rex
|
 |
« Reply #30 on: August 22, 2012, 09:35:43 AM » |
|
Кучето съм го взел от развъдник, известен във форума. Човека ме е запознал със родословието, не знам колко може да се вярва, но съм се поинтересувал достатъчно.
Може би съм пропуснал да поясня, но това е първото ми куче в живота и държа всичко да е ок с него. Разбирам, че за вас това са глупави въпроси, ще спра с тях.
Поздрави!
Не се обиждай, но наистина си занимаваш съзнанието с неща, които не си заслужават. Ако искаш можеш да си представиш кучето в съответната тема, да разкажеш за родители, пра-родители, коя линия продължава. Повярвай ми, че това са важни неща, върху които си заслужава да се концентрираш. Казвам това, защото от конкретната линия и съответно тип, който твоето куче е наследило, може да предположиш какво да очакваш от него като визия, характер, поведение. И не забравяй какво ти бях казал преди - колкото по-малко трепериш над кучето, толкова е по-вероятно да му спестиш проблеми с прехранване, разглезване и т.н.
|
|
|
|
По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
|
|
|
Светла
|
 |
« Reply #31 on: August 22, 2012, 10:50:45 AM » |
|
Може би съм пропуснал да поясня, но това е първото ми куче в живота и държа всичко да е ок с него. Разбирам, че за вас това са глупави въпроси, ще спра с тях.
Поздрави!
Не го мисли! Винаги има първи път! Моите кучета са първите в живота ми /от преди около 3,5 години/. Толкова много ги обичам. За мен те не са просто кучета, те са личности, чието щастие и живот зависят изцяло от мен. За тях аз и семейството ми сме цялата вселена. Те са наши приятели, деца... Нека цитирам Roger Caras: "Кучетата не са целия ни живот, но правят животът ни цялостен". Всеки има право да говори каквото си ще! За себе си ще кажа само: Имам щастливо семейство. А те, моите две четирикраки, го допълват! 
|
|
|
|
„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА” Джек Лондон
|
|
|
Habits
|
 |
« Reply #32 on: August 22, 2012, 10:56:50 AM » |
|
Поздрави!
Не го мисли! Винаги има първи път! Моите кучета са първите в живота ми /от преди около 3,5 години/. Толкова много ги обичам. За мен те не са просто кучета, те са личности, чието щастие и живот зависят изцяло от мен. За тях аз и семейството ми сме цялата вселена. Те са наши приятели, деца... Нека цитирам Roger Caras: "Кучетата не са целия ни живот, но правят животът ни цялостен". Всеки има право да говори каквото си ще! За себе си ще кажа само: Имам щастливо семейство. А те, моите две четирикраки, го допълват!  Именно, кучето не го приемам като добитък. За мен той е част от семейството, живо същество със сърце и емоции. От мен зависи дали той ще е щастлив. Когато съм поел отговорност за него при закупуването му, съм поел ангажимент кучето да се чувства щастливо и да има всичко което мога да му дам.
|
|
|
|
"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #33 on: November 13, 2014, 18:44:40 PM » |
|
Днес видях нещо, от което онемях! Самоед на разходка с палто, при температура около 10 градуса и лек дъждец!!! Някои хора наистина много бъркат грижите за кучето с глезотии, които според мен са в повечето случаи вредни.
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #34 on: November 13, 2014, 21:22:49 PM » |
|
Е Пеньо, както сам каза това е според теб. Хората си има принципи 
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #35 on: November 14, 2014, 06:30:34 AM » |
|
Питайте Самоеда, чийто предци са от Сибир, дали му е хубаво така.
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #36 on: November 14, 2014, 06:44:45 AM » |
|
Кой го пита? Както казал бай Тошо: кво ше решаваш, ти нямаш пари!
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #37 on: November 14, 2014, 07:21:35 AM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #38 on: November 14, 2014, 09:08:04 AM » |
|
Като не е искал да чисти козина да си е взел пинчер 
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #39 on: November 14, 2014, 14:08:34 PM » |
|
Един господин в Лозенец, престижен квартал на София, разхожда два санбернара. Съсед минава покрай него и го пита: - Тези кучета не Ви ли пречат у дома. - Не, аз даже не им влизам в стаята! 
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
|