Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 12, 2025, 20:12:09 PM

Login with username, password and session length

Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Агресия между мъжко и женско куче  (Read 31180 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Habits
Hero Member

« on: February 18, 2016, 07:14:32 AM »

Здравейте, групата!

Закъсах го нещо с моите кучаци, Туньо и Добротица.
Ще се опитам да опиша положението по най-добър начин.
Кучетата се движат свободно в двора, единствено и само при хранене ги отделям тъй като зарад пустото ядене става бой. Добротица затварям в клетка, а Туньо го връзвам за максимум час и после ги пускам отново свободни.
Добротица  е в период на разгонване, вече спря да кърви. От предишни разгонвания забелязвам, че тя не се дава на Туньо. Явно спойката няма да стане.
Сега обаче всичко това прераства в агресия. От снощи женската е затворена в клетката, мъжкият е пуснат. Цяла нощ не са спряли да се дръглят през мрежата. Сутринта видях, че са си разранили венците. Имаше кръв и по двамата и не знам какво да ги правя.
Това, което ме притеснява е, че не знам причината за тая агресия между двамата.
Възможно ли е мъжкият да се дразни заради това, че женската не му се дава и не може да я докопа в момента?
Женската защо проявява агресия?
Между другото докато са си пуснати свободно не се бият. Туньо налита, постоянно завира нос отзад, тя кляка или ляга, но никога не се е стигало да бой заради това.
Сега не смея да я пусна от клетката и нея, че да не вземат да се изтепат.

Някой ако има мнение, нека пише. Ще е от полза.

"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #1 on: February 18, 2016, 18:13:30 PM »

Може производителя на дамата да се изкаже, той следва да е запознат.

Иначе по време на разгонването някои женски са по-агресивни, както са и мъжките.  Нещо, което ръководи поведението на кучетата ни е подредбата в глутницата. Не видях само дали ако той  е вързан, тя отива да се бие с него, ако е пуснат? Това първото и разгонване ли е?
« Last Edit: February 18, 2016, 18:14:32 PM by trayko.asenov » Logged

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
Habits
Hero Member

« Reply #2 on: February 18, 2016, 21:10:14 PM »

Като са пуснати не се бият. Не е първото разгонване, но предни пъти не е било чак така.

Иначе търканията предлагам да не ги подновяваме.

"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
Habits
Hero Member

« Reply #3 on: February 19, 2016, 07:26:24 AM »

От вчерашните ми наблюдения докато бяха и двамата пуснати, все повече съм склонен да мисля, че тя все още не е готова и за това се дърпа.
За съжаление, не мога да изчисля дните много добре, тъй като те са пуснати свободно и трудно засичам кога спира кървенето.
Със всеки изминал ден, Добротица все повече и повече ми ляга на сърце и много ми се ще да се получат нещата.

trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #4 on: February 19, 2016, 07:34:45 AM »

Опитва ли с друго мъжко куче? Иначе може да си прав, относно момента.

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #5 on: February 19, 2016, 08:06:03 AM »

Станиславе,може или да не е готова и затова да се дърпа,или щот са израсли заедно да не му дава. При мен се случи подобно нещо с Керата,само дето не стигаха до саморазправа кучетата.

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
Habits
Hero Member

« Reply #6 on: February 19, 2016, 08:12:58 AM »

Тошко, и аз съм на това мнение. Ще я изчакам да видя дали ще стане нещо. Оставил съм ги да се оправят. Ако стане стане. Ако не, ще търся друг младоженец.

rex
Hero Member

« Reply #7 on: February 19, 2016, 08:36:06 AM »

Аз само не разбрах какво отношение трябва да взима производителя в случая. При положение, че говорим за здраво физически и психически женско куче. Поне тук Станислав не се е оплаквал Добротица да има някакви отклонения - ни поведенчески, ни здравословни.
Производителят може да гарантира, че е произвел едно породно куче. А как то ще се развие, зависи от много, много фактори.

ПП Между другото Андрей е от хората, които публикуват най-много снимки на произведени от него кучета. Което ме навежда на мисълта, че бая се интересува как се развиват.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
vano
Guest
« Reply #8 on: February 19, 2016, 09:15:02 AM »

...

Някой ако има мнение, нека пише. Ще е от полза.
vano
Guest
« Reply #9 on: February 19, 2016, 09:20:05 AM »

Има няколко начина да дам мнение, да звънна на Станислав по телефона (скайпа, месинджъра), да разбера подробности и да му кажа какво мисля, както и съвет какво да направи, да му напиша лично съобщение или да напиша мнението си тука, за да може да го видят и други потребители и да им е полезно за в бъдеще. Едва ли Станислав е първия, сблъскал се с подобен проблем, едва ли ще е последния. Но това къде да си дам мнението определям аз. Това се отнася за всеки един потребител.

Та, така - ако някой иска да изкаже публично мнение по въпроса - да го направи, ако ли не, да чете и да не спами темата на човека.
« Last Edit: February 19, 2016, 09:20:35 AM by vano » Logged
Habits
Hero Member

« Reply #10 on: February 19, 2016, 10:07:37 AM »

Проблемът първо и най-напред си е в мен. Нямам опит, това ме накара да създам тази тема.
Психически и физически проблеми в Добротица аз не съм забелязъл. Абсолютно нормално куче, което както споменах, много започва да ми харесва и като визия и като характер.
Двете ми кучета израстнаха заедно, не съм ги делил, съжителствали са в един двор постоянно. Това е най-вероятната причина. Това май е често срещано и не е нещо ненормално. Другата причина е, че тя може би все още не е готова.
Прави ми впечатление днес, че той я скача, тя седи мирна и не се дърпа. Ама май Туньо мамин също има нужда от показно  lol .
Тук идва и другият ми въпрос - при едно младо (вече не толкова младо) мъжко куче, което все още няма полов опит, има ли нужда от "помощ", за да свърши работа? Това случвало ли се е на някой и как се процедира в такъв случай?

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #11 on: February 19, 2016, 13:19:28 PM »

Най вероятно иде реч за нормално разгонване, при което поведенията на двамата партньори преминават през различни етапи. Ако Станислав иска да направи връзката помежду им, то най-добре ще е да ги остави пуснати. Те сами ще си изживеят юношеската любов и ще извървят пътя. Wink  Нека не подценяваме инстинктите и заложените поведенчески кодове.

NB: Преместих спама от темата и се надявам  в бъдеще личните отношения да си ги изяснявате на лични или лице в лице.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Pages: [1]
  Print  

Jump to: