Друго което мисля и искам да споделя нз вие как мислите е за критериите на БОК.
Според мен има някой характеристики на БОК които така да кажа немогат да бъдат определящ фактор дали е истинско или не е.Например цвета в интернет сам чел много и се казват че тябва да е бяло с черни петна или черно с бели петна ако е друг цвят се считало за мелез според мен по цвета неможе да се определи все едно да се каже чр хората са бели и ако има черни хора то те не са хора моито куче е бяло с кафяво по ушите ще кача снимки.Друго което също е и теглото чел сам някаде пишат че достига 80кг. то толкова кг куче може ли да си върши работата да е ловко да бяга бързо да скача да се бори с вълци каквото му е предназначението едно време стопаните им като са били овчари с стада които се изхранват от тях дали са хранили кучето си с кучешка храна или нещо по спецялно просто с някой филика хляб попара от млякото и така едва ли ще стане 80кг както пишат,за мен от 40кг до 55кг максимум мъжките женските по малко,за височината около 70см до 76см. Е има и някой критерии които са безспорни например опашката завита над гурба като е в пуснато състояние да достигне до скакалните стави или малко да ги минава и то козината да ги минава иначе коста да стига до там,зъбите за там е ясно,ушите трябва да не с остри върхове а леко заоблени,петия нокат на предните крайници,носната гъма да е черна с големи ноздри.Това е според мен лично мнение,Вие как мислите.
Привет Dilqn,
притеснява ли те името Каракачанско куче или не го приемаш ? Започнал си нова тема за БОК, явно не си видял, че има вече такава тема: "Б.О.К." - шампанско и резил.