Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 01, 2025, 21:01:30 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 5 6 [7]
  Print  
Author Topic: Дискусии между колеги и "колеги". Принос към народопсихологията на българското к  (Read 80977 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #90 on: March 07, 2020, 12:27:08 PM »

Слава и чест на Балканджията-да се множи рода му!!! ... ама надали biggrin biggrin :biggrin biggrin

lol lol lol  naughty naughty naughty  clap clap clap

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
ForumModerator
Global Moderator
Newbie

« Reply #91 on: March 07, 2020, 15:14:09 PM »

Forum Moderator: Потребител trayko.asenov, предупреждаваме Ви, че единственото, което ще постигнете като умишлено търсите конфликтна ситуация ще е наказание.

Моля, останалите участници в горната дискусия да преустановят с отговорите към иницииращия кандидат за наказание.
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #92 on: March 08, 2020, 13:48:42 PM »

Не знаех, че посочването на истината може да се интерпретира, като “умишлено търсите конфликтни ситуации”?! Г-жо Цингарска заявява, че приключила взаимоотношения. Друг ми пише за паралелна вселена, а аз питам от кога запазването на породата не е най-важното? Защо кучето мина на заден план? Защо интересът към линиите мина на заден план? Защо стана важно да се плюе и хората и взаимоотношенията им да са по-важни от кучето и да го обричат по този начин и ограничават?

И понеже отново няма да получа нормални отговори на тези нормални въпроси, както и няма да получа протокол от събранието или пък конспект на работната среща, защо да съм част от екип, които очевадно няма нужда нито от кучетата ми, нито от работата ми? Бих ти ги задал тези въпроси лично, Атила, но ти изтрих номера след редица невдигане на телефона.

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #93 on: March 08, 2020, 14:42:15 PM »

Трайко, номера ти да се правиш на недоразбрало, невинно момченце вече е изтъркан. Твоята субективна истина не е обективната такава.
Очевидно, че Модератора напълно коректно си е влязъл в ролята. Дори членове на форума са ти направили бележка преди него, че излизаш от добрия тон.
Известно е също, че заради твоя некоректност някои хора преустановиха взаимоотношения с теб. Но ти не само, че не си вземаш бележка, не поднасяш дори извинение, а отправяш арогантно нови и нови порции искания и претенции. Много, болезнено много ти се иска другите да продължат да са коректни и приятелски настроени към теб, след като си бил некоректен към тях. И моля не намесвай породи, линии, кучето и ланшния сняг. 
Нормални отговори се получават, когато има нормални въпроси.

N.B. Извинявам се за офф-топика. Все пак темата е "Общество: размисли, чувства, позиции"

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #94 on: March 08, 2020, 15:44:15 PM »

Много интересно се сещаме за добрият тон, но малко късно, с няколко години закъснение! И ако интересите са на първо място за какви линии, за каква порода и какви глупости си пишем, като всичко е ако си ми изгоден, приятен или поне малко ми играеш по свирката?

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #95 on: March 08, 2020, 19:19:03 PM »

Трайко, първо не е това темата за подобни дискусии. Поради това ще преместя последните постове от тук.
Второ, още от началото на междуличностните дрязги във форума през 2016г. ви пиша най-редовно да преустановите практиката защото не само, че няма да извадите лични дивиденти, но отравяте цялостната атмосфера. В крайна сметка тона на форума е резултат от жуженето на активните потребители. Докато тук се споделяше добронамерено опит в пряка връзка с всички аспекти около породата, селекцията, историята и т.н. мястото привличаше нови и нови участници. Явно такава положителна атмосфера не бе достатъчна за неколцина. Тя не можеше с магическа пръчка да оправи нечии личностни неудачи и свързаното с тях натрупане на негативна енергия. И какво по-лесно от това да се излее тази негативна енергия срещу колегите по форум. Дали е имало или нямало първоначален повод, кой ли вече помни. Снежната топка е търкулната. И сега в моменти на проблясък и осъзнаване от инициаторите, се очаква някой в управителния съвет да спре с ентусиазъм и магическа пръчка търкалящата се по склона отровна грамада.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #96 on: March 10, 2020, 07:22:15 AM »

Атила, прав си. Прав си, че вече нещата са търкулнати. Но както са търкулнати, така могат и да се оправят. Защото България вече е малка и хората дето се занимаваме с определени неща, като овце, кози и кучета от определени породи сме малко. Репликата на Иванов за истинските хора, неше с цел да спре вече плюенето си по мой адрес. Нищо повече. Защото ние просто вървим по различни пътища. Няма как да е нормално да плюе всички Китанови потомци, защото неговият на изложба Драганов вади от ринга. Нали, сега да не припомням, защото както всички знаем няма дивиденти от целият цирк. Както и да е, ще караме докъдето можем, пък то времето само ще покаже кой накъде и дали е бил прав.

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
Nomad
Hero Member

« Reply #97 on: March 10, 2020, 14:16:35 PM »

Фрустрация- термин от психологията,който обозначава емоционално състояние на човек,излъган от своите очаквания и/или лишен от възможността да
постигне силно желана цел.Проявява се най-често под три форми:

1.Агресия-когато човек "експлодира"
2.Регресия-когато човек таи всичко в себе си
3.Ресигнация-когато човек избухва в сълзи

Според психолога Н.Е.Милър : " фрустрация предизвиква подбуди към различни видове реакции,една от които е подбуда към някаква форма на агресия"...
/ източник: Уикипедия /
Балканеца е идеална форма за научни анализи...Като нищо екип учени ще се насочи към него biggrin biggrin biggrin

Трайчо,сигурно е много кофти да знаеш,че никой не те взима на сериозно biggrin biggrin biggrin

Нито те броят за кучкар
Нито те броят за овчар
А най-малко за мъжкар biggrin biggrin biggrin
Пеньо
Hero Member

« Reply #98 on: March 10, 2020, 17:49:10 PM »

Да вметна само, че в случая с нашия балканец формата на агресията е задклавиатурна. На живо опашката е между опиканите кълки. Wink
« Last Edit: March 10, 2020, 17:50:31 PM by Пеньо » Logged
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #99 on: March 11, 2020, 09:23:28 AM »

clap clap clap много се смешни бре момичета! Що така все ви се иска вие да диктувате на хората живота, пък и да го определяте?! Собсвеният ли си наместихте та цъфна, пък сте тръгнали на другите да помагате! Смешни сте ми! И до колкото помня от 2016, както писа Атила, не веднъж сме се виждали. Няма спомен да съм бил по описаният, много желан начин! Даже напротив, гордо си нося потурите и ятагана от 1778 г.  Нещо си пропускате медикаментите и започват халюцинациите! Ако де, то времето минава и се вижда кой колко може и накъде отива. А подобни тъпи опити, които няма и да спрат, щото взимате пример от последните крачещи по тая земя, изобщо не ми накланят ...
времето ще продължава да бъде съдия, тъй, че дерзайте! Току виж успеете да ме догоните тичайки, хахаха!

П.С.: не осъзнавате ли колко сте смешни, наистина? Не осъзнавате ли, че с подобни забавни вмъквания нищо не правите? А и няма и да направите! Щото той, Трайко, и тая година изагни 150 агнета, и тая година увеличава стадото, и тая година ще я приключи с поне 4-5 кучила, и тая година ще отнесе отлични оценки за кучетата си, а вие само си лаете по мен, като улични помияри. Когато се осъзнаете, в което много силно се съмнявам, ще разберете, че аз отдавна не съм ви на нивото!

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #100 on: March 11, 2020, 09:37:21 AM »

Ето за това пиша, Атила, затова.

Иванова, мила, живееш в огромна заблуда мина. Който има акъл и око ме смята и за кучкар, и за овчар, и за мъжкар. А ти мила ще си останеш вечно с чувство за малоценност и малко достойнство. Ама не е страшно, мила, смей се, със смях ще забравиш колко си тъжна и жалка. Смей се ...

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
Pages: 1 ... 5 6 [7]
  Print  

Jump to: