Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 11, 2025, 18:05:35 PM

Login with username, password and session length

Pages: [1] 2 3 4
  Print  
Author Topic: Re: Развъдник Страхил: Off topic дискусия за имената  (Read 54453 times)
0 Members and 6 Guests are viewing this topic.
SIMBEN
Hero Member

0888313132

« on: February 01, 2018, 09:36:53 AM »

Аякс Кубрат - продължител на линията на "Туран/Горан". Инбреден по основоположника на линията. Възраст - около година и половина. Все по интересен се оформя!

........

Абе, извинявайте, чета тука някакви щуротии, кой ги натвори тия измишльотини...... Каква е тая линия Туран, че Аякс бил и инбреден по това куче...!?!  confused

"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО."
                                         (Екзюпери, Малкият принц)
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #1 on: February 01, 2018, 10:25:28 AM »

Оги, измишльотините и щуротиите са разтегливо понятие, фактите са си факти. Туран (Горан) записан под номер 00453 във родословната книга на МАКК, е основоположник на линия и от него има записани кучета, някои от които сам ти си подавал собственоръчно, като каракачански и сме вадили родословия от Асоциацията. Така че не виждам причина за ехидната злоба прокрадваща се, в иначе в "пропития от интерес" от твоя страна въпрос. Та за фактите - както самият Драганов пишеше в своя статия от преди 15-на години (грубо казано) че ...."още родопчани говорят за лудия софиянец дето изкупувал хубавите им кучета", та същите тия хора от Родопа са живи и здрави, и помнят как са кръщавали своите кучета които впоследствие са били купени. Та първоначално кучето се е казвало Туран, впоследствие прекръстено на Горан. И пак коректно сме спазили мнението на новия собственик и в базата данни наред със първото име е записано и новото. Ако се проследи във времето действията по отношение на прекръстването на закупени като големи кучета то това не е единичен случай. на прима виста се сещам и за Балкан от Ваклин Сугарев, прекръстен впоследствие в София на Форс.
SIMBEN
Hero Member

0888313132

« Reply #2 on: February 06, 2018, 12:14:02 PM »

Оги, измишльотините и щуротиите са разтегливо понятие, фактите са си факти. Туран (Горан) записан под номер 00453 във родословната книга на МАКК, е основоположник на линия и от него има записани кучета, някои от които сам ти си подавал собственоръчно, като каракачански и сме вадили родословия от Асоциацията. Така че не виждам причина за ехидната злоба прокрадваща се, в иначе в "пропития от интерес" от твоя страна въпрос. Та за фактите - както самият Драганов пишеше в своя статия от преди 15-на години (грубо казано) че ...."още родопчани говорят за лудия софиянец дето изкупувал хубавите им кучета", та същите тия хора от Родопа са живи и здрави, и помнят как са кръщавали своите кучета които впоследствие са били купени. Та първоначално кучето се е казвало Туран, впоследствие прекръстено на Горан. И пак коректно сме спазили мнението на новия собственик и в базата данни наред със първото име е записано и новото. Ако се проследи във времето действията по отношение на прекръстването на закупени като големи кучета то това не е единичен случай. на прима виста се сещам и за Балкан от Ваклин Сугарев, прекръстен впоследствие в София на Форс.

Не влизам тука, то е ясно защо, но...... И нека Пеньо ме извини, че на негова страница, ама...

Абре, Наско ти си уж сериозен, грамотен човек и аз лично те ценя и уважавам, трябва залога и цената да са много големи, за да си приписваш и се идентифицираш с подобни, най-меко казано абсурдни нелепости. Те на пръв поглед са си смешни и толкоз, но такива симптоми, мислене, изживяване и живот във въображаеми паралелности са обезпокоителни най-малкото за самия тебе, не мислиш ли!?! И едва ли е добре да се подминават с лека ръка.
А, и да попитам, кучетата на Светлин Стоев приписа ли си, даде ли им твои номера... а на Чилика, Генко Стоянов, Метата, на Стефан Попов - нали с тях започна, на Динко Катев, на бай Димитър от Браниполе приписа ли си, нали и те са Родопски.......
Извинявай, ама ти утре и Писиевата история ще пренапишеш, срещу очаквани  дивиденти - паричното разпределение на печалбата на едно предприятие между неговите собственици (акционери, съдружници) - това просто е обяснението на термина.
В твойта канцелария няма никакъв документален източник за произход на тия кучета 7-мо или 8-мо поколение по измисления Туран!?!
Та това са само хипотетични развъдни предположения и допускания между разжъдчиците, да не кажа приказки с оглед бъдещи връзки и  предпазвания.... Това ли е основата и аргументите за издаване на официални документи с подпис и печат на МАКК!?! Че то така тази организация хептем се обезличава и лишава от смисъл и съдържание.
И извинявай, но ти си бил на 12-13 годинки през тези времена, какви филми си прожектираш или някой ти прожектира в главата....
Има думички като познаване, уважение, чужд труд, мярка, усещане, реалност и .... , които очевидно си позабравил и може би по-често трябва да си припомняш. Така ти сам вкарваш мечката в кошарата.
И разбери приятелю, тук изобщо не става дума за "ехидна злоба", както го определяш, а за загриженост.
Съжалявам, че се  получи така.
"Секи требе да знай що требе и що не требе и требе да не прай що не требе" - казва шопът.

"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО."
                                         (Екзюпери, Малкият принц)
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #3 on: February 06, 2018, 12:36:48 PM »

Оги, паралелните светове и нелепостите са по скоро присъщи за теб. Обяснявам веднага защо. примерите са много но се сещам за най-фрапиращия - случая с представените от теб кучета на изложбата в Железница преди две години. Тогава ти, с ясното съзнание представи две кучета на една и съща възраст в два различни възрастови класа за оценка. Става въпрос за Бъчо Горан и Бучо Горан, и не ми излизай с номера че не си знаел! Напротив, знаеше. И то много добре знаеше че кучето което представи в клас ветерани имаше проблеми свързани с травмиране на задните крайници и нямаше никакъв шанс за призово място в клас "открит", но при ветераните имаше значителни такива. То даже стана първи в класа си ако не се лъжа. Брат му беше в отлична форма и го представи в клас открит с надеждата и там "да разбиеш конкуренцията", но уви - кучето се движеше раван, което ти не беше видял, и остана ненаградено в челната тройка! Това ли ти е болката бе Оги, -жалбата по пусти купи и медали!? Е това се нарича нелепост и паралелни светове. За това Оги, аз не те уважавам!
Относно "моята канцелария", ми тя доскоро беше и твоя, когато беше сам член на МАКК и собственоръчно подаваше документи за изваждане на родословия. Да Оги, ДОКУМЕНТИ, написани собственоръчно от теб и подредени в папка.
За "дивидентите" - тотално си объркал влака пич! По скоро теб вълнуват тия пусти дивиденти, щото все се оплакваше че не можеш да продадеш кутрета, че много разходи, пък не случваш на стопани и какво ли не беше.
Иначе за годинките - Благодаря, че ме подмладяваш! cheers
Понеже паралелните ралности за които говориш те трескат яко, аз не мога да разбера за кои кучета съм "приписал" и с кои кучета на Светлин, Митко от Брани поле и т.н. изброени личности съм започнал моята работа? Просто няма такъв филм! Кучетата с които съм започнал се знаят и съм ги казвал многократно на кой са били и от кой съм ги взел.
Не ти прави чест, но аз и не я търся у теб!
« Last Edit: February 06, 2018, 13:07:54 PM by kennel Vucho » Logged
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #4 on: February 06, 2018, 12:42:42 PM »

И да, извинявам са на Пеньо че пълним иначе прегледната му тема, с подобни нелепици!
Пеньо
Hero Member

« Reply #5 on: February 06, 2018, 13:21:32 PM »

Няма проблем. Щом ще се изясняват някои истини за кучето, заповядайте на моята сцена!
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #6 on: February 06, 2018, 13:27:16 PM »

Проблемът, Пена е че се изясняват истини за някои хора, които са прикривали доста артистично какви са всъщност.
Пеньо
Hero Member

« Reply #7 on: February 06, 2018, 13:48:15 PM »

Аз откога ви я пея тази песен? Бях първият, дето повдигна въпроса за Бучо и Бъчо. Трайко тогава каза, че съм интригант, а според Огнян съм го направил заради "така лелеяния медал". Но кой съм аз, че да ме слушате?
rex
Hero Member

« Reply #8 on: February 06, 2018, 13:53:53 PM »

Иначе за годинките - Благодаря, че ме подмладяваш! cheers
Доктор Вучков, защо до те подмладяват? През 1988 г., когато по данни от Развъдната книга на клуб "Бг Горан" е родено куче Горан, не си ли бил на 12 годинки? И все пак ако ще се сравнява достоверност на информацията, по тези времена Д. Драганов е бил 28 годишен, а ти в пети клас ...

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Пеньо
Hero Member

« Reply #9 on: February 06, 2018, 14:11:12 PM »

Мисля, става въпрос за това, че производителите на кучето са живи и здрави и от тях идва информацията за името му.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #10 on: February 06, 2018, 14:28:24 PM »

Аз откога ви я пея тази песен? Бях първият, дето повдигна въпроса за Бучо и Бъчо. Трайко тогава каза, че съм интригант, а според Огнян съм го направил заради "така лелеяния медал". Но кой съм аз, че да ме слушате?
Така беше, но само да вметна че повдигнахме въпроса тук във форума, след констатация от страна на Кольо от р-к Кубрат, който си беше абсолютно прав. И тогава Огнян великодушно махна с ръка и каза че ще върне купата и медала,  жестоко обиден!
 Не на себе си че измами на дребно, а на Кольо и на теб че сте повдигнали въпроса
rex
Hero Member

« Reply #11 on: February 06, 2018, 14:31:41 PM »

Мисля, става въпрос за това, че производителите на кучето са живи и здрави и от тях идва информацията за името му.
Пеньо, в този случай мисля че Огнян е напълно прав. Кучето придобива публичност с името Горан, като такова дава поколение и остава значима следа в породата. Като такова е заведено и в племенната книга на клуб Бг Горан през 1993 г., сканирано копие от което завеждане всички видяхме тук. До колкото знам, кучето е нямало и предишно официално родословие, в което е фигурирало с друго име.
И по-скоро въпроса е защо името на кучето се подменя  25 години по-късно и колко е коректно това? Въпросните живи собственици не са ли били още по-живи през 1995 г., 2000 г., 2005 г., 2010 г., или 2015 г. примерно?

Пеньо
Hero Member

« Reply #12 on: February 06, 2018, 16:43:54 PM »

Вероятно 25 години по-късно някой установява това. Вероятно преди това не е имало контакт с въпросните хора. Казвам "вероятно" защото не знам как са се случили нещата.   
  Не съм съгласен, че името е подменено. Новото (старо) е добавено, но Горан също съществува, макар и в скоби. Да, остава усещането, че това е направено за да се бръкне в .... на Драганов и ко., имайки се предвид "топлите" чуства, хранени от двете страни.
  Не мисля, че случаят с името на кучето е проблем. Проблем според мен са "топлите" чуства хранени между представителите на всички N на брой лагери, занимаващи се с тази порода. Проблем, който не виждам дали някога ще бъде решен.

ПП. Ники, той и Пеле придобива публичност с това си име, но как е кръстен от производителите си...
rex
Hero Member

« Reply #13 on: February 06, 2018, 17:02:29 PM »

Изключително много си прав, че един такъв акт оставя много усещания.

Ariman
Hero Member

« Reply #14 on: February 06, 2018, 17:31:13 PM »

Пеньо, признавам, обективен си относно усещанията и чувствата.
Но това не трябва ли да имa някаква давност? Ами, ако след още 65 години, се появи още някой повярвал си нормотворец и се окаже, че Горан е имал и трето, бебешко име?

П.П. Още по-неприятно усещане, знаеш ли кое прави? Прибягването към добре изпитаните приоми на хора, които имат правата да модерират,  да редактират свои собствените постове според това как се развива дискусията.

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
Pages: [1] 2 3 4
  Print  

Jump to: