от кучетата си - това куче.

За кучето мога да кажа, че е много мило животно, но в същото време е върховен пазач, винаги преценява ситуацията и може да се превърне в същински звяр, ако някой се опита да припари наоколо в наше отсъствие. Не знам кой и какво са го учили, но всичко разбира.  biggrin

Ако вече не е ясно ФЕН СЪМ НА ПОРОДАТА!  biggrin

Ще съм много радостен, ако разбера произхода на Гаспар, както и какво си мислете за него.

« Last Edit: March 01, 2013, 02:32:34 AM by Ivanov » Logged
nasko
Newbie
*

« Reply #174 on: March 02, 2013, 18:08:47 PM »

не знам защо не се виждат,ще опитам пак.
Ivanov
Full Member

« Reply #175 on: March 17, 2013, 16:37:46 PM »

За моето разбрах, че вероятно не е КК, а мелез на кавказка овчарка. Има отлични работни качества, пази всичко във фермата, освен котките  smile
Nomad
Hero Member

« Reply #176 on: December 07, 2014, 20:48:44 PM »

Не знам защо я показвам,но старата ме жегна.Кара около десетата си година, взета като кутре някъде от разложко.Каква кръв тече в гените и е загадка,но лаят й и сухата и осанка те кара да я наблюдаваш дълго.Ако собственика и ме е взел на сериозно,може и да изскочи  нещо за нея, но за сега е просто Тара:

go6o_lud
Full Member

« Reply #177 on: April 02, 2015, 08:09:45 AM »

Искам да попитам, дали някой от интересуващите се от историята на породата хора, има информация за КК от района на Копривщица? Чувал съм разкази на хора, които не са от този район да хвалят копривщенските овчарски кучета, тъй като там се гледат много животни и е полу-планински район? Познат на баща ми е от северна България и казва, че дядо му едно време е взимал копривщенски кучета за овцете му  confused

Георги Кънчев
go6o_lud
Full Member

« Reply #178 on: April 03, 2015, 08:26:12 AM »

Никой ли няма подобна информация  no

Георги Кънчев
go6o_lud
Full Member

« Reply #179 on: April 22, 2015, 11:35:52 AM »

В подкрепа на твърденията ми за Копривщица, ще допълня 2 линка. Невъзможно е по време на Игото още този град да е водещ по отглеждане на овце и да не са произлязли кучета от там според мен.  confused hmm И до ден днешен хора отглеждат многобройни стада там, а в района има хищници..

http://e-vestnik.bg/18950

Тук в абзаца за "Джелеп" е описано за скотовъдите от Копривщица.

http://www.bgjourney.com/Bit%20t%20Kultura/Djelepi%20i%20beglikchii/Djelepi%20i%20beglikchii%201.html

Георги Кънчев
Pages: 1 ... 10 11 [12] 13
  Print  

Jump to: