novaka
|
 |
« Reply #2505 on: November 16, 2013, 16:35:31 PM » |
|
Но във някои азиатски страни борбите са традиция(не зная дали правилата са същите като на ТИ) и това трябва да се уважава.Различни хора,различни традиций 
|
|
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #2506 on: November 16, 2013, 18:42:52 PM » |
|
Абе по принцип се пише инбридинга по най-известното куче в линията, щото най-добре продава.  Беттер отдавна си има собствена линия, мене по-скоро ме интересуваше твоето мнение за това куче, явно не съм бил ясен. Относно ТИ - то хубаво тестване реакцията към себеподобни, ама колко пъти бе джанъм? Да е един, два - че нормален човек да си направи съответните изводи, хайде иди-дойди, ама? Това не е въпрос към тебе - благодаря за откровеното ти мнение относо т.нар. "тестови изпитания". А за традициите на азиатските народи - аз силно се съмнявам, че са били нещо много повече от начесване на лична краста. Такива маркетигнови пинизи с цел огромни продажби, че списания, че сборници с клипове, едва ли ...
|
|
|
|
По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
|
|
|
петко
|
 |
« Reply #2507 on: November 16, 2013, 19:00:33 PM » |
|
..че и кога му остана време на на туркменеца да пасе овцете от тренировки  ,чобанина ли има помощник кучето ли трениор ,въх ако са 5 -6 парчета ,аз имам чувството че ше е по лесно да нуачиш вълците да не ядът овче вано бая се смях 
|
|
|
|
|
|
|
novaka
|
 |
« Reply #2508 on: November 17, 2013, 17:13:15 PM » |
|
Абе по принцип се пише инбридинга по най-известното куче в линията, щото най-добре продава.  Беттер отдавна си има собствена линия, мене по-скоро ме интересуваше твоето мнение за това куче, явно не съм бил ясен. Относно ТИ - то хубаво тестване реакцията към себеподобни, ама колко пъти бе джанъм? Да е един, два - че нормален човек да си направи съответните изводи, хайде иди-дойди, ама? Това не е въпрос към тебе - благодаря за откровеното ти мнение относо т.нар. "тестови изпитания". А за традициите на азиатските народи - аз силно се съмнявам, че са били нещо много повече от начесване на лична краста. Такива маркетигнови пинизи с цел огромни продажби, че списания, че сборници с клипове, едва ли ... Да,точно то няма нищо срамно,все пак трябва да си изкарат храната .Хоби,хоби ама трябват и пари  .За Беттер много се е изписало.Лично аз по снимки нищо не мога да кажа-куче .Едно е да го видиш на живо,друго е на снимка. За традициите и аз съм на същото мнение,но не знам дали са същите както едно време.Като слушам и чета за какви суми са се изнасяли и се изнасят кучета от Туркмения  .
|
|
|
|
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #2509 on: November 17, 2013, 17:35:34 PM » |
|
... Относно ТИ - то хубаво тестване реакцията към себеподобни, ама колко пъти бе джанъм? Да е един, два - че нормален човек да си направи съответните изводи, хайде иди-дойди, ама? Това не е въпрос към тебе - благодаря за откровеното ти мнение относо т.нар. "тестови изпитания". ...
Та в няколко страни тестовите изпитания са обявени за "НАЦИОНАЛЕН СПОРТ", а спорта не е тест и не се практикува до издържане/неиздържане на изпитанието. А като спорт, вече се доближава до едни други спортове, много популярни в края на XIX-ти и началото на XX-ти век в Европа и Америка, които понастоящем са официално забранени.
|
|
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #2510 on: November 17, 2013, 17:49:30 PM » |
|
Абе не знам, аз си мисля, че който се е хванал с кучевъдене за пари, не прокопсва. Най-малкото защото кучето не е селскостопанско животно в смисъла, кйто се влага за овце, кози, прасета, говеда и т.н. Това е помощно за животновъдството развъждане - в такива мащаби и обеми няма как да имат икономическо изражение. В нормална ситуация де. Затова си мисля, че и трудно се връзва издръжката на кучевъдите, които въдят в големи мащаби. Пазарно нелогично е, нелогично е и по принцип. За Беттер - ако евентуално се видим някой ден някъде си, ще си поговорим. 
|
|
|
|
|
|
|
.akelo
Newbie

|
 |
« Reply #2511 on: November 17, 2013, 20:23:25 PM » |
|
rex, напълно споделям твоето мнение . животновъди, чобани по принцип не продават или купуват ку4ета надвишаващи цената на една овца. Всеки има правото да продава или купува за колкото пари иска,въпрос на ли4ен избор и виждания . Още помня един слу4аи как се смееха хората на един пазар -един сменяше ку4е за крава . сега трябва да продадеш 10 овце за елитно ку4е.... Хубав сой ку4ета не се купава ,а се създава.
|
|
|
|
|
|
|
novaka
|
 |
« Reply #2512 on: November 18, 2013, 08:02:11 AM » |
|
Абе не знам, аз си мисля, че който се е хванал с кучевъдене за пари, не прокопсва. Най-малкото защото кучето не е селскостопанско животно в смисъла, кйто се влага за овце, кози, прасета, говеда и т.н. Това е помощно за животновъдството развъждане - в такива мащаби и обеми няма как да имат икономическо изражение. В нормална ситуация де. Затова си мисля, че и трудно се връзва издръжката на кучевъдите, които въдят в големи мащаби. Пазарно нелогично е, нелогично е и по принцип. За Беттер - ако евентуално се видим някой ден някъде си, ще си поговорим.  Знам бе човек,това ми е ясно много отдавна.Не говоря за печалба,а издръжката на кучетата.Изкарват се пари колкото да покрият техните разходи,поне при мен е така,но не винаги.Често съм и назад  карай да върви,краста какво да се прави. rex,нямаш проблем,на драго сърце
|
|
« Last Edit: November 18, 2013, 08:03:58 AM by novaka »
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #2513 on: November 18, 2013, 08:23:10 AM » |
|
Знам бе човек,това ми е ясно много отдавна.Не говоря за печалба,а издръжката на кучетата.Изкарват се пари колкото да покрият техните разходи,поне при мен е така,но не винаги.Често съм и назад:biggrin:карай да върви,краста какво да се прави. rex,нямаш проблем,на драго сърце Сигурен съм, че знаеш.  Знам какви са цените на племенните животни навън, разходите за заплождане, за отглеждане на малките, за възстановяване на женската и т.н. И колко можеш да вземеш за кутретата в Бг примерно. То и наскоро имаше такава дискусия, няколко страници назад. Това е ясно, че се прави от хора, които наистина ги "сърби", щото сметката не се връзва. Идеята ми беше, че е нормално да е така, икономически погледнато. Просто няма логика примерно Каракачанското куче да върши много добре работата си на овчарски пес, а цената му да е 10 пъти по-малка от тази на алабая. Алабая ще свърши ли 10 пъти повече работа - не естествено.  Няма как идентични като качества продукти да имат такова драстично разминаване в цената. Виждаш как е - всяка порода има пазарен пик, после започва да запада. Аз като започвах да се интересувам по-активно от азиати, най-обикновено САО струваше 700 лв и нагоре. Сега такива са по 100-150 лв. Но това си има и една много добра страна. Тебе ако не те боли за породата, едва ли ще се бръкнеш за 2 бона за едно кутре. Така поне малкото останали чисти кучета не попадат баш в на който и да е ръцете.
|
|
|
|
|
|
|
novaka
|
 |
« Reply #2514 on: November 18, 2013, 11:16:56 AM » |
|
На мен ми искаха и повече от 700лв.За това си казах като ще е гарга да е рошава.Събрах с времето пари и си докарах от Русия( знаеш за какво става въпрос),но както казах краста.За продаването,не зная,ще видим. Тя цената на Алабая тръгва висока още от Туркмения и руснаците си я поддържат, и така. Разликата е ,че алабая(сао)е признат от ФСИ и се използва за ТИ.
|
|
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #2515 on: November 18, 2013, 13:15:54 PM » |
|
Тя цената на Алабая тръгва висока още от Туркмения и руснаците си я поддържат, и така.
Абе аз силно се съмнявам вътре в Туркменистан кучетата да струват и 5 % от това, което търговската гилдия прибира за продажбите навън. Някои хора наистина много са дали за породата, ама много и вземат. 
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #2516 on: November 21, 2013, 16:04:53 PM » |
|
..че и кога му остана време на на туркменеца да пасе овцете от тренировки  ,чобанина ли има помощник кучето ли трениор ,въх ако са 5 -6 парчета ,аз имам чувството че ше е по лесно да нуачиш вълците да не ядът овче вано бая се смях   Абе аз силно се съмнявам вътре в Туркменистан кучетата да струват и 5 % от това, което търговската гилдия прибира за продажбите навън. Някои хора наистина много са дали за породата, ама много и вземат.  Ама и ти прасна един процент - тури му пепел..  Айде сега да видим - кой какво мисли по въпроса: КОИ СА ТУРКМЕНСКИТЕ КУЧЕТА, ПРОДАДЕНИ ИЗВЪН ГРАНИЦИТЕ НА ТУРКМЕНИЯ, КОИТО СА СИ ЗАСЛУЖАВАЛИ И ПАРИТЕ, И УСИЛИЯТА, И СМЕЛО МОГАТ ДА БЪДАТ НАРЕЧЕНИ ПЛЕМЕННИ ЖИВОТНИ?
|
|
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #2517 on: November 21, 2013, 18:10:50 PM » |
|
Що бе, за колко пари си разменят туркменските овчари кучетата си? Сигурно за три-четирицифрени суми в долари? Явно имаш касовите бележки за всички продажби в последните 20 години.  А какъв е критерият за заслужаване на пари?
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #2518 on: November 22, 2013, 10:08:17 AM » |
|
Що бе, за колко пари си разменят туркменските овчари кучетата си? Сигурно за три-четирицифрени суми в долари? Явно имаш касовите бележки за всички продажби в последните 20 години.  Брех, че бързо правиш изводи и лЕпиш етикети и определения.. Това ти качество силно ме е впечатлявало във времето.  Апропо, явно па ти си живял десетилетия с туркменските чобани и си наясно с процентите им. Мда. Професионално изкривяване.  А какъв е критерият за заслужаване на пари? Предполагам възвръщане на първоначални инвестиции. Било то за оттървани кожи, спечелена сума от залог, или чрез качествено възпроизводство. При всички слуаи - МАРКЕТИНГ. Оказва се, че голяма наука било това в съвременния свят. За всеобща гадост и Европа си плю на авторитета и не е това, което е била някога. Предлагам да си направим интернет касичка за закупуване на остров.
|
|
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #2519 on: November 22, 2013, 10:24:37 AM » |
|
Трябваше веднага да кажеш, че отново си във фаза на смислово натоварени, ама безсмислени изказвания. Щяхме да спестим някой и друг ред писаници.
|
|
|
|
|
|
|
|