Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 04, 2025, 13:56:35 PM

Login with username, password and session length

Pages: [1] 2 3 ... 13
  Print  
Author Topic: Кучета с неясен произход  (Read 208842 times)
0 Members and 3 Guests are viewing this topic.
Mad Max
Hero Member

« on: November 01, 2008, 13:43:29 PM »

Откривам тази тема, в която потребителите на форума могат да задават въпроси относно произхода на кучетата си. С молба към ръководството на МАКК, ако имат информация относно дадено куче, или то фигурира в архивите на асоциацията да я публикуват в отговор на хората, търсещи истината за произхода на кучетата, които стопанисват.

пс. Нека ако МОД прецени, прехвърли някои постове от "НЕчистокръвни/мелези/" тук в тази тема.

Mad Max
Hero Member

« Reply #1 on: November 01, 2008, 13:49:49 PM »

Нека потребителите, изискващи отговори на въпросите си бъдат максимално подробни в информацията с която разполагат.

Започваме с въпросите, относно произхода на кучетата стопанисвани от Димитър Балчев.

"кучето е купено от Славейко Балджийски гр.Ихтиман оценки от МАКК;Шампион х3 ,съдии;Светлин Стоев,Венелин Динчев"

"Яшар, кучето е произведено и купено от бай Славе Симеоновия гр.Разлог. Оценки от екстериорни изложби;3хСАС,1хВОВ,2хотличен "

"Панчо, кучето е произведено и купено от Илия Джепков гр.Гоце Делчев. Оценки;4хСАС,5хотличен "

"...кучето е произведено и купено от Джамал Айвазов гр.Сатовча; оценки от БРФК;6хСАС,3хСАСIB, оценки от МАКК;мн.доб.1,Шампион х3 "

"кучето е произведено и купено от Юлиан Страхилов кв.Настан гр.Девин оценки от БРФК 3хотличен,САСх2 ,съдии;Иван Димитров,Емин Гичмен"

"кучето е произведено и купено от Сашо/Бизона/ гр.Разлог ,оценки от БРФК;2х отличен;съдии;Иван Димитров,Емин Гичмен"

« Last Edit: November 01, 2008, 14:56:19 PM by Mad Max » Logged

Balchev-Balkan
Jr. Member
**

« Reply #2 on: November 01, 2008, 14:48:49 PM »

clap clap clap clap clap clap clap naughty

,,САМО СЛАБИТЕ СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ПОРЯДЪК . СИЛНИТЕ ВЛАДЕЯТ И ХАОСА ......... ,,
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #3 on: November 02, 2008, 15:18:47 PM »

г-н Балчев, кучето Пальо, преди да отиде в Славейко, знаеш ли от къде произлиза? Или просто купуваш куче "фантом" без ясен произход само защото ти харесва?
Кучето Пальо беше представено за пръв път на изложба на МАКК в Пловдив 2005 г.! Действително кучето има сравнително типичен за Каракачанско куче екстериор и съответно беше оценено като такова! Но по късно след като щателно се разрови произхода на кучето се получи че "не всичко което блести е злато"!! Сега драги ми г-н Балчев, разбирате ли защо вече на изложби на МАКК се представят кучетата в два ринга - едните с ясен произход в единия, а в другия кучета дори и добре изглеждащи, но не с напълно установен произход! Причината е именно тази - да не стават подобни грешки! Знам, сега ще ни нападат - ето правят кучето шампион по изложби на МАКК, да така беше  - пак казвам кучето има екстериорни характеристики на Каракачанско куче и ако нямаш информация за произхода му или не го провериш по потомство, не можеш да си сигурен! Така беше преди, сега вече не е така и ако наистина на някой му се струва странно представянето на кучета в два ринга на изложби на МАКК - ето това е основната причина! Та проблема при Пальо е по майчина страна! Ако имаш желание да научиш нещо знаеш как да го направиш! Wink
Mad Max
Hero Member

« Reply #4 on: November 02, 2008, 15:44:23 PM »

Аз пък много уважавам тази идея и я подкрепям.
Мисля, че втори ринг на екстериорните изложби организирани от МАКК дават възможност на собствениците на кучета с екстериора /или близък такъв/ на каракачанското куче /макар и кръстоски, или с неясен произход/ да ги изкарат там и да покажат красотата на животните си.
 cheers

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #5 on: November 02, 2008, 15:51:33 PM »

Така е! И не само не ме разбирайте погрешно - в ринг 2 мгат да се покажат и чистопородни Каракачански кучета които са с изяснен произход но не са произведени в развъдната дейност на МАКК! Именно там е местото да препоръчаме на собствениците на такива кучета да станат членове на МАКК и да се съревновават с другите кучета представени в официалният ринг на Асоциацията! Това е пътя - сам съм се убедил в това!
Shibil
Newbie
*

« Reply #6 on: November 02, 2008, 15:59:26 PM »

Здравеите аз сам от скоро вав този форум и много ми харесва.Знаете ли нещо за ку4е което се подвизаваше по Старазагорския краи като Аилясковото ку4е.Имам Мъжкар по него и моя ку4ка.Ако има нещо мешано да го отстрелям.Ако има и снимки, благодаря много предварително. Wink
Balchev-Balkan
Jr. Member
**

« Reply #7 on: November 02, 2008, 17:33:09 PM »

г-н Балчев, кучето Пальо, преди да отиде в Славейко, знаеш ли от къде произлиза? Или просто купуваш куче "фантом" без ясен произход само защото ти харесва?
Кучето Пальо беше представено за пръв път на изложба на МАКК в Пловдив 2005 г.! Действително кучето има сравнително типичен за Каракачанско куче екстериор и съответно беше оценено като такова! Но по късно след като щателно се разрови произхода на кучето се получи че "не всичко което блести е злато"!! Сега драги ми г-н Балчев, разбирате ли защо вече на изложби на МАКК се представят кучетата в два ринга - едните с ясен произход в единия, а в другия кучета дори и добре изглеждащи, но не с напълно установен произход! Причината е именно тази - да не стават подобни грешки! Знам, сега ще ни нападат - ето правят кучето шампион по изложби на МАКК, да така беше  - пак казвам кучето има екстериорни характеристики на Каракачанско куче и ако нямаш информация за произхода му или не го провериш по потомство, не можеш да си сигурен! Така беше преди, сега вече не е така и ако наистина на някой му се струва странно представянето на кучета в два ринга на изложби на МАКК - ето това е основната причина! Та проблема при Пальо е по майчина страна! Ако имаш желание да научиш нещо знаеш как да го направиш! Wink
........Да копувам ги без да ме интерисува произхода им :naughty:защото мога да си го позволя,то  вашите с ясен произход ги видях колко струват :naughty:как така куче което ви е заблудило печели три поредни изложби,всички ли сте заблудени, че не го преценихте от първия път :naughty:и когато стана не-удобно ,вече е мелез :confused:затова ви е страх да вкарате непознато куче в ринга ,за да не станете за смях :naughty:очаквам още версии за произхода на другите ми кучета,за да не стават грешки отново cheers

,,САМО СЛАБИТЕ СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ПОРЯДЪК . СИЛНИТЕ ВЛАДЕЯТ И ХАОСА ......... ,,
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #8 on: November 03, 2008, 05:54:07 AM »

Балчев, мисля че вече прекаляваш!!!
Виж добре какво съм написал по-горе по отношение на "преценката" на кучето!!
Щом като можеш "да си ги позволиш" - бъди здрав! Аз за нищо на света не бих си позволил лукса да гледам в двора си куче с неясен произход, пък ако ще и златно да е! Това е разликата между теб и мен!
 Мисля че приключихме!!!
S.Diamandiev
Newbie
*

« Reply #9 on: November 08, 2008, 06:48:09 AM »

Така е! И не само не ме разбирайте погрешно - в ринг 2 мгат да се покажат и чистопородни Каракачански кучета които са с изяснен произход но не са произведени в развъдната дейност на МАКК! Именно там е местото да препоръчаме на собствениците на такива кучета да станат членове на МАКК и да се съревновават с другите кучета представени в официалният ринг на Асоциацията! Това е пътя - сам съм се убедил в това!
За вас може и да е така , но за другите които участват едва ли.
Значи 2 ринга, едните ''доказани'' , другите ''съмнителни''. А кои може да застане зад чистите кучета в МАКК.? С какви аргументи? И защо трябва да са два, за да се изнудват хората да стават членове на <МАКК ли? Това че Вие сте решил да смените виждането си по даден въпрос, означава ли че всички други трябва да го правят....
И не съм съгласен че куче побеждавало не един път, изведнъж стана някакво. Защо когато всичко в МАКК беше ОК, истината не излезе на яве.
innuendo
Jr. Member
**

« Reply #10 on: November 08, 2008, 10:13:28 AM »

S.Diamandiev, ама никой не ви кара да водите куче на дадена изложба, щом не ви харесва регламента за провеждането й... все пак това е изложба на МАКК и тя има право да въведе определени правила... а щом даден участник запише кучето си, то явно приема тези правила...  Wink
petko
Hero Member

« Reply #11 on: November 08, 2008, 10:31:29 AM »

За вас може и да е така , но за другите които участват едва ли.
Значи 2 ринга, едните ''доказани'' , другите ''съмнителни''. А кои може да застане зад чистите кучета в МАКК.? С какви аргументи? И защо трябва да са два, за да се изнудват хората да стават членове на <МАКК ли? Това че Вие сте решил да смените виждането си по даден въпрос, означава ли че всички други трябва да го правят....
И не съм съгласен че куче побеждавало не един път, изведнъж стана някакво. Защо когато всичко в МАКК беше ОК, истината не излезе на яве.
ти какво искаш?всичко на едно мисато и после да се чудиш кое кво е ?ако кучето е стока според макк и човека желае да играе по правилата според макк ще иде в първи ринг....сега ще кажеш защо според макк ,еми защото макк ше го отнесе оня с мележака де иска да го вкара направо в а групата ше се кефи отстрани ако му мине номера<няма ме уцгуди някои бокчия с доказан мележак да се нареди само зарди сеира ,на тези най ням да им уйдисват правилата точно като на теб,ако искаш всичко на едно мисто има и друг вариант пишеш си кьопека бок ,ходиш да ти напечатат родословие и вече си с чисто куче ,за титла вече май се плаща допълнително незнам

не си съгласен че куче побеждава не един път и става някакво ....те там е разликата мевду макк и бок
в единия случаи се напечатва родословие ,ти знаеш колко стръва то(не говоря за пари) после се вадят кучета които имат екстериорно сходство с българските ,метнало се е на мама бок а гените на тати алабаи си спят ,показват го на изложба, става ,недай си боже да е едро ,правят го шампион ,после става елитен разплодник ,нацъква няколко стотин мележачета и .....ама тва куче довчера беше шампион с родословие бе как ше е  мелез и се започва едно плюене обвинение ,изгарят на хората в личен а и\"патриотичен план,нагажда се нов стандарт по новите модели ,изопачава се история ма такива били кучетата ,ма едри ма сто кила ма голи били ......колкот си може да замяса от \"историческа гледна точка\" на българското и със сменен стандарт .....без тя бокчийски истории моля ,ако смяташ че имаш куче можеш да пробваш ,ако ли не ходи лайката да ти го оценява

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
S.Diamandiev
Newbie
*

« Reply #12 on: November 08, 2008, 15:53:51 PM »

:clap:PENCHO, Защо да се чудя кое какво е. Ти да не вярваш сляпо на всичко което ти се каже. Или за теб има само два цвята. Аз не съм ходил на изложба заради евентуална интрижка, но /за мен/ , лично това отношение показва пренибрежение към всички останали участници. Но е и вярно че които му се ходи на изложба, трябва да се съобразява с неините правила... Като цяло ме интересуваше , как си доказвате на вас, в 1 ринг, чистопородноста на кучетата.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #13 on: November 10, 2008, 12:16:53 PM »

:clap:PENCHO, Защо да се чудя кое какво е. Ти да не вярваш сляпо на всичко което ти се каже. Или за теб има само два цвята. Аз не съм ходил на изложба заради евентуална интрижка, но /за мен/ , лично това отношение показва пренибрежение към всички останали участници. Но е и вярно че които му се ходи на изложба, трябва да се съобразява с неините правила... Като цяло ме интересуваше , как си доказвате на вас, в 1 ринг, чистопородноста на кучетата.

Г-н Диамандиев,
мисля че подробно бях обяснил в по-горните си постове защо са два ринга и какъв е реда! Не считам че МАКК изнудва някой да стане или да не стане член - това е пълен абсурд! Членството в МАКК е доброволно и в тази Асоциация членуват хора които дори не отглеждат куче! А що се отнася до правилата то те са такива и който му харесва играе който не му харесват не играе - това е! На Вас едва ли Ви харесва като се качите в градския транспорт да си купувате билетче! Но ако имате билетче - возите се, ако не - слизате! Това са правила понякога не ни харесват, но трябва да се спазват!
Да, за чистопородността на кучетата в ринг 1 има кой да отговаря - знае им се произхода доста назад още повече че са проверени и по потомство и е инбридирано по повечето от тях! Никой разбира се не е застрахован от грешки - важното е те да се признават!
Понеже лично към мен отправяте мнението си - да аз открих истината за автентичното куче на България и го наричам Каракачанско и не съм съгласен с визията на кучето което се налага по изложби като БОК! Това е отдавна коментирано и не искам да се повтарям - всеки трябва да види истината сам!
stoil_dinev
Newbie
*

« Reply #14 on: November 10, 2008, 18:24:14 PM »

Г-н Диамандиев,
мисля че подробно бях обяснил в по-горните си постове защо са два ринга и какъв е реда! Не считам че МАКК изнудва някой да стане или да не стане член - това е пълен абсурд! Членството в МАКК е доброволно и в тази Асоциация членуват хора които дори не отглеждат куче! А що се отнася до правилата то те са такива и който му харесва играе който не му харесват не играе - това е! На Вас едва ли Ви харесва като се качите в градския транспорт да си купувате билетче! Но ако имате билетче - возите се, ако не - слизате! Това са правила понякога не ни харесват, но трябва да се спазват!
Да, за чистопородността на кучетата в ринг 1 има кой да отговаря - знае им се произхода доста назад още повече че са проверени и по потомство и е инбридирано по повечето от тях! Никой разбира се не е застрахован от грешки - важното е те да се признават!
Понеже лично към мен отправяте мнението си - да аз открих истината за автентичното куче на България и го наричам Каракачанско и не съм съгласен с визията на кучето което се налага по изложби като БОК! Това е отдавна коментирано и не искам да се повтарям - всеки трябва да види истината сам!
notworthy clap

"- Ами кучета?
- Само Каракачан стига! Те другите няма и да посмеят - тяхна работа ли е вълк да гонят!"
Pages: [1] 2 3 ... 13
  Print  

Jump to: