Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 17, 2025, 12:59:13 PM

Login with username, password and session length

Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Ушни възпаления  (Read 9049 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Garu
Full Member

« on: November 28, 2011, 19:21:15 PM »

Искам да споделя нещо от личен опит.Кучето ми започна да страда от проблем с ушите на около 3г. възраст.Ушите му бяха зачервени,възпалени и подути(твърди)при опипване но ушния канал беше сух.Постоянно се чешеше даже се влачеше по земята скимтеше и виеше от болка.Ветринар ми каза да му слагам капки за уши но това само малко го облекчаваше.Пробвах и спрей за ушна краста не само че не помогна ами се влоши повече.Казаха ми че трябва да се вземе секрет да се установи точно какво е и че по принцип лечението на подобни заболявания било продължително и много скъпо.Така че съм пробвал с разни домашно приготвени мехлеми на билкова основа да го лекувам но без ефект.И така около шест години с този проблем.Е накрая попаднах на точния човек.Една ветринарна докторка собственичка на аптека.Тя му изписа два антибиотика които каза че в повечето случаи дават резултат но ако не става тогава ще ми каже какво да взема от хуманната аптека.Антибиотиците не подеистваха.Това което ми каза да взема от хуманната аптека и го излекува е "Дипрофос".Това са ампули(доста евтини на практика) които се слагат подкожно във врата.В моя случаи първата ампула не даде ефект затова след консултация по телефона с лекарката след пет дни поставих втора,която даде леко подобрение.След още 5 дни по нейно предписание трета ампула след която кучето се подобри видимо.След още 5 дни и четвъртата ампула кучето беше здраво.Не си спомням точно дали след определено време по нейно предписание не му поставих още една доза но това си и беше.
Pages: [1]
  Print  

Jump to: