Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 15, 2025, 13:14:10 PM

Login with username, password and session length

Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Калций при малки кучета  (Read 18738 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
go6o_lud
Full Member

« on: September 29, 2014, 06:24:46 AM »

Здравейте, искам да споделя, че ми се струва, че предния десен крак на кученцето ми нещо не е наред- в смисъл изкривен е леко навън и когато е стъпил с тежестта си на него му трепери, дори и като тича пак малко го "замята". Та въпроса ми е, дали трябва да му давам допълнително калций и дали това би го оправило? eek

Георги Кънчев
vano
Guest
« Reply #1 on: September 29, 2014, 06:33:32 AM »

Здравейте, искам да споделя, че ми се струва, че предния десен крак на кученцето ми нещо не е наред- в смисъл изкривен е леко навън и когато е стъпил с тежестта си на него му трепери, дори и като тича пак малко го "замята". Та въпроса ми е, дали трябва да му давам допълнително калций и дали това би го оправило? eek

Най-добре да го види лекар. Ако е рахит, калция няма да го оправи, а ако е някакъв ставен проблем, може да го влоши.
go6o_lud
Full Member

« Reply #2 on: September 29, 2014, 06:42:00 AM »

Най-добре да го види лекар. Ако е рахит, калция няма да го оправи, а ако е някакъв ставен проблем, може да го влоши.
A възможно ли е да има рахит само на 1ния крак  confused и ветеринарния му би ваксина преди 3 дни и нищо не каза, вика добре е кучето eek

Георги Кънчев
go6o_lud
Full Member

« Reply #3 on: September 29, 2014, 07:06:01 AM »

Ето един полезен линк по този въпрос за рахита.. Така като гледам снимките и почвам да се опасявам, но с повече вит. Д и калций нещата в ранен стадий се оправят бързо

http://forum.zoomania.org/viewtopic.php?f=218&t=18123

Георги Кънчев
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #4 on: September 29, 2014, 12:09:35 PM »

Ако този ветеринар ти е казал, че е ОК заведи кутрето на друг, определено не е ОК. Не лекувай сам, ако не можеш да поставиш сигурна диагноза. Помни страх лозе пази.

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
go6o_lud
Full Member

« Reply #5 on: September 30, 2014, 07:50:16 AM »

Ако този ветеринар ти е казал, че е ОК заведи кутрето на друг, определено не е ОК. Не лекувай сам, ако не можеш да поставиш сигурна диагноза. Помни страх лозе пази.

Така е, прав си  cheers

Георги Кънчев
Pages: [1]
  Print  

Jump to: