Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 04, 2025, 15:07:02 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 11 12 [13]
  Print  
Author Topic: БКК за БОК - за новият Бай Ганьо и кучетата  (Read 197854 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #180 on: July 22, 2014, 10:00:11 AM »

Ами Аримане ти си удебелил по-интересните моменти, даже ми се струва, че има и още за удебеляване. Какво може да се каже, освен, че 1000 години ми се струват малко, по-стара е тая порода, как само 1000 hmm Той Аспарух не я е създал, само я е довел на Балканите, тя си е била създадена мнооого векове преди наш Пурко да се роди biggrin
От кого е автономна също не разбрах, независима ли е била от България, що ли?
Как се закрива титла ли, ами сигурно като е по-голямшко кучето и като застане над титлата и я закрива от слънцето, прави и сянка, въобще не се вижда има ли титла, няма ли.
Щът, ще правят ДНК тестове, нали ако реално ги направят резултата ще бъде плачевен.... ако въобще се покаже де, може да бъде засекретен и достъпен само за "избрани" люде.
Абе вместо да се занимават с кучета що не станат едни писатели? Така им се отдават разказите и легендите  book artist euro sp_ike bangin rtfm
« Last Edit: July 22, 2014, 10:05:57 AM by DonKrasi » Logged

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
Ariman
Hero Member

« Reply #181 on: July 22, 2014, 10:10:54 AM »

А аз не разбрах за тез ДНК тестове какво точно доказват  confused

Тошко, за да не преразказвам, виж тук от поуст « Reply #4 on: June 07, 2014, 09:57:47 AM » надолу, kennel Vucho предоволно е обяснил: http://www.karakachan.org/forum/index.php/topic,795.msg46205/topicseen.html#msg46205
« Last Edit: July 22, 2014, 10:12:14 AM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #182 on: November 20, 2016, 12:21:17 PM »

Почти всеки ден правителството в оставка ни облъчва че няма пари. Включително няма пари за селекционните дейности на развъдните организации в овцевъдство, говедовъдство и козевъдство. Няма пари и за развъдни организации кандидатствали за помощ по организация на специализирани селекционни изложби за дребни преживни. Същите които дават мляко, месо, вълна и кожи за индустрията и хората.
Но о чудеса! Пари има... за да се разхождат на държавна издръжка боКовете до Москва. Хвала на такЪви стратегически мислещи управленци.

МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ХРАНИТЕ
Д Ъ Р Ж А В Е Н Ф О Н Д „З Е М Е Д Е Л И Е”

Решения от заседанието на Управителния съвет, съгласно Протокол № 102
от 02.11.2016 г.

Р Е Ш Е Н И Я :
1.1. Разпределя финансов ресурс за участие на Международно пчеларско изложение- гр. Плевен през 2017 г. по линия на държавна помощ
„Помощ за участие в изложения“ на Областен пчеларски съюз – Плевен, в размер на 7 300 лв.;
1.2. Средствата се предоставят по параграф 43-00 „Субсидии и други текущи трансфери за нефинансови предприятия” от бюджета на ДФ
„Земеделие”, от неусвоения ресурс по схемата за държавна помощ „Помощ за участие в изложения“ за 2016 г.
2.1. Разпределя финансов ресурс за участие в изложения в Москва, Русия по линия на държавна помощ „Помощ за участие в изложения”
на Български киноложки клуб за Българско овчарско куче, в размер на 30 000 лв.;

2.2. Средствата се предоставят по параграф 43-00 „Субсидии и други текущи трансфери за нефинансови предприятия” от бюджета на ДФ
„Земеделие”, от неусвоения ресурс по схемата за държавна помощ „Помощ за участие в изложения“.
3.1. Разпределя финансов ресурс за участие в Международно изложение „ФУУТ ЛОГИСТИКА“ гр. Берлин, Германия по линия на държавна
помощ „Помощ за участие в изложения“ от „Българска асоциация на производителите на оранжерийна продукция” в размер на 78 400 лв.;
3.2. Средствата се предоставят от неразпределения ресурс по параграф 43-00 „Субсидии и други текущи трансфери за нефинансови предприятия”
от бюджета на ДФ „Земеделие”;
3.3. Утвърждава изменение на финансовия ресурс по параграф 43-00 „Субсидии и други текущи трансфери за нефинансови предприятия” от б
юджета на ДФ „Земеделие”, предвиден за държавна помощ „Помощ за участие в изложения”, като се увеличава от 1 459 000 лв. на 1 537 400 лв.
4.1. Разпределя допълнителен финансов ресурс по схема за държавна помощ „Помощ за участие на земеделски стопани в Схема за качество
за производство на семена и посадъчен материал”, в размер на 300 000 лв., като ресурсът се променя от 1 000 000 лв. на 1 300 000 лв.;
4.2. Средствата се предоставят от неразпределения ресурс по параграф 43-00 „Субсидии и други текущи трансфери за нефинансови предприятия”
от бюджета на ДФ „Земеделие”.
4.3. Утвърждава изменение на финансовия ресурс по параграф 43-00 „Субсидии и други текущи трансфери за нефинансови предприятия”
от бюджета на ДФ „Земеделие”, предвиден за държавни помощи, като се увеличава от 104 700 000 лв. на 105 078 400 лв.
4.4. Приема изменени Указания за прилагане на помощта.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
skolev
Sr. Member

« Reply #183 on: July 03, 2017, 09:21:29 AM »

БОК-аджийските шефове....
https://www.actualno.com/society/sled-20-godini-osydiha-za-otvlichane-i-iznasilvane-rejisior-blizyk-do-borisov-news_620294.html
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #184 on: July 03, 2017, 09:45:10 AM »

Осъденият за отвличане и изнасилване Митрев е близък на Борисов, от него е кучето, подарено на Путин
3 Юли 2017
Иван Бакалов 

Пламен Митрев (вляво) и Бойко Борисов на киноложка изложба през 2010 г. Снимка: от интернет форума “Каракачанско куче”
Да те отвлекат, затворят, оковат във вериги и да те изнасилват многократно, и насилникът, да е заловен, но да остане неосъден…
Нещо повече – гледаш репортаж по телевизията и изведнъж го виждаш до премиера Борисов, усмихнати връчват награди на киноложка изложба. И това неведнъж.

Линк към оригинала на статията: http://e-vestnik.bg/26706/osadeniyat-za-otvlichane-i-iznasilvane-mitrev-e-blizak-na-borisov-ot-nego-e-kucheto-podareno-na-putin/

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #185 on: July 03, 2017, 09:49:34 AM »

Tв пpодyцeнт изнacилвa и oковава c веpиги манекенки, оcъждат го cлед 17 г.

30.06.2017 22:06; Ана Миxова

линк към статията в 24часа: https://www.24chasa.bg/novini/article/6310189

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #186 on: October 09, 2020, 12:02:14 PM »

Във времена на нестихващи протести и прясно гласувана резолюция на Европейският парламент, властта на "гербери" и "патриоти" стигна до там, че да активизира дори своите верни мустакати, нечленоразделни протежета, за да замазват резила на ГЕРБ и ЕНП.
"Бай Ганьо" е пуснат от "началника" да осигурява медийна подкрепа за властта му. Защото ако не бе властта на този началник, видния "интелектуалец" Ганьо още щеше да гази с лайняни ботуши в свинарника.
И както подобава на представителите и протежетата на тази власт, написаното е словоблудство от дебелашки лъжи, небивалици и просташко самохвалство.
Впрочем с лупа трябва да се търсят нелъжите в долуцитирания материал. Но повече и не може да се очаква от някой носещ тениска с образа на вожда и с надпис " Аз вярвам само на този човек". Комунистическият култ към личността, пасти да яде..

N.B. Част от най-бруталните измишльотини на Бай Ганьо са отбелязани с (!?!)
-----------------------------------------------------

Президентът на кинолозите: Бойко Борисов отново ще победи на изборите

Уверен съм, защото правя изложби из цяла България и виждам настройката на хората. София не е България, заяви пред БЛИЦ Аврам Петков

Породата българско овчарско куче е на 1000 години(!?!) и е създадена от българския животновъд, за да му служи максимално - да охранява, както стадата, така и дома. Типично за нея е че е много привързана към семейството и децата. Това разказа пред БЛИЦ президентът на Българския киноложки съюз Аврам Петков.

Той сподели, че клубът е направен преди 22 години,(!?!) с помощта на премиера Бойко Борисов. "В последствие той пое към политиката(!?!) и от 15 години(!?!) породата е международно позната. Тя е призната от пет(!?!) международни организации. Ходим по изложби из цяла Европа. Имаме победители на кръгове от световната купа. Имаме вече световни шампиони в породата. Съответно правим изложби в цяла България, тъй като аз съм президент на Българския киноложки съюз, както и Клуба за българско овчарско куче", обясни Петков.  

Той отбеляза, че в Италия, Испания, Полша, Украйна, Русия и Латвия вече клубове за българско овчарско куче, а първите малки са се родили в Украйна и Испания.  

Припомняме, че премиерът Бойко Борисов подари на президента Владимир Путин именно българско овчарско куче.

Г-н Петков коментира и обвиненията, че често агитира в полза на премиера Бойко Борисов.
"Познавам премиера от 30 години. Занимавах се професионално със спорт до 43 години. Състезател и треньор съм по гребане. Познавам го още като треньор по карате. Освен това, заедно основахме този клуб и той много е помогнал за имиджа на овчарското куче", разказа той пред медията ни.

"Както и ние много се постарахме да направим 8 независими аналогични линии(!?!), за да признаят породата. Това е един много голям труд, който е в продължение на близо 10 години. Винаги е помагал в нашето движение. Имам големи причини, за да го подкрепям, защото ако не беше той, сигурно още нямаше да имаме регистрирано международно българско куче", допълни Петков.  

Според него съвсем скоро митингите ще отшумят и ситуацията в страната ще се успокои.
"Мисля, че това, което се случва, е защото много хора с амбиции и пари, широк спектър на бизнес, не винаги са били коректни. И всички митинги, които стават - една част от хората са платени, другите може и да не са. Всичко това ще отшуми и на парламентарните избори ГЕРБ отново ще са първа политическа сила. Уверен съм, защото правя изложби из цяла България и виждам настройката на хората.

София не е България. Аз не вярвам много на статистиките, които се изказват по телевизията и по вестници. Ще поживеем и ще видим. От всички премиери, които са били до сега, той е единственият,(!?!) който е направил нещо за България. Както с пътищата, така и с обновяването на отделните градове. Да, трудно се вдигат заплатите, защото той пое управлението от една фалирала държава(!?!). Това много хора забравиха в какво положение беше държавата, когато я пое преди 10 години", заключи той пред БЛИЦ.  

Линк към оригинала: https://blitz.bg/obshtestvo/prezidentt-na-kinolozite-boyko-borisov-otnovo-shche-pobedi-na-izborite-snimki_news774138.html
« Last Edit: October 09, 2020, 12:04:16 PM by KaraKitan » Logged

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #187 on: October 09, 2020, 15:51:45 PM »

Големите причини Аврам да вярва само на този човек се изразяат например в едни 94 000лв за 2019г. и едни 52 000лв за предходната 2018г.
И е прав като казва, че ако не беше Той, нямаше ганьовщината да цъфти, щедро наторявана с държавни средства и "дарения" от посочени от Него бизнесмени.

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #188 on: May 04, 2021, 12:35:23 PM »

Добре е, когато истината за историята на новосъздаваното БОК е отразена коректно в текста на сертификат за нова монета, издадена от Български колекционерски клуб.
Факт е, че това е нова популация създадена на основата на автохтонното Каракачанско куче, чрез хаотично кръстосване с едри чужди породи. И че тази нова популация е съставна част на заявеното през 2009г. във FCI Югоизточноевропейско овчарско куче SOUTHEASTERN EUROPEAN SHEPHERD (Ciobănesc Românesc de Bucovina) FCI 357.

Kолекционерска монета с изображение на БОК.

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #189 on: June 06, 2021, 14:50:07 PM »

Най-сетне и медии видяха очеизвадния култ към личността демонстриран от години на кинолож.. опс... кучкадарските изложби на партийната кучкарска структура на бившата управляваща партия.
Тук в този форум от години показваме проявленията на партийния култ, демонстрирани на изложбите на БРКС.
Но не са само тениските с лика на вожда и надпис "Аз вярвам само на този човек". Партийната кучкарска структура дори бе впрягана директно в изборната агитация и чрез разпространение на предизборни плакати с кучета.

ТВ Евроком: "СМЯХ: Цяла киноложка изложба в Банкя беше брандирана с тениски на Борисов (СНИМКИ)"
https://eurocom.bg/new/smyakh-tsyala-kinolozhka-izlozhba-v-bankya-beshe-brandirana-s-teniski-na-borisov-snimki?fbclid=IwAR1IRcDl3QLqx4rjKtIsBDRStLku1hQzmx4E42C26EnioVivMdX8kjZv19E

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #190 on: June 06, 2021, 15:03:36 PM »

За да се проумее, колко извратено неокомунистическо е това поведение, само ще припомня, че на кучешките изложби до 1989г. никой не си е и помислял да прасне портрет на Тодор Живков или Пенчо Кубадински върху тениски или други материали свързани с изложбата или с федерацията по кинология. А до 1989г бяхме в режим, който бе разписал ръководната роля на БКП в чл.1 от конституцията на НРБ.

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #191 on: March 25, 2022, 00:55:12 AM »

Журналистът Иван Бакалов в предаването "Денят с Веселин Дремджиев", 17.03.2022

За Б.Борисов, подареното на Путин кученце "БОК", издирваният от Европол Пламен Митрев и т.н.

https://www.youtube.com/watch?v=TFAm4BxDIG4&ab_channel=%D0%94%D0%95%D0%9D%D0%AF%D0%A2%D1%81%D0%92.%D0%94%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%B5%D0%B2

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #192 on: October 18, 2023, 12:37:04 PM »

Дали започва проглеждане след заслепените от сиянието Попово?
Впрочем реално селекцията на Ст Попов/НКБОК представя най-истинския БОК с типаж ясно отличаващ се от автохтонната вече призната порода Каракачанското куче и има всички шансове да стане нова порода.

-------------------------------------------------------------------
от Facebook група: Овчарски кучета в България Нк Бок ..!!!

Гошо Чобанина  · 15 ч.  ·
АДРЕСИРАНО СПЕЦИАЛНО ДО Г - Н СЕФАН ПОПОВ ! Аз не съм инженер а прост селянин почти на вашата възраст , г-н Попов . Ще се постарая да бъда грамотен,  любезен , откровен и изключително точен и прецизен ! А вие , като един честен и почтен човек какъвто твърдите , че сте се надявам да не ми изтриете поста и да не бягате от отговорост а молбата ми е  точно и ясно да ми отговорите на конкретно  зададените ми въпроси . Добре, да предположим че действително никога не сте мешили, никога не сте правили лично кръстоски. Реално погледнато до сега не е направено едно доказателство, за това че вие сте кръстосвали, за това нямаме моралното право да ви обвиняваме в това. Но вие сте човек който много добре вижда чуждото тяло в едно куче само с един поглед. Въпросът ми е допускате ли тези преди вас да са направили този грях или експеримент. Зависи от гледната точка разбира се и вие да сте пропуснали това нещо и да са ви заблудили че кучето което купувате или взимате или заплождане на него без значение е чистопородно? Наясно сме че тази порода има сериозно вътрепородно разнообразие и в аборигенен вариант са излизали с дефекти няма да изпадам в подробности вие най-добре знаете какви бяха в различните райони аборигенните кучета. Обаче развъждането което правите без съмнение само за себе си е в доста голям процент % еднотипно което е изключително трудно , но като се погледне с просто око се вижда че това развъждане се отдалечава от овчарските типажи кучета по нашите райони. С просто око се вижда че имат по-близки породни белези до породите които бяха излезнали в генотеста на  кучето което е произведено от вас. Собственика му мисля че беше от Смолян. Нормално ли е за вас макар и с дефекти аборигенните кучета да имат надочни дъги такива каквито имат вашите кучета, Бомбета които изпъкват и правят кучето челато. В почти всички организации включително и вашата е описано в стандарта че кучето трябва да има очи бадемовидни или овални с вътрешни ъгли надолу поставени а външните да са по-високо поставени от вътрешните. При вашите кучета на 90% е обратно? Защо ми отговорете и моля нека отговора да не е свързан с инбридинг защото ако е заради инбридинга вие действително трябва да сте плодили на кучета с надочни дъги, с провиснали очи и с провиснали бърни. Да не говорим и за ушите, нямат формата на овчарското куче, прекалено големи са и слизат под устата на кучето. Нима вие тези неща не ги забелязвате? Съмнявам се силно защото знам колко добър сте в тази материя! Кажете ми честно и обяснете не само на мен а и на всички хора които малко или много вярват във вас но се страхуват или не разбират да ви питат такива неща! Приятна вечер ви желая и бъдете здрав !!!

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #193 on: October 19, 2023, 08:19:04 AM »

Положението в БОК-СП се крепи на тезата "Вервайте ми! Важно е само какво аз ви разказвам". biggrin

-----------------------------------
Stefan Popov
Автор
Модератор
AsGdogs Aleksandar благодаря за трезвата позиция! Тя е и моя. С една малка разлика! Аз ще докажа че именно нашите кучета са породни! А ако някой е допуснал грешка пред породата пред клуба и каузата ни тя си е за негова сметка. Ако оплюеш една национална куза е гне грешка а грях. А да загубиш приятел като мен е най - малкото проява на липса на зрялост но всеки сам си избира пътя! Моя е друг! И никога не само не съм кръстосвал с друга порода но и не съм допуснал кучета за, които се знае че са нечистопородни да влязат в нашата дейност ! Но аз не искам да коментирам тая тема и повече няма да го правя ! Така ме посъветва един много умен човек !

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Pages: 1 ... 11 12 [13]
  Print  

Jump to: