Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 15, 2025, 21:52:10 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 [2] 3
  Print  
Author Topic: Обезпаразитяване  (Read 80468 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Pagan_fire
Hero Member

« Reply #15 on: May 27, 2011, 07:43:50 AM »

Здравейте изкам да попитам на колко дни трябва да е кученцето ,за да му се бие 2-рата ваксина или по скоро ,колко дни след като му е бита първата  blush
на 2 месеца(кутрето) първите две ваксини са два поредни месеца
« Last Edit: May 27, 2011, 07:50:01 AM by Pagan_fire » Logged

"Искай съвет от този, който умее да побеждава самия себе си"
   Леонардо да Винчи
Pagan_fire
Hero Member

« Reply #16 on: May 27, 2011, 07:57:19 AM »

Здравейте изкам да попитам на колко дни трябва да е кученцето ,за да му се бие 2-рата ваксина или по скоро ,колко дни след като му е бита първата  blush
на 2 месеца(кутрето) първите две ваксини са два поредни месеца

Говори с ветеринар и ще ти обясни нещата.

"Искай съвет от този, който умее да побеждава самия себе си"
   Леонардо да Винчи
Светла
Sr. Member

« Reply #17 on: March 15, 2012, 13:00:49 PM »

Редовно, на три месеца обезпаразитявам кучетата ми с drontal plus. Понякога, за да избегна привикване, го сменям с Cestal Plus.
Кучетата ми много ровят и в двора, който охраняват, и навън, на разходка. Наоколо има много мишки, а вероятно и куп други паразити. В упътването, в приложените листовки на лекарствата пише, че таблетките се дават на три месеца.
Въпросът ми е, при положение, че не съм забелязала опаразитяване на кучетата, тази профилактика достатъчна ли е?

http://www.shop.zoomagazini.com/dynamic/viewProduct/5193/drontal-plus-tabletki-za-vytreshno-obezparazitjavane-na-kucheta-6-broja.html

„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА”
                                                                                       Джек Лондон
Светла
Sr. Member

« Reply #18 on: March 15, 2012, 14:06:49 PM »

За да напиша горния си пост ме провокираха различни статии, в които се говори за ежемесечно обезпаразитяване.
Например:
"Ето защо най-правилно е профилактичното обезпаразитяване да се извършва на всеки 30 дни. Само така можете да сте спокойни, че в нито един момент домашният ви любимец нен отделя яйца и следователно не е заплаха за вас, а и за другите кучета и котки, с които контактува."
Откъсът е до снимката, на която човекът държи лапата на кучето.

Статията:http://www.d-rtsonev.info/profilaktika/83-vatreshno-obezparazitiavane

Джек Лондон
Johnny
Jr. Member
**

« Reply #19 on: March 15, 2012, 14:58:27 PM »

Дядо ми беше ветеринар и обезпаразитяваше на всеки 3 месеца,а сега като гледам ветеринарите обезпаразитяват всеки месец.Имай предвит,че обезпаразитяващите не убиват всички видове паразити.

Мишоците пренасят лептоспироза -

Лептоспирозата е инфекциозна болест от която боледуват най-често гризачите, а също и човека, множество бозайници, птици и влечуги. Причинителят на заболяването е спирохета от род Leptospira. Заболяването бива описано за първи път от Адолф Вейл през 1886 г., като "остра инфекциозна болест, при която се увеличава далака, появява се жълтеница и се възпаляват бъбреците.Заразяването става най-често във вода където причинителя попада от животинска урина. Той прониква през наранена кожа и здрави лигавици. Доказано е заразяване и през конюнктивата.
Светла
Sr. Member

« Reply #20 on: March 15, 2012, 15:19:15 PM »

Ами аз затова посочих линка на drontal plus, за да се прочете, че профилактичното обезпаразитяване се прави на три месеца, по-точно 4 пъти в годината. Такъв е и съветът на ветеринарния лекар на кучетата ми. Но чета и другото, и това ме обърква и притеснява.
А имунизациите и ежегодните реимунизации нали са за предпазване И от лептоспироза?!....

Джек Лондон
Johnny
Jr. Member
**

« Reply #21 on: March 15, 2012, 15:53:42 PM »

Кучето ми беше болно,макар че беше ваксинирано се съмнявахме да не е лептоспироза.Нямаше апетит,очите му бяха леко зачервени,не ядеше.Правихме изследвания,ренгени - нищо не откриха!На следващия ден го поръсихме със светена вода и се оправи. smile
« Last Edit: March 15, 2012, 15:53:58 PM by Johnny » Logged
Светла
Sr. Member

« Reply #22 on: March 15, 2012, 16:11:35 PM »

Кучето ми беше болно,макар че беше ваксинирано се съмнявахме да не е лептоспироза.Нямаше апетит,очите му бяха леко зачервени,не ядеше.Правихме изследвания,ренгени - нищо не откриха!На следващия ден го поръсихме със светена вода и се оправи. smile

Това сериозно ли? Истината е, че човек не знае от къде ще дойде спасението!
Но аз наистина се притеснявам. Още повече като се затопли, кучетата ми ще бъдат в контакт с малко дете. За това търся повече съвети. В края на краищата не виждам нищо лошо да се пита, когато има противоречия в мненията. И лекарите провеждат консултации и лекарски консилиум, щом става дума за човешкото здраве.

Джек Лондон
Johnny
Jr. Member
**

« Reply #23 on: March 15, 2012, 16:30:09 PM »

Това сериозно ли? Истината е, че човек не знае от къде ще дойде спасението!
Но аз наистина се притеснявам. Още повече като се затопли, кучетата ми ще бъдат в контакт с малко дете. За това търся повече съвети. В края на краищата не виждам нищо лошо да се пита, когато има противоречия в мненията. И лекарите провеждат консултации и лекарски консилиум, щом става дума за човешкото здраве.

Съвсем сериозно.Беше енергичен,а не ядеше нищо,витамини ли не му давахме,бирена мая,лекарства ли - не помогнаха!На другия ден на баба ми и минало през акъла да го напръска със светена вода и ето...
Светла
Sr. Member

« Reply #24 on: March 15, 2012, 18:39:10 PM »

Съвсем сериозно.Беше енергичен,а не ядеше нищо,витамини ли не му давахме,бирена мая,лекарства ли - не помогнаха!На другия ден на баба ми и минало през акъла да го напръска със светена вода и ето...

Това, че нещо не знаем или не виждаме, не значи, че то не съществува.
Но тук не става дума за светена вода.
Аз мисля, че въпросът с обезпаразитяването е изключително важен. И колкото повече мнения, толкова по-добре. А всеки ще избере сам за себе си.

Джек Лондон
Johnny
Jr. Member
**

« Reply #25 on: March 16, 2012, 10:15:45 AM »

То е хубаво и стопаните да пият хапчета за глисти,няма да навредят. smile
Ina
Full Member

master of puppets

« Reply #26 on: March 16, 2012, 10:39:32 AM »

http://www.vvcbg.com/stopani-paraziti.html
"На паразитите е необходимо много по-малко време за да се развият от яйце до възрастен паразит, снасящ яйца и опасен за животни и хора. Така например най-малкият срок, за който кучешката тения се развива от яйце до възрастен индивид е 35 дни /3/, а Echinococcus multilocularis, считан от някои за най -смъртоносния за човека паразит съзрява за 28- 35 дни./5/. Тениятя Dipilidium caninum достига полова зрелост за един, един и половина месеца /1,2/. Кратко е и времето за съзряване на глистите. То е около три седмици за анкилостомите, 3 - 4 седмици за токсокарите и около два месеца за токсаскарите. /1,2/. "

Ето защо се обезпаразитява всеки месец, а не на три месеца, както беше прието преди години. Все пак нАуката се развива, но някои доктори упорито отказват да се развиват паралелно с нея.  cheers

ТОЛКОВА МНОГО ИДИОТИ-А ТОЛКОВА МАЛКО ПАТРОНИ!
Светла
Sr. Member

« Reply #27 on: March 16, 2012, 12:10:55 PM »

Ето защо се обезпаразитява всеки месец, а не на три месеца, както беше прието преди години. Все пак нАуката се развива, но някои доктори упорито отказват да се развиват паралелно с нея.  cheers

Благодаря!
Все пак drontal plus не е евтино лекарство и не всеки може да си позволи, да го ползва всеки месец. Какво друго бихте ми препоръчали?

Джек Лондон
Ina
Full Member

master of puppets

« Reply #28 on: March 16, 2012, 12:33:01 PM »

Канидон, Бихелдон, Каниверм... все на достъпна цена. Аз ползвам Празимек Д от април до септември, защото предпазва и от дирофилария.

ТОЛКОВА МНОГО ИДИОТИ-А ТОЛКОВА МАЛКО ПАТРОНИ!
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #29 on: March 16, 2012, 15:19:31 PM »

принципно са на три месеца ,но от последните две години някъде срока на действие е доста по къс, причини може да има много .....бихелдон и празимек както беше отбелязано в предишния пост са ефикасни cheers
за момент аз давам на месец ,месец и половина -два за да е по сигурно . smile
Pages: 1 [2] 3
  Print  

Jump to: