Pagan_fire
|
 |
« Reply #15 on: May 27, 2011, 07:43:50 AM » |
|
Здравейте изкам да попитам на колко дни трябва да е кученцето ,за да му се бие 2-рата ваксина или по скоро ,колко дни след като му е бита първата  на 2 месеца(кутрето) първите две ваксини са два поредни месеца
|
|
« Last Edit: May 27, 2011, 07:50:01 AM by Pagan_fire »
|
|
"Искай съвет от този, който умее да побеждава самия себе си" Леонардо да Винчи
|
|
|
Pagan_fire
|
 |
« Reply #16 on: May 27, 2011, 07:57:19 AM » |
|
Здравейте изкам да попитам на колко дни трябва да е кученцето ,за да му се бие 2-рата ваксина или по скоро ,колко дни след като му е бита първата  на 2 месеца(кутрето) първите две ваксини са два поредни месеца Говори с ветеринар и ще ти обясни нещата.
|
|
|
|
"Искай съвет от този, който умее да побеждава самия себе си" Леонардо да Винчи
|
|
|
Светла
|
 |
« Reply #17 on: March 15, 2012, 13:00:49 PM » |
|
Редовно, на три месеца обезпаразитявам кучетата ми с drontal plus. Понякога, за да избегна привикване, го сменям с Cestal Plus. Кучетата ми много ровят и в двора, който охраняват, и навън, на разходка. Наоколо има много мишки, а вероятно и куп други паразити. В упътването, в приложените листовки на лекарствата пише, че таблетките се дават на три месеца. Въпросът ми е, при положение, че не съм забелязала опаразитяване на кучетата, тази профилактика достатъчна ли е? http://www.shop.zoomagazini.com/dynamic/viewProduct/5193/drontal-plus-tabletki-za-vytreshno-obezparazitjavane-na-kucheta-6-broja.html
|
|
|
|
„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА” Джек Лондон
|
|
|
Светла
|
 |
« Reply #18 on: March 15, 2012, 14:06:49 PM » |
|
За да напиша горния си пост ме провокираха различни статии, в които се говори за ежемесечно обезпаразитяване. Например: "Ето защо най-правилно е профилактичното обезпаразитяване да се извършва на всеки 30 дни. Само така можете да сте спокойни, че в нито един момент домашният ви любимец нен отделя яйца и следователно не е заплаха за вас, а и за другите кучета и котки, с които контактува." Откъсът е до снимката, на която човекът държи лапата на кучето. Статията: http://www.d-rtsonev.info/profilaktika/83-vatreshno-obezparazitiavane
|
|
|
|
|
|
|
Johnny
Jr. Member

|
 |
« Reply #19 on: March 15, 2012, 14:58:27 PM » |
|
Дядо ми беше ветеринар и обезпаразитяваше на всеки 3 месеца,а сега като гледам ветеринарите обезпаразитяват всеки месец.Имай предвит,че обезпаразитяващите не убиват всички видове паразити.
Мишоците пренасят лептоспироза -
Лептоспирозата е инфекциозна болест от която боледуват най-често гризачите, а също и човека, множество бозайници, птици и влечуги. Причинителят на заболяването е спирохета от род Leptospira. Заболяването бива описано за първи път от Адолф Вейл през 1886 г., като "остра инфекциозна болест, при която се увеличава далака, появява се жълтеница и се възпаляват бъбреците.Заразяването става най-често във вода където причинителя попада от животинска урина. Той прониква през наранена кожа и здрави лигавици. Доказано е заразяване и през конюнктивата.
|
|
|
|
|
|
|
Светла
|
 |
« Reply #20 on: March 15, 2012, 15:19:15 PM » |
|
Ами аз затова посочих линка на drontal plus, за да се прочете, че профилактичното обезпаразитяване се прави на три месеца, по-точно 4 пъти в годината. Такъв е и съветът на ветеринарния лекар на кучетата ми. Но чета и другото, и това ме обърква и притеснява. А имунизациите и ежегодните реимунизации нали са за предпазване И от лептоспироза?!....
|
|
|
|
|
|
|
Johnny
Jr. Member

|
 |
« Reply #21 on: March 15, 2012, 15:53:42 PM » |
|
Кучето ми беше болно,макар че беше ваксинирано се съмнявахме да не е лептоспироза.Нямаше апетит,очите му бяха леко зачервени,не ядеше.Правихме изследвания,ренгени - нищо не откриха!На следващия ден го поръсихме със светена вода и се оправи. 
|
|
« Last Edit: March 15, 2012, 15:53:58 PM by Johnny »
|
|
|
|
|
Светла
|
 |
« Reply #22 on: March 15, 2012, 16:11:35 PM » |
|
Кучето ми беше болно,макар че беше ваксинирано се съмнявахме да не е лептоспироза.Нямаше апетит,очите му бяха леко зачервени,не ядеше.Правихме изследвания,ренгени - нищо не откриха!На следващия ден го поръсихме със светена вода и се оправи.  Това сериозно ли? Истината е, че човек не знае от къде ще дойде спасението! Но аз наистина се притеснявам. Още повече като се затопли, кучетата ми ще бъдат в контакт с малко дете. За това търся повече съвети. В края на краищата не виждам нищо лошо да се пита, когато има противоречия в мненията. И лекарите провеждат консултации и лекарски консилиум, щом става дума за човешкото здраве.
|
|
|
|
|
|
|
Johnny
Jr. Member

|
 |
« Reply #23 on: March 15, 2012, 16:30:09 PM » |
|
Кучето ми беше болно,макар че беше ваксинирано се съмнявахме да не е лептоспироза.Нямаше апетит,очите му бяха леко зачервени,не ядеше.Правихме изследвания,ренгени - нищо не откриха!На следващия ден го поръсихме със светена вода и се оправи.  Това сериозно ли? Истината е, че човек не знае от къде ще дойде спасението! Но аз наистина се притеснявам. Още повече като се затопли, кучетата ми ще бъдат в контакт с малко дете. За това търся повече съвети. В края на краищата не виждам нищо лошо да се пита, когато има противоречия в мненията. И лекарите провеждат консултации и лекарски консилиум, щом става дума за човешкото здраве. Съвсем сериозно.Беше енергичен,а не ядеше нищо,витамини ли не му давахме,бирена мая,лекарства ли - не помогнаха!На другия ден на баба ми и минало през акъла да го напръска със светена вода и ето...
|
|
|
|
|
|
|
Светла
|
 |
« Reply #24 on: March 15, 2012, 18:39:10 PM » |
|
Съвсем сериозно.Беше енергичен,а не ядеше нищо,витамини ли не му давахме,бирена мая,лекарства ли - не помогнаха!На другия ден на баба ми и минало през акъла да го напръска със светена вода и ето...
Това, че нещо не знаем или не виждаме, не значи, че то не съществува. Но тук не става дума за светена вода. Аз мисля, че въпросът с обезпаразитяването е изключително важен. И колкото повече мнения, толкова по-добре. А всеки ще избере сам за себе си.
|
|
|
|
|
|
|
Johnny
Jr. Member

|
 |
« Reply #25 on: March 16, 2012, 10:15:45 AM » |
|
То е хубаво и стопаните да пият хапчета за глисти,няма да навредят. 
|
|
|
|
|
|
|
Ina
Full Member

master of puppets
|
 |
« Reply #26 on: March 16, 2012, 10:39:32 AM » |
|
http://www.vvcbg.com/stopani-paraziti.html"На паразитите е необходимо много по-малко време за да се развият от яйце до възрастен паразит, снасящ яйца и опасен за животни и хора. Така например най-малкият срок, за който кучешката тения се развива от яйце до възрастен индивид е 35 дни /3/, а Echinococcus multilocularis, считан от някои за най -смъртоносния за човека паразит съзрява за 28- 35 дни./5/. Тениятя Dipilidium caninum достига полова зрелост за един, един и половина месеца /1,2/. Кратко е и времето за съзряване на глистите. То е около три седмици за анкилостомите, 3 - 4 седмици за токсокарите и около два месеца за токсаскарите. /1,2/. " Ето защо се обезпаразитява всеки месец, а не на три месеца, както беше прието преди години. Все пак нАуката се развива, но някои доктори упорито отказват да се развиват паралелно с нея. 
|
|
|
|
ТОЛКОВА МНОГО ИДИОТИ-А ТОЛКОВА МАЛКО ПАТРОНИ!
|
|
|
Светла
|
 |
« Reply #27 on: March 16, 2012, 12:10:55 PM » |
|
Ето защо се обезпаразитява всеки месец, а не на три месеца, както беше прието преди години. Все пак нАуката се развива, но някои доктори упорито отказват да се развиват паралелно с нея.  Благодаря! Все пак drontal plus не е евтино лекарство и не всеки може да си позволи, да го ползва всеки месец. Какво друго бихте ми препоръчали?
|
|
|
|
|
|
|
Ina
Full Member

master of puppets
|
 |
« Reply #28 on: March 16, 2012, 12:33:01 PM » |
|
Канидон, Бихелдон, Каниверм... все на достъпна цена. Аз ползвам Празимек Д от април до септември, защото предпазва и от дирофилария.
|
|
|
|
ТОЛКОВА МНОГО ИДИОТИ-А ТОЛКОВА МАЛКО ПАТРОНИ!
|
|
|
Bojko Dobrevski sbg
|
 |
« Reply #29 on: March 16, 2012, 15:19:31 PM » |
|
принципно са на три месеца ,но от последните две години някъде срока на действие е доста по къс, причини може да има много .....бихелдон и празимек както беше отбелязано в предишния пост са ефикасни  за момент аз давам на месец ,месец и половина -два за да е по сигурно . 
|
|
|
|
|
|
|
|