Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 11, 2025, 16:53:42 PM

Login with username, password and session length

Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Българско овчарско куче  (Read 28411 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Dilqn
Newbie
*

« on: February 25, 2011, 22:02:06 PM »

Здравейте,понеже сам нов и аз да ви покажа моето куче какво мислите как е Smiley много мога да пиша за отглеждането харктера му и тем подобни.Благодаря ви за вниманието предварително и надявам се да не се почне с вугаризми и някви други напатки така да се изразя.

Dilqn
Newbie
*

« Reply #1 on: February 25, 2011, 22:06:23 PM »

Друго което мисля и искам да споделя нз вие как мислите е за критериите на БОК.
Според мен има някой характеристики на БОК които така да кажа немогат да бъдат определящ фактор дали е истинско или не е.Например цвета в интернет сам чел много и се казват че тябва да е бяло с черни петна или черно с бели петна ако е друг цвят се считало за мелез според мен по цвета неможе да се определи все едно да се каже чр хората са бели и ако има черни хора то те не са хора моито куче е бяло с кафяво по ушите ще кача снимки.Друго което също е и теглото чел сам някаде пишат че достига 80кг. то толкова кг куче може ли да си върши работата да е ловко да бяга бързо да скача да се бори с вълци каквото му е предназначението едно време стопаните им като са били овчари с стада които се изхранват от тях дали са хранили кучето си с кучешка храна или нещо по спецялно просто с някой филика хляб попара от млякото и така едва ли ще стане 80кг както пишат,за мен от 40кг до 55кг максимум мъжките женските по малко,за височината около 70см до 76см. Е има и някой критерии които са безспорни например опашката завита над гурба като е в пуснато състояние да достигне до скакалните стави или малко да ги минава и то козината да ги минава иначе коста да стига до там,зъбите за там е ясно,ушите трябва да не с остри върхове а леко заоблени,петия нокат на предните крайници,носната гъма да е черна с големи ноздри.Това е според мен лично мнение,Вие как мислите.
einj
Newbie
*

« Reply #2 on: February 25, 2011, 22:17:21 PM »

Според мен има някой характеристики на БОК които така да кажа немогат да бъдат определящ фактор дали е истинско или не е.Например цвета в интернет сам чел много и се казват че тябва да е бяло с черни петна или черно с бели петна ако е друг цвят се считало за мелез според мен по цвета неможе да се определи все едно да се каже чр хората са бели и ако има черни хора то те не са хора моито куче е бяло с кафяво по ушите ще кача снимки.Друго което също е и теглото чел сам някаде пишат че достига 80кг. то толкова кг куче може ли да си върши работата да е ловко да бяга бързо да скача да се бори с вълци каквото му е предназначението едно време стопаните им като са били овчари с стада които се изхранват от тях дали са хранили кучето си с кучешка храна или нещо по спецялно просто с някой филика хляб попара от млякото и така едва ли ще стане 80кг както пишат,за мен от 40кг до 55кг максимум мъжките женските по малко,за височината около 70см до 76см. Е има и някой критерии които са безспорни например опашката завита над гурба като е в пуснато състояние да достигне до скакалните стави или малко да ги минава и то козината да ги минава иначе коста да стига до там,зъбите за там е ясно,ушите трябва да не с остри върхове а леко заоблени,петия нокат на предните крайници,носната гъма да е черна с големи ноздри.Това е според мен лично мнение,Вие как мислите.
    "Разни хора,разни идеали...." cheers
« Last Edit: February 25, 2011, 22:18:40 PM by einj » Logged
SIMBEN
Hero Member

0888313132

« Reply #3 on: February 25, 2011, 23:07:56 PM »

Привет Dilqn,
притеснява ли те името Каракачанско куче или не го приемаш ? Започнал си нова тема за БОК, явно не си видял, че има вече такава тема:  "Б.О.К." - шампанско и резил. 
« Last Edit: February 25, 2011, 23:10:31 PM by SIMBEN » Logged

"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО."
                                         (Екзюпери, Малкият принц)
Алекс Христов
Sr. Member

« Reply #4 on: February 26, 2011, 06:31:09 AM »

Здравей и от мен Диляне,
аз нещо не схващам, това което си написал по горе се припокрива с концепциятана МАКК а ти си започнал тема за БОК!? Никой не оспорва правото ти да определяш кучето си като КК или като БОК но според мен трябва да прочетеш по подробно написаното в този форум и сам да решиш ти БОК ли отглеждаш или КК! Smiley
Добре дошъл! 

Some people hear their inner voices with great clearness and they live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
Алекс Христов
Sr. Member

« Reply #5 on: February 26, 2011, 06:32:59 AM »

Иначе на мен кучето ти ми харесва!   cheers

Some people hear their inner voices with great clearness and they live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
Dilqn
Newbie
*

« Reply #6 on: February 26, 2011, 13:59:45 PM »

Да извинявам се пребързано написах грешката е моя. notworthy
ТИТО
Hero Member

« Reply #7 on: February 26, 2011, 14:22:22 PM »

Dilqn 

Извинявай да питам дали кучето ти има нещо общо с Хасково?

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
Dilqn
Newbie
*

« Reply #8 on: February 26, 2011, 21:51:37 PM »

Няма зето е от гр.Априлци  smile
ТИТО
Hero Member

« Reply #9 on: February 27, 2011, 16:07:04 PM »

ТАзи тема все ще ми изкара очите.. Като да имам 100 КК  и един чакал между тях..

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
Pages: [1]
  Print  

Jump to: