Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 12, 2025, 12:25:36 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 2 [3] 4
  Print  
Author Topic: Re: Развъдник Страхил: Off topic дискусия за имената  (Read 54575 times)
0 Members and 5 Guests are viewing this topic.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #30 on: February 07, 2018, 13:39:02 PM »

И понеже Огнян все пита какво прави Туран (Горан) в племенната книга на МАКК, да му дам отговор. В "моята" канцелария се пазят интересни неща. Ето малко документи които са красноречиви сами по себе си. В папка подредени, са кучетата на развъдник Симбен, подадени по надлежния ред за вписване в родословна книга на МАКК от самият титуляр. Сега почвам да се съмнявам че ролите е объркал нещо артиста.

« Last Edit: February 07, 2018, 16:17:02 PM by kennel Vucho » Logged
Ariman
Hero Member

« Reply #31 on: February 07, 2018, 15:08:53 PM »

Kennel Vucho,  като администратор на лични данни, запознат ли си със Закона за защита на личните данни и наказателната отговорност, която се носи?
« Last Edit: February 07, 2018, 15:10:05 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #32 on: February 07, 2018, 15:25:15 PM »

Kennel Vucho,  като администратор на лични данни, запознат ли си със Закона за защита на личните данни и наказателната отговорност, която се носи?
Аре сега и юрист  hmm И ква е наказателна отговорност  biggrin
na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #33 on: February 07, 2018, 15:46:42 PM »

Хем сърби хем боли. Като се каже на думи не е вярно за някои. Трябва доказателства. Като се покажат, пак не изнася  hmm
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #34 on: February 07, 2018, 16:18:23 PM »

Хем сърби хем боли. Като се каже на думи не е вярно за някои. Трябва доказателства. Като се покажат, пак не изнася  hmm

Айде, да се представят доказателствата както искат, белким, има и доволни! Wink
Ariman
Hero Member

« Reply #35 on: February 07, 2018, 16:47:36 PM »

Нови доказателства не виждам, освен номера на личната карта на Огнян, който благодарение на Kennel Vucho, вече може да се е сдобил с прилчно голям ипотечен кредит.

П.П.  Атанасе, Атанасе... само като си помисля с личните данни на колко много потенциални кредитополучатели боравиш! biggrin

rex
Hero Member

« Reply #36 on: February 08, 2018, 08:00:23 AM »

Атила, добре дошъл след дълго отстъствие! Радвам се, че започваш да вземаш отношение по актуални теми и въпроси, които между другото далеч не приключват с този.
      Не знам защо така яростно се опитвате да дискредитирате  Огнян заради това което казва. Паралелите с професионална насоченост, лични качества и т.н. правят изключително лошо впечатление между другото.
      Ще те помоля за твоето мнение дали разсъждавам правилно. Значи аз имам куче, което си е мое производство и пак подчертавам – моя собственост. В един момент с някакъв негов да речем внук, за който дори и не знам, започва да се работи в МАКК. И на моето куче, отново незнайно за мен, се лепва един МАКК номер. В същото време породата не е призната никъде в киноложки смисъл, няма лицензиран клуб за работа с нея, да речем член на FCI през БРФК (в нашия случай). Съответно аз, понеже ме интересува кучето в  киноложки, а не в селскостопански аспект, преценявам да запиша моето животно не при вас, а в клуб за който смятам, че работи далеч по-правилно с породата. И в този момент се оказва, че според вас аз нямам право на това, защото кучето ми вече има МАКК номер. Без аз да знам, без да съм давал съгласие, дори без да съм информиран. Само защото съм „хванат” с някакъв незнаен за мен нефелен и недоказан негов внук! Възможен ли е такъв сценарий? И ако да – дали издържа според теб?
      Казусът „Горан” е изключително  морален. Щото развъждането по Туран в МАКК се свежда буквално до 4 (четири) кучета на кръст. Докато кръвта на (Горан) тече в стотици животни. Вие, бидейки загрижени за породата и апелирайки за единение, как уважихте труда на производителите на вторите? И кой каква гаранция дава, че както вчера Горан влезе в скоби, утре няма да изчезне изобщо?
      Аз може да не съм бил съвременник на всички моменти от историята и да знам всичко за всеки (за разлика от други), но за времето през което се интересувам от каракачанското куче съм видял някои неща. Как за не едно и две кучета се извадиха по няколко версии относно произход. И как хора си сменят собствените твърдения, тези и хипотези. И колко примерно са версиите  за произхода на Пчелински Караман, на Шабан, на Таратан.  И в крайна сметка какво от това 20 или 30 години по-късно? Какво друго има значение, освен резултатите на база работата с тези животни? Резултатите ми се струват далеч по-важни от това кой как наричал нечий си Шаро.
      Остава обаче (както и Пеньо спомена) горчивото усещане, че „скобите щракнаха” в момента, в който половината МАКК се отдели в НОКК. И то точно тази половина, у която развъждането по въпросното "многолико" вече куче е силно застъпено. Предполагам съвсем случайно, естествено ...
      ПП Понеже тук много коментирахте Огнян като личност, искам да подчертая че случайно или не, не казахте и два думи за работата му. А с оглед на показваните кучета негово производство – човека заслужава да му се стисне ръката.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
skolev
Sr. Member

« Reply #37 on: February 08, 2018, 08:23:52 AM »

eek
EXIIIT
Jr. Member
**

« Reply #38 on: February 08, 2018, 09:06:37 AM »

Аз не виждам номер на лична карта ....дори да се е виждал тя /личната карта/ отдавна е изтекла още 2012 г. И според ЗЗКИ няма лични данни на показаното родословие.
Пеньо
Hero Member

« Reply #39 on: February 08, 2018, 10:15:45 AM »

Атила, добре дошъл след дълго отстъствие! Радвам се, че започваш да вземаш отношение по актуални теми и въпроси, които между другото далеч не приключват с този.
      Не знам защо така яростно се опитвате да дискредитирате  Огнян заради това което казва. Паралелите с професионална насоченост, лични качества и т.н. правят изключително лошо впечатление между другото.
      Ще те помоля за твоето мнение дали разсъждавам правилно. Значи аз имам куче, което си е мое производство и пак подчертавам – моя собственост. В един момент с някакъв негов да речем внук, за който дори и не знам, започва да се работи в МАКК. И на моето куче, отново незнайно за мен, се лепва един МАКК номер. В същото време породата не е призната никъде в киноложки смисъл, няма лицензиран клуб за работа с нея, да речем член на FCI през БРФК (в нашия случай). Съответно аз, понеже ме интересува кучето в  киноложки, а не в селскостопански аспект, преценявам да запиша моето животно не при вас, а в клуб за който смятам, че работи далеч по-правилно с породата. И в този момент се оказва, че според вас аз нямам право на това, защото кучето ми вече има МАКК номер. Без аз да знам, без да съм давал съгласие, дори без да съм информиран. Само защото съм „хванат” с някакъв незнаен за мен нефелен и недоказан негов внук! Възможен ли е такъв сценарий? И ако да – дали издържа според теб?
      Казусът „Горан” е изключително  морален. Щото развъждането по Туран в МАКК се свежда буквално до 4 (четири) кучета на кръст. Докато кръвта на (Горан) тече в стотици животни. Вие, бидейки загрижени за породата и апелирайки за единение, как уважихте труда на производителите на вторите? И кой каква гаранция дава, че както вчера Горан влезе в скоби, утре няма да изчезне изобщо?
      Аз може да не съм бил съвременник на всички моменти от историята и да знам всичко за всеки (за разлика от други), но за времето през което се интересувам от каракачанското куче съм видял някои неща. Как за не едно и две кучета се извадиха по няколко версии относно произход. И как хора си сменят собствените твърдения, тези и хипотези. И колко примерно са версиите  за произхода на Пчелински Караман, на Шабан, на Таратан.  И в крайна сметка какво от това 20 или 30 години по-късно? Какво друго има значение, освен резултатите на база работата с тези животни? Резултатите ми се струват далеч по-важни от това кой как наричал нечий си Шаро.
      Остава обаче (както и Пеньо спомена) горчивото усещане, че „скобите щракнаха” в момента, в който половината МАКК се отдели в НОКК. И то точно тази половина, у която развъждането по въпросното "многолико" вече куче е силно застъпено. Предполагам съвсем случайно, естествено ...
      ПП Понеже тук много коментирахте Огнян като личност, искам да подчертая че случайно или не, не казахте и два думи за работата му. А с оглед на показваните кучета негово производство – човека заслужава да му се стисне ръката.

Мисля че, МАКК няма силата и правото да спре някого да си запише кучето в друг клуб. Има няколко стотин кучета, които се дублират в регистрите на МАКК и НОКК. Някой от МАКК (освен Трайко) да е направил проблем по въпроса? Но нека все пак Атила да каже. Въпросът е към него.
 Относно Горан (или Туран, или...), според мен изкуствено създадохме спор. Чак пък такъв голям проблем да е новото име, че да стигаме до крайности и обиди. Сигурно има хора, дето не са ревали така за възродителния процес. Фактът, че кучето Черньо се е казвало Мечо, не е ли същия? Проблем ли е?
 Друго, което искам да вметна, че развъждането по Туран или Горан не се свежда до четири кучета. Регистърът е непълен. Самият Аякс, баща на Кубратовците, го няма в списъка. Да добавим и наследниците на Брежанския и ще се получи друга картина.
Ariman
Hero Member

« Reply #40 on: February 08, 2018, 10:54:33 AM »

Аз не виждам номер на лична карта ....дори да се е виждал тя /личната карта/ отдавна е изтекла още 2012 г. И според ЗЗКИ няма лични данни на показаното родословие.

EXIIIT, има опубличаване на лични данни - факт, Закона не го интересува стари или нови, той не борави с такива опредления.
Не ги виждаш ти сега, но всички имаха възможност в продължение на почти 3 астомически часа да им се любуват.

Хубаво е, за себе си да разбереш разликата между Закон за Защита на Личните Данни (ЗЗЛД) и Закон за Защита на Класифицираната Информация (ЗЗКИ), който ти незнайно защо споменваш. Хубаво е също да се запознаеш с легалната дефиниция на понятията  „лични данни” и „класифицирана информация”, и да направиш разликата между тях.
Така, че тук не е въпроса просто да се обадиш и да влезеш в калабалъка.

Поздрави,
« Last Edit: February 08, 2018, 10:56:10 AM by Ariman » Logged

Пеньо
Hero Member

« Reply #41 on: February 08, 2018, 11:13:00 AM »

Аякс Кубрат - продължител на линията на "Туран/Горан". Инбреден по основоположника на линията. Възраст - около година и половина. Все по интересен се оформя!

........

Абе, извинявайте, чета тука някакви щуротии, кой ги натвори тия измишльотини...... Каква е тая линия Туран, че Аякс бил и инбреден по това куче...!?!  confused
Аякс е инбреден на Дързък IV,III-IV.
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #42 on: February 08, 2018, 11:17:06 AM »

Забелязвам, че всеки довод по същество и всяко доказателство старателно са заобикаля или потрупва с писаници за формалности с цел да се измести дискусията към обсъждане на формализми и намали ефекта от представените ФАКТИ. Някои биха нарекли това "флуудване".

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #43 on: February 08, 2018, 11:35:07 AM »

Пеньо вкаран е Аякс в публичния регистър, бре. Даже му добавих няколко снимки.
Пеньо
Hero Member

« Reply #44 on: February 08, 2018, 11:49:12 AM »

Пеньо вкаран е Аякс в публичния регистър, бре. Даже му добавих няколко снимки.
Той е вкаран, както и всички останали наследници на Брежанския, но когато отидеш на раздел "линии",  при линия Туран (Горан), наистина фигурират само четири кучета. Три от "Кубрат" и едно от "Номад", плюс самия основоположник.
Pages: 1 2 [3] 4
  Print  

Jump to: