Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 13, 2025, 23:49:56 PM

Login with username, password and session length

Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Минусови температури  (Read 17114 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Ivanov_13
Newbie
*

« on: January 19, 2016, 17:47:25 PM »

Привет!

Отдавна искам да гледам каракачански куче, а от съвсем скоро едно такова се появи пред портата ми и го прибрах в двора. Искам да попитам на колко най-ниска температура може да спи кучето? Още си няма къщичка, откакто се появи 2 вечери спи в къщата, но е мръсен и необезпаразитен. Бях му записал час при ветеринар за днес, но вчера един хлапак ми се натресе в автомобила, сега е в сервиза, а аз съм без кола за кучето. Притеснявам се да не измръзне, а от друга страна не съм сигурен дали е разумно да спи в къщата още необезпаратизен. Това е първото ми питане в този форум, уверявам ви ще питам още!

Благодаря!

Иван
Пеньо
Hero Member

« Reply #1 on: January 19, 2016, 18:12:18 PM »

Нищо му няма, ако спи навън, особено ако не е вързано и е добре нахранено. Голяма част от каракачанките си ползват колибите само ако вали силен дъжд. Минуси  не ги бъркат.
Поздравления за това, че си прибрал животното! 
бадарак
Newbie
*

« Reply #2 on: January 22, 2018, 06:05:36 AM »

Има ли значение ако вали дъжд  в смисъл притеснява ли ги дъжда ?Имам 45 мъник който искам да свикна да е на вън  но от 2 ден вали и постоянно скимти !?Не мога да разбера от дъжда ли е или му е студено ?!.. no
П,П Има си колиба ,постелки и сушина ..
RITA
Newbie
*

« Reply #3 on: February 27, 2018, 09:29:06 AM »

Здравейте,
Нашата каракачанка обича студа и снега, но не обича дъжд. До около 1 годишна възраст обичаше и дъжда, също да я къпем, да играе с вода, но после нещо и щукна и вече не обича да се мокри, като вали дъжд се крие Smiley
Но вашето кученце е малко и затова ми се струва, че не е добре да не е на минус температури.
Според мен скимти защото е само, но ще свикне. Нашето също скимтеше първите нощи (беше пролет), когато го взехме - защото беше само' за първи път откакто се е родило.
Pages: [1]
  Print  

Jump to: