Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 04, 2025, 12:54:14 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 13
  Print  
Author Topic: Кучета с неясен произход  (Read 208791 times)
0 Members and 6 Guests are viewing this topic.
kennel Kyurenitsa
Hero Member

« Reply #120 on: June 06, 2011, 16:38:48 PM »

поздрави за Росен,
пп Питал си един "съфорумец" Влади се казва,  как се развива кучката която бях взел от теб....
след малко отивам при човека дето съм му я дал с "обяснение"- за да ти я снимам и ще ти я кача  Wink

пп чудех се защо ли вчера ме държа един час на телефона, Росене....
 naughty  eek
де поясним за плюнчовците от другите форуми (визирам Евтим и приятели)
тези кучета от това кучило, никога не са били в родословната книга на МАКК
връзката е нарочно направена !
и кучилото е инбредно за да се провери достоверна ли е информацията за кръв дошла при връзка с разложко куче .
ноо грешката е на Росен че не ни е предупредил а е гледал да махне кутретата !
кучката тогава ми я даде за една стотинка !!!

пп до сега Росен трябваше да е дал пояснение в тази връзка а не да се прави на сляп и глух.

http://www.facebook.com/pages/Karakachan-dog-Kennel-Kyurenitsa/119244154787012?ref=sgm

НАШИТЕ КУЧЕТА НЕУТРАЛИЗИРАТ АТАКИ НА ХИЩНИЦИТЕ !
rex
Hero Member

« Reply #121 on: June 06, 2011, 18:01:17 PM »

Добре де, в крайна сметка наистина някой няма ли да каже какви са родителите на тези кучета?
И като не е в родословната книга на МАКК, могат ли такива кучета да носят заставката на развъдник, лицензиран в селекционната програма на асоциацията? По такъв начин не се ли подвеждат хората, които като видят заставка "Тито", ще си помислят че такова куче си е част от нормалната селекция?
Баси, при наличието на криви и нетипични кучета някой не носи ли отговорност за това? Сигурно им е супер весело на собствениците на подобни кученца ...

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #122 on: June 06, 2011, 18:37:06 PM »

Добре де, в крайна сметка наистина някой няма ли да каже какви са родителите на тези кучета?
И като не е в родословната книга на МАКК, могат ли такива кучета да носят заставката на развъдник, лицензиран в селекционната програма на асоциацията? По такъв начин не се ли подвеждат хората, които като видят заставка "Тито", ще си помислят че такова куче си е част от нормалната селекция?
Баси, при наличието на криви и нетипични кучета някой не носи ли отговорност за това? Сигурно им е супер весело на собствениците на подобни кученца ...
Като се дава кутрето родителите са супер родословни  Wink а после станало е грешка   hmm Нямали в МАКК кой да следи за такива случаи  confused
sensation
Jr. Member
**

« Reply #123 on: June 06, 2011, 18:43:06 PM »

Не искам да се меся,но р-к Кюреница няма ли кръв от р-к Тито,основата не са ли кучета на Росен?
да има една кучка при мен(не е сивата ) росен не е произвел ни майка и , ни баща и нито пък нея, родителите на кучката  са произведени  от преди росен да купи развъдник Тито и след това Росен ги купува от хора.
кучката се ражда при мен.
всеки започва с кучета от някъде не падат от небето !
чак пък основата да са от росен.
повечето  кучета са  от Миро едни произведени от него  други взети от други места и тн.
Хахаха.Ама ви взе парите за тях. lol lol lol
Като ви казвам че ги хваща от СМЕТИЩЕТО не ми вярвахте. biggrin lol lol

Сега ги хранете и си трайте. cheers cheers cheers
И това ли е най-важно в случая,парите confused Аз тез кучета съм ги взел,не заради парите,а защото ми е КЕФ и ми вършат някаква работа,така си и ти и кюреница..........Казваш от сметището,ОК но и ти си работил с него и имаш кръв от кучетата му(знам от теб,че си пускал кучка на Мангал Тито).........
п.с.Кога приемаш гости,за малко снимки и да ми кажеш точно как върви кучката в дядо ми cheers
За Тито са важни парите. lol
Аз от неговите НЯМАМ.И никога няма да имам ако ще  кучетата да свършат на света само неговите да останат пак няма да си взема.
Тошко малко да те светна.
Известното куче ТИТО давеше овцете на КАВЛАЦИТЕ  от Костенец и те данего трепат го продадоха на Рангел.Та от тоя вълк сега хващат сой.Е тетова е смешното.
Щего разбереш ама вече ще е късно.
Защо ти е да знаеш по кой кучета върви.
Само щети кажа че е набита на Костенските кучета.

Абориген малко да те поправя , Тито го взе Вальо Ендрев от Златитрап пловдивско и после го даде в Манолско Конаре и освен всичко друго беше и нещо ненормално, нема хора нема нищо, нема оправия, та го държаха вързано под един трактор и с една кука го хранеха, че недаваше да се доближи никой .
dandi
Hero Member

« Reply #124 on: June 06, 2011, 18:46:41 PM »

Данди тука не си съвсем честна! то и в този форум има доста такива   очи 
Не си схванал какво съм искала да кажа и защо no

Доста?Де бре?
Xaramiata
Jr. Member
**

« Reply #125 on: June 06, 2011, 19:05:41 PM »

Данди тука не си съвсем честна! то и в този форум има доста такива   очи 
Не си схванал какво съм искала да кажа и защо no

Доста?Де бре?

cheers
aborigen
Sr. Member

« Reply #126 on: June 06, 2011, 19:06:52 PM »

Не искам да се меся,но р-к Кюреница няма ли кръв от р-к Тито,основата не са ли кучета на Росен?
да има една кучка при мен(не е сивата ) росен не е произвел ни майка и , ни баща и нито пък нея, родителите на кучката  са произведени  от преди росен да купи развъдник Тито и след това Росен ги купува от хора.
кучката се ражда при мен.
всеки започва с кучета от някъде не падат от небето !
чак пък основата да са от росен.
повечето  кучета са  от Миро едни произведени от него  други взети от други места и тн.
Хахаха.Ама ви взе парите за тях. lol lol lol
Като ви казвам че ги хваща от СМЕТИЩЕТО не ми вярвахте. biggrin lol lol

Сега ги хранете и си трайте. cheers cheers cheers
И това ли е най-важно в случая,парите confused Аз тез кучета съм ги взел,не заради парите,а защото ми е КЕФ и ми вършат някаква работа,така си и ти и кюреница..........Казваш от сметището,ОК но и ти си работил с него и имаш кръв от кучетата му(знам от теб,че си пускал кучка на Мангал Тито).........
п.с.Кога приемаш гости,за малко снимки и да ми кажеш точно как върви кучката в дядо ми cheers
За Тито са важни парите. lol
Аз от неговите НЯМАМ.И никога няма да имам ако ще  кучетата да свършат на света само неговите да останат пак няма да си взема.
Тошко малко да те светна.
Известното куче ТИТО давеше овцете на КАВЛАЦИТЕ  от Костенец и те данего трепат го продадоха на Рангел.Та от тоя вълк сега хващат сой.Е тетова е смешното.
Щего разбереш ама вече ще е късно.
Защо ти е да знаеш по кой кучета върви.
Само щети кажа че е набита на Костенските кучета.

Абориген малко да те поправя , Тито го взе Вальо Ендрев от Златитрап пловдивско и после го даде в Манолско Конаре и освен всичко друго беше и нещо ненормално, нема хора нема нищо, нема оправия, та го държаха вързано под един трактор и с една кука го хранеха, че недаваше да се доближи никой .
Ок.
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #127 on: June 06, 2011, 19:39:12 PM »

поздрави за Росен,
пп Питал си един "съфорумец" Влади се казва,  как се развива кучката която бях взел от теб....
след малко отивам при човека дето съм му я дал с "обяснение"- за да ти я снимам и ще ти я кача  Wink

пп чудех се защо ли вчера ме държа един час на телефона, Росене....
 naughty  eek
де поясним за плюнчовците от другите форуми (визирам Евтим и приятели)
тези кучета от това кучило, никога не са били в родословната книга на МАКК
връзката е нарочно направена !
и кучилото е инбредно за да се провери достоверна ли е информацията за кръв дошла при връзка с разложко куче .
ноо грешката е на Росен че не ни е предупредил а е гледал да махне кутретата !
кучката тогава ми я даде за една стотинка !!!

пп до сега Росен трябваше да е дал пояснение в тази връзка а не да се прави на сляп и глух.
Благодаря за разяснението,сега очакваме включване и от Росен за подробности cheers

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
Ariman
Hero Member

« Reply #128 on: June 06, 2011, 21:00:33 PM »

Че то още по-интересно станало тука ! Не е задължително да съм прав - питам простичко, че да е ясно на всички - така ли намерихте да проверявате "достоверна ли е информацията"?! Все съм си  мислил, че сериозните неща се вършат от хора, които не се вземат насериозно, но поне е весело за останалите! Искрено се забавлявам вече, започна другояче разговора, но явно съм се объркал!

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
Pagan_fire
Hero Member

« Reply #129 on: June 07, 2011, 06:17:31 AM »

Да. Не трябваше така да се води тая тема,сега чакаме Росен да говори нещо  confused
Той трябва да изясни някои неща.

"Искай съвет от този, който умее да побеждава самия себе си"
   Леонардо да Винчи
na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #130 on: June 07, 2011, 09:16:51 AM »

Да. Не трябваше така да се води тая тема,сега чакаме Росен да говори нещо  confused
Той трябва да изясни някои неща.
Как трябва да се води темата  confused Трябваше да измислим някаква история и да замажем положението. Така ли  confused Щом твърдят, че произвеждат породни кучета да си носят кръста  Wink Това го казвам за всички и не визирам никой конкретно  Wink
Ariman
Hero Member

« Reply #131 on: June 07, 2011, 09:55:42 AM »

Съвсем незаслужено искам да охладя ентусиазма ти Pagan_fire, но виж и девера на Джоли е достатъчно точен в мнението си сега! Малко се получава като "след дъжд качулка" - имаме нещо на бял свят, появило се чрез някакъв "експериент"(да го наречем) и сега ще обясняваме защо! Ами ако тия кутраци го бяха докарали на вид като КК - тогава чистопородни ли щяха да бъдат, инбридинга успешен ли ще го наречеме, въпреки че има нечистопородност назад в кръвта?!(която например не се е проявила толкова осезаемо в точно това поколение) Много въпроси, никакви отговори! В една уважаваща себе си организация, независимо коя, трябва да има абсолюта яснота за действията на членовете и, и никой да не си позволява лукса за дела, в които резултатът по един или друг начин се изкривяват от центъра на целия замисъл! Все си мисля, че "проверката" има редица други начини, по които би могла да се осъществи, а ако няма, но несигурността стои, то не си слагай главата в торбата сам!
« Last Edit: June 07, 2011, 09:56:45 AM by Ariman » Logged

rex
Hero Member

« Reply #132 on: June 07, 2011, 10:58:09 AM »

Аримане аз все пак си мисля, че в най-голяма степен всеки сам отговаря за постъпките си. Така си и гради имиджа на развъждач, разбирач и т.н. В случая не виждам с какво МАКК може да помогне, най-пък вече ако не знае за конкретен случай примерно.
Лично мен ми е интересно възможно ли е изобщо в лицензиран към дадена организация развъдник (без значение коя ще да е тя) да се работи "и тако, и вако"?! Тоест да се въдят хем родословни кучета, хем експериментални такива. Някакси поне аз не мога да го приема това. Но предполагам отново се опира до вижданията на конкретния развъдчик. Въпреки, че донякъде съм склонен да разбера - работи се с "аборигенна" както е модерно да се казва порода, повечето информация не е писана и следва да се провери. Отделно много развъдчици писаха за необходимостта от разширяване на генетичната база.
ПП Все пак обаче не трябва да забравяме, че принципно живеем в един "по-хуманен" ХХІ век. От тази гледна точка не мога да осмисля инцестите като начин за проверка. И съответно какво правим със "щастливите" приплоди, които не я издържат? Както примерно собственика на р-к "Бяла роза" беше писал майка-син, баща-дъщеря, брат-сестра, само такива връзки. Така особено бързо ще се разшири генетичната база...
Изказвам лично мнение, без да ангажирам никого - примера го дадох, за да не бъда голословен.
Поздрави

Ariman
Hero Member

« Reply #133 on: June 07, 2011, 11:21:18 AM »

rex, вижданията ми напълно припокриват казаното от теб, може би не достатъчно ясно съм говорил в по - гоният ми пост! Темите "Морал" и "Контрол"  при развъдчиците са изключително мащабни,сложни и същевременно изключително важни, всичко накуп! Може би ще засегнем и тях, така и така се натрупаха доста въпроси, на които (и по - горе казах) логичен и задоволителен отговор не чух!

rex
Hero Member

« Reply #134 on: June 07, 2011, 11:36:03 AM »

Темите "Морал" и "Контрол"  при развъдчиците са изключително мащабни,сложни и същевременно изключително важни, всичко накуп!
Много добре казано!
Лично за мен най-важната роля на форумите е развъдчиците да получават обратна връзка за работата си - как я виждат заинтересованите от дадена порода - ползватели и съответно любители. Говоря за добронамерените и откровени мнения, другите не си заслужава и да споменаваме. Това е особено силен индикатор според мен, тъй като нечия работа се преглежда от десетки очи и то от хора с различни нагласи и възприятия. Много полезни оценки могат да се получат при една добронамерена дискусия, каквато е и целта на форумите по принцип.
Ако се върнем на горните теми, които ти така добре определи, личните ми наблюдения са, че компромисите с тях ВИНАГИ водят до отклонения от главната цел, ВИНАГИ. Поне аз досега не съм видял случай, в който компромис с морала и/или контрола да си е заслужавал, обратния ефект е гарантиран.

Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 13
  Print  

Jump to: