sensation
Jr. Member

|
 |
« Reply #150 on: June 08, 2011, 17:24:15 PM » |
|
Само да добавя за „тестовия инбридинг” като метод за „проверка на чистопородност” и къде виждам нелогичност за себе си - (пример)ако „градя” линия просто в/у някакъв екземпляр дори няма да смея да се наричам развъдчик, защото това би било просто един кучкарлък на махленско ниво! Тогава идва момента с тестовия инбридинг, от която връзка получавам 8,10 кутрета, но за да добия представа вобще какво се е получило ми трябва минимум една година от живота на тези екземпляри(ако не няколко поколения), през която година аз продължавам да правя връзки и произвеждам кучила, идва момента в който кучетат са достатъчно развити, за да могат да получат експертна оценка (например от там където членувам) и се оказва че развъждането ми отива на вятъра, защото са ми се родили санбернарчета…но проблема тогава не е само мой, тъй като съм пръснал "заразата" и в други развъдници, но в цял свят се практикува, всяко стадо си има мърша,нали така!
Тук си абсолютно прав. Аз многократно съм изказвал това становище че загубата на време да се проверява някакво неизвестно куче е изцяло за сметка на развъдчика. Още повече че разочарованието се крие най-накрая и риска да отидат години труд на вятъра е наистина голям. Но в крайна сметка всеки решава сам как да развива развъдната стратегия. МАКК не може да бъде тоталитарна организация и да забранява или пък да налага на развъдчика как да развъжда. Разбира се в рамките на чистопородното развъждане. И в тази връзка "тестовия инбридинг дава възможност на някой развъдчик да работи с някакво куче което му допада страшно и като характер и като екстериор, но с непроследен произход. За съжаление пак повтарям - това отнема страшно много време и нерви. Все пак решението как да постъпи е свободно право на всеки Наско тия кучета от кое кучилоса. Не увъртайте нещата даите точно бащата и майката на кучетата да знаят всичките кои кучета са мелези. Нали вървехте и при малкото съмнени е ги кастрирахте. Росен по това куче МЕТО НЯМА КУЧЕТА ТА ДА ПРАВИ ИМБРИДИНГ. Не си измивайте ръцете със това куче. Аз отдавна ви казвам че тоя ги хваща от улицата и ги продава като КАРАКАЧАНСКИ. по кучето мето е кучка джени ....кучилото е от Мангал и Меца (тя умира три месеца след раждането) Освен казаното до тук, остава неясно защо се плоди с кучета на които със сигурност се знае, че имат проблеми с произхода. ....
|
|
|
|
|
|
|
aborigen
|
 |
« Reply #151 on: June 08, 2011, 19:01:26 PM » |
|
Само да добавя за „тестовия инбридинг” като метод за „проверка на чистопородност” и къде виждам нелогичност за себе си - (пример)ако „градя” линия просто в/у някакъв екземпляр дори няма да смея да се наричам развъдчик, защото това би било просто един кучкарлък на махленско ниво! Тогава идва момента с тестовия инбридинг, от която връзка получавам 8,10 кутрета, но за да добия представа вобще какво се е получило ми трябва минимум една година от живота на тези екземпляри(ако не няколко поколения), през която година аз продължавам да правя връзки и произвеждам кучила, идва момента в който кучетат са достатъчно развити, за да могат да получат експертна оценка (например от там където членувам) и се оказва че развъждането ми отива на вятъра, защото са ми се родили санбернарчета…но проблема тогава не е само мой, тъй като съм пръснал "заразата" и в други развъдници, но в цял свят се практикува, всяко стадо си има мърша,нали така!
Тук си абсолютно прав. Аз многократно съм изказвал това становище че загубата на време да се проверява някакво неизвестно куче е изцяло за сметка на развъдчика. Още повече че разочарованието се крие най-накрая и риска да отидат години труд на вятъра е наистина голям. Но в крайна сметка всеки решава сам как да развива развъдната стратегия. МАКК не може да бъде тоталитарна организация и да забранява или пък да налага на развъдчика как да развъжда. Разбира се в рамките на чистопородното развъждане. И в тази връзка "тестовия инбридинг дава възможност на някой развъдчик да работи с някакво куче което му допада страшно и като характер и като екстериор, но с непроследен произход. За съжаление пак повтарям - това отнема страшно много време и нерви. Все пак решението как да постъпи е свободно право на всеки Наско тия кучета от кое кучилоса. Не увъртайте нещата даите точно бащата и майката на кучетата да знаят всичките кои кучета са мелези. Нали вървехте и при малкото съмнени е ги кастрирахте. Росен по това куче МЕТО НЯМА КУЧЕТА ТА ДА ПРАВИ ИМБРИДИНГ. Не си измивайте ръцете със това куче. Аз отдавна ви казвам че тоя ги хваща от улицата и ги продава като КАРАКАЧАНСКИ. по кучето мето е кучка джени ....кучилото е от Мангал и Меца (тя умира три месеца след раждането) Браво разбрахме че не са от улицата,а се разбраха майката и бащата. Тая джени на коцето от Таваличево ли е. Каква е на Мангала и на Меца. Дай точно Мангала и Меца по кои кучета вървът.Та давидиме инбридинга как върви. Ако може и снимка на Меца да пуснеш.
|
|
|
|
|
|
|
SIMBEN
|
 |
« Reply #152 on: June 08, 2011, 21:41:35 PM » |
|
Тя тази работа заприличва малко на полицейско разследване. Където трябва и пред когото трябва нещата са изяснени. В случая едва ли е приложим закона за правото на свободен достъп до информация. Достатъчно се изговори за принципите, процесите и мотивите функция, от които е този частен случай. 
|
|
« Last Edit: June 08, 2011, 21:43:12 PM by SIMBEN »
|
|
"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО." (Екзюпери, Малкият принц)
|
|
|
Ariman
|
 |
« Reply #153 on: June 08, 2011, 22:03:31 PM » |
|
Пред нас не бива да бъдат изяснени - защо?! За това ли се изписаха тези страници,защото всичко е ясно?
|
|
« Last Edit: June 08, 2011, 22:09:20 PM by Ariman »
|
|
Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #154 on: June 09, 2011, 17:30:05 PM » |
|
Симбен, не мога да разбера последния ти поуст, въпреки че както предполагам има причина за това. Но все пак като публично представени личности тук (с работата си), вие сте хората на въпросите, за отговаряне имам предвид.  В смисъл всеки приема поздравления за добрите кучета, които е произвел и предполагам неминуемо това го радва, когато го поздравяват. Ама медалът винаги има две страни за жалост - както стана въпрос по-горе къде от неописано наследство, къде от опит-грешка, къде от стечение на обстоятелства. Та в този ред на мисли в този форум "титулярите" имат уникален наистина (по българските измерения) шанс да получават градивна критика от позитивно настроени съфорумци. А не от разлигавени и разпенени сеирджии и катили. Лично аз смятам, че в уважение към тези хора, си заслужава да им се отговори. Хората, които месеци и години подред изразяваха съпричастност и радост към хубавите кучета, произвеждани от вас. Нет ответ, нет проблем не е решение на въпроса. Поздрави! 
|
|
|
|
По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #155 on: June 10, 2011, 17:19:00 PM » |
|
И чисто психологически - тука като цяло са се събрали последните хора, имащи вяра в доброто - буквално и преносно. Като чета и слушам, наистина съфорумците са хора, търсещи "острова". Убеден съм, че всички се кефим на честното отношение и прозрачността, която тук винаги е била движещата сила. Лично аз не мога да разбера защо титуляра на развъдник "Тито" една седмица не казва нищо по въпроса, който касае негови кучета до колкото разбирам?!? Естествено, ако не е възпрепятстван с достъп до е-нет или нещо от сорта. Но е нормално за хора, свикнали на добри и прозрачни отношения, да ги изискват във всяка една дискусия. Не вярвам да е обидно за някого (нито персонално, нито съвкупно), нито пък в крайна сметка породилата се дискусия е някаква сензация. Напротив - аз смятам, че е много градивна и раздвижи форумното пространство в положителен смисъл.
|
|
|
|
По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
|
|
|
vlado
|
 |
« Reply #156 on: June 11, 2011, 14:16:43 PM » |
|
И чисто психологически - тука като цяло са се събрали последните хора, имащи вяра в доброто - буквално и преносно. Като чета и слушам, наистина съфорумците са хора, търсещи "острова". Убеден съм, че всички се кефим на честното отношение и прозрачността, която тук винаги е била движещата сила. Лично аз не мога да разбера защо титуляра на развъдник "Тито" една седмица не казва нищо по въпроса, който касае негови кучета до колкото разбирам?!? Естествено, ако не е възпрепятстван с достъп до е-нет или нещо от сорта. Но е нормално за хора, свикнали на добри и прозрачни отношения, да ги изискват във всяка една дискусия. Не вярвам да е обидно за някого (нито персонално, нито съвкупно), нито пък в крайна сметка породилата се дискусия е някаква сензация. Напротив - аз смятам, че е много градивна и раздвижи форумното пространство в положителен смисъл.
Всеки ,които работи греши!Затова предлагам да се открие тема СКЕЛЕТИ В ГАРДЕРОБА 
|
|
|
|
|
|
|
aborigen
|
 |
« Reply #157 on: June 11, 2011, 18:57:54 PM » |
|
Всеки ,които работи греши!Затова предлагам да се открие тема СКЕЛЕТИ В ГАРДЕРОБА  Прав си Владо всеки греши. Сега да ви обясна аз за тая кучка Джени че нещо тия където всичко са проверили си мълчът.  Ако бъркам нека ме поправят Джени е дъщеря на МЕЦА И ШАБАН НА СЛАВЕЙКО.Черно бяла на цвят. Та тая Джени Славейко я дава на Рангел да се укучи.Колко кучила има от нея само Рангел си знае. После Славейко я дава и на Динко Катев да я у кучи.Та явно има доста МЕЛЕЗИ по тая ДЖЕНИ. Та може във тоя развъдник Тито да няма нито едно истинско куче.  Но пак ви повтарям може да е друга ДЖЕНИ.
|
|
|
|
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
 |
« Reply #158 on: June 11, 2011, 20:10:16 PM » |
|
Такива кучки и кучета има много, но попаднали при едни хора са истински а при други мелези  ама никой не признава 
|
|
|
|
|
|
|
sensation
Jr. Member

|
 |
« Reply #159 on: June 11, 2011, 20:50:33 PM » |
|
Такива кучки и кучета има много, но попаднали при едни хора са истински а при други мелези  ама никой не признава  Как ще се признава като ще падне реномето .... 
|
|
|
|
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
 |
« Reply #160 on: June 11, 2011, 21:16:28 PM » |
|
Такива кучки и кучета има много, но попаднали при едни хора са истински а при други мелези  ама никой не признава  Как ще се признава като ще падне реномето ....  Верно  и след реномето и клиентелата 
|
|
|
|
|
|
|
|
Светла
|
 |
« Reply #162 on: June 12, 2011, 09:52:02 AM » |
|
|
|
|
|
„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА” Джек Лондон
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #163 on: June 12, 2011, 13:05:33 PM » |
|
Всеки ,които работи греши!Затова предлагам да се открие тема СКЕЛЕТИ В ГАРДЕРОБА  Прав си Владо всеки греши. Сега да ви обясна аз за тая кучка Джени че нещо тия където всичко са проверили си мълчът.  Ако бъркам нека ме поправят Джени е дъщеря на МЕЦА И ШАБАН НА СЛАВЕЙКО.Черно бяла на цвят. Та тая Джени Славейко я дава на Рангел да се укучи.Колко кучила има от нея само Рангел си знае. После Славейко я дава и на Динко Катев да я у кучи.Та явно има доста МЕЛЕЗИ по тая ДЖЕНИ. Та може във тоя развъдник Тито да няма нито едно истинско куче.  Но пак ви повтарям може да е друга ДЖЕНИ. Ники, гръмки заключения правиш за Тито. Очевидно е, че имате търкания с Росен, но не е коректно да отричаш автоматично всяко куче родено в развъдник Тито. Това че няколко кучета са се оказали за брак( и то не по вина на самият развъдчик!) не омаловажава огромният принос на развъдника за съхраняване на Костенските линии кучета. Десетки са каракачанските кучета произведени от Рангел и Петьо, с които работят любители от цялата страна. Проблема с потомците на кучето Мето отдавна е решен в МАКК. Нито един потомък на това куче никога не е фигурирал в регистрите и няма да видите такъв в ринг 1 на изложбите. Инфекцията "Мето" навлиза из страната чрез две негови дъщери- сивата с бели крака Меца и бяло-черната Деси. И двете бяха с добър екстериор и развъждани с чисти кучета дадоха потомци с екстериор не будещ особено подозрение. Едва при по-късен инбридинг се появиха нетипични екземпляри и тогава тръгна да се разплита кълбото. Това е и причината доста хора до тогава да развъждат от тази кръв без да подозират какво се крие назад в предците. Всички потомци на Меца и Деси не са допуснати до регистъра на МАКК.
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
vlado
|
 |
« Reply #164 on: June 12, 2011, 18:35:38 PM » |
|
Кaто имa инфeкция имa лeкaрство, a дa сe нaдявaмe чe щe имa и имунитeт зaщото гaрдeробa щe сe нaпълни и скeлeтитe щe зaпочнaт дa излизaт нaвън!
|
|
|
|
|
|
|
|